Isoleren met flexibel purschuim

Flexibel purschuim
PU Flexfoam Gun (750 mL variant)

Welkom bij Tackmasters. In dit bondige artikel lees je meer over flexibel purschuim. Wellicht weet jij al precies welk purschuim je het beste kunt gebruiken bij jouw volgende klus. Maar de kans bestaat ook dat je je nog het een en ander afvraagt. Zoals… 

Waarom moet ik kiezen voor flexibel- in plaats van normaal purschuim? Hoe flexibel is purschuim? Of. In welke situatie moet ik absoluut purschuim gebruiken? In dit artikel worden al je vragen beantwoord. 

Ben je er al uit? Bekijk dan hier onze flexibele purschuim.

Waarom purschuim

Purschuim wordt gebruikt voor het afdichten, isoleren en vullen van bewegingsvoegen en aansluitende bouwdelen. Doordat het pur ook na het uitharden flexibel is behoudt het in geval van beweging zijn hechting en daarmee de isolerende werking. Normaal pur zou door beweging en thermische belasting kunnen loskomen van de ondergrond. Ben je dus van plan om bewegingsvoegen en aansluitende bouwdelen op te vullen? Zoals langs binnen- en buitengevels, spouwmuren, scheidingswanden, plafond-, dak- en vloerdelen. Gebruik dan absoluut purschuim. En, let op, enkel een purschuim zonder gebruik van een aanvullende coating wordt er niet aan de BENG eisen voldaan. 

Hoe is purschuim?

In vergelijking met normaal purschuim, wat volledig uithard, is flexibel purschuim zeer bewegelijk. Je zou beide kunnen vergelijken met een eet schuimpje en snoep spekje. Als je zou proberen beide te laten bewegen in een golfvorm, breekt het normale schuim direct af. Het flexibele schuim zal niet beperkt zijn zich mee te bewegen. 

Toepassingsgebied 

De PU Flex Foam Gun van Tackmasters is uitermate geschikt voor het flexibel en luchtdicht afdichten van bewegingsvoegen, aansluitingen, naden, kieren, gaten tussen of langs binnen- en buitengevels, spouwmuren, scheidingswanden, plafond-, dak- en vloerdelen.

Voordelen van flexibel purschuim

  • Zeer flexibel vergeleken normale purschuim
  • Zorgt voor minimale drukopbouw en expansie 
  • Gebruik afdichten voegen die bewegen door thermische belasting 
  • Al na 45 min snijdbaar 
  • Bestand tegen extreme temperaturen 
  • Uitstekende hechting op vrijwel iedere ondergrond

Start isoleren met flexibel purschuim

Bij Tackmasters profiteer jij van de laagsteprijsgarantie in NL en BE. Zo isoleer jij jouw project met purschuim van hoge kwaliteit voor de voordeligste prijs. Ga vandaag van start en bestel bijTackmasters. Bestel voor 16:00 en ontvang morgen thuis: PU Flexfoam Gun 750ml.