brandwerende purschuim

Isoleren met brandwerende purschuim

Moet jij voor je volgende klus de aansluitvoegen van een ruimte of constructie afdichten volgens brandwerende eisen? Purschuim is een ideaal product om voegen, naden en kieren mee af te dichten. In dit artikel informeren wij jou graag over brandwerende purschuim. Lees hieronder verder. Of bekijk direct onze Tackmasters PU Fire Foam Gun

Informatie brandvertragendheid

Binnen de bouw worden voor alle afdichtingsmiddelen eisen gesteld. Dit gebeurt op het gebied van luchtdichtheid en elasticiteit maar uiteraard worden ook voor brandwerendheid eisen gesteld. Er circuleren diverse soorten brandwerende purschuimen op de markt die aan verschillende normeringen voldoen. 

Brandwerende purschuim wordt volgens twee normen getest. De DIN4102 (Duitse normeringen) en EN13501 (Europese normeringen). De DIN normering heeft 4 klassen. Niet brandbaar (A1/A2), moeilijk ontvlambaar/brandvertragend (B1), normaal ontvlambaar (B2) & ontvlambaar (B3). 

De Europese norm kent twee methoden om de relatie tussen een afdichtingsproduct en brand aan te geven. Hierbij wordt gesproken over EN13501-1 (Brandreactie) en EN13501-2 (Brandwerendheid). De klassen bij brandreactie lopen van A, onbrandbaar tot F, niet getest. Bij brandwerendheid wordt er gekeken naar de weerstand die constructies hebben tegen brand, deze wordt uitgedrukt in minuten. Indien brandwerende purschuim gebruikt wordt als afdichting moet het schuim minimaal dezelfde weerstand tegen de brand hebben. Ook wordt er in deze classificering gekeken naar rookontwikkeling en druppelen van brandende deeltjes.

Brandwerende purschuim aanbrengen 

 1. Voorbereiding. Maak de oppervlakken stof- en vetvrij. Bevochtig eventueel licht het oppervlak met een plantenspuit. 
 2. Bescherm jezelf met handschoenen en een veiligheidsbril. Schud de spuitbus 20x krachtig. 
 3. Sluit de brandwerende purschuim bus aan op het purpistool. Begin met het vullen van de opening voor ongeveer ⅓, het schuim zal nog uitzetten. Schud de bus regelmatig bij het vullen van een groot oppervlak en bevochtig licht tussen de lagen. 
 4. Laat het brandwerende purschuim 1.5/2 uur drogen en snijd daarna af waar nodig. 
 5. Niet uitgehard materiaal op gereedschap of ondergrond direct verwijderen met Tackmasters Gun Cleaner. Handen kunnen worden gereinigd met Tackmasters Handywipes.

Toepassingsgebied 

Isoleren met brandwerende purschuim
Tackmasters PU Fire Foam Gun

Tackmasters PU Fire Foam Gun brandwerend schuim pistool is uitermate geschikt voor het isoleren, vullen, dichten, en monteren van een uiteenlopend assortiment materialen en ondergronden als beton, metselwerk, steen, pleisterwerk, hout, vezelcement, metaal, aluminium, kunststoffen, polystyreen, styropor, PU-hardschuim, polyester en hard PVC. 

Uitermate geschikt voor afdichten van voegen, aansluitingen, naden, kieren, gaten tussen of langs binnen- en buitengevels, spouwmuren, scheidingswanden, plafond-, dak- en vloerdelen.

Voordelen

 • Sneldrogend 
 • Goed snij- en verwerkbaar 
 • Uitstekende hechting op vrijwel iedere ondergrond 
 • Vochtuithardend (uit ondergrond en omgeving) 
 • Uitstekende vlam- en brandvertragende werking
 • Overschilderbaar

Zakelijk bestellen 

Ondernemers profiteren bij Tackmasters van nóg meer voordeel met een zakelijk account. Benieuwd geworden? Onze verkoopafdeling zit dagelijks klaar voor jouw belletje, mailtje of appje om de mogelijkheden voor korting of staffelprijzen te bespreken.

Vandaag bestellen, morgen aan de slag!

Bestel vandaag onze brandwerende purschuim en begin morgen al met het dichten van voegen en kieren. Klik op de link hiernaast en ontdek onze Tackmasters PU Fire Foam Gun. Ook is het purpistool een onmisbaar instrument tijdens jouw volgende klus. Als je voor 16:00 bestelt, kun je morgen al aan de slag!