De állerbeste PU schuimen nodig? Ontdek ons assortiment en ga aan de slag met handige tips & tricks!

Op zoek naar de állerbeste PU schuimen? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. Ontdek ons brede assortiment en kies het juiste product voor jouw klus. We hebben voor ieder wat wils. We zijn immers niet voor niets dé leverancier in PU schuimen, lijmen, kitten, en meer.

We leveren standaard uit voorraad, zodat je nooit lang op je producten hoeft te wachten. Bestel voor 16.00 uur vandaag, dan kun de volgende werkdag al aan de slag! Meer weten over de herkomst, kwaliteit en toepassingen van onze producten? Lees verder of neem contact op met een van onze specialisten. Zij denken graag met je mee over een passende oplossing.

PU schuimen: waar worden ze voor gebruikt?

PU schuim voor slechts € 6.59 (ex. BTW)

PU schuimen is wellicht een breed begrip. We vertellen je graag meer over onze producten. PU schuim is een ideale oplossing voor het snel monteren van bijvoorbeeld plantenbakken of muren (gemaakt van palissade blokken of beton elementen) zonder dat hier zware zakken cement voor nodig zijn.

PU schuimen worden gevormd door een chemische reactie van twee afzonderlijke basiscomponenten. Beide stoffen zijn vloeibaar en reageren spontaan, wanneer zij bijeen worden gebracht. Bij de reactie (waarbij de werkzame stof – polyurethaan – wordt gevormd) komt veel warmte vrij. Door de warmte gaat dit “blaasmiddel” in het reagerende mengsel koken en ontwikkelt gasbellen die het vloeibare mengsel opblazen zoals gist brooddeeg doet rijzen.

Ontdek ons ruime assortiment

Bij Tackmasters hebben we veel verschillende PU schuimen in ons assortiment. De een is geschikt om te vullen of afdichten, waar de ander uitstekend dienst doet in een isolerende of monterende functie. Zo hebben we een standaard PU schuim (ook wel PUR schuim of PU foam genoemd), maar ook een flexibel purschuim (beter bekend als flex pur of flexfoam) en een brandwerende pur. Hoewel de hoofdfunctie er maar één kan zijn, hebben veel PU schuimen een dubbele toepassing. Zo kunnen EPS schuim en XPS schuim ook gebruikt worden om isolatiematerialen te verlijmen. Bij ieder product kun je een aparte lijst met eigenschappen vinden. En wist je dat we vaak combideals hebben? Zo kun je (als je bijvoorbeeld voor het eerst met PU aan de slag gaat) voordelig een purpistool bijkopen. Bij de ‘met-de-hand’ uitvoering kun je goed doseren met het bijgeleverde rietje.

Heb je verschillende PU schuimen nodig? Dan kun je een van onze sets bestellen. Daarnaast kun je bij ons ook terecht voor verschillende handige tools, zoals een pur voegnozzle. Per ongeluk gemorst? Geen paniek. Ook voor een krachtige pur pistool reiniger zit je bij ons goed.

Waarom kies je voor PU schuimen van Tackmasters?

De PU schuimen van Tackmasters zijn van zeer hoge kwaliteit zijn. Daarom zijn ze bruikbaar voor zowel thuis- als professioneel gebruik. Niet voor niets worden onze producten vaak in de bouw gebruikt. Neem bijvoorbeeld de PU Flexfoam Gun – dit product werkt enkel in jouw voordeel. We zetten ze kort voor je op een rijtje:

 • Verwerkbaar van -10ºC tot +40ºC
 • Hoge mate van blijvende elasticiteit
 • Isoleert, vult, dicht, lijmt en monteert
 • Uitstekende geluid isolatiewaarde
 • Uitstekende warmte isolatiewaarde
 • Voldoet aan ISO 9001/EN 29001

Hoe breng je PU schuimen goed aan?

PU schuimen aanbrengen is niet erg moeilijk, mits je weet wat je moet doen. Wat de juiste manier is – dát vertellen we je maar al te graag.

 • Maak de ondergrond schoon, droog en vet- en stofvrij.
 • Verwijder loszittende delen van hechtvlakken.
 • Schud de bus met PU schuim ca. 20 keer. Doe zit zeer krachtig.
 • Bevochtig de ondergrond licht met behulp van een plantenspoeier en test de ondergrond op hechting.
 • Breng de PU schuim nu in rillen of dotten aan.

Maak het jezelf gemakkelijk

Bestel een pur pistool voor €15.95 (ex. BTW)

Een PUR pistool wordt vaak gebruikt om PU schuim met NBS-/schroefdop gemakkelijk te verspuiten, bijvoorbeeld onze PU Foam Gun van 750 mL. Door het gebruik van een pur pistool kun je het schuim gemakkelijk doseren wat automatisch leidt tot een optimaal resultaat. Handig!

Waarom zou je kiezen voor een PUR pistool? Nou, daarom:

 • Degelijke kwaliteit
 • Gemaakt van metaal
 • Goed te doseren
 • NBS schroefdop aansluiting

Bestel vandaag voor 16 uur en ga morgen al aan de slag!

Tackmasters staat altijd klaar om jou te voorzien van de beste PU schuimen. Wil je meer informatie over een product of heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande knop. Onze specialisten helpen jou graag verder.