Ga tempex lijmen! Maak je huis duurzaam met tempex platen

Tempex staat ook wel bekend als EPS of piepschuim en is een prima manier om je huis duurzamer te maken. Het heeft een goede isolerende werking door de opgeslagen lucht in dit lichte materiaal. Ondanks dat het materiaal licht is van gewicht doet het niets af aan de stevigheid en is het een goedkope oplossing voor bijvoorbeeld het isoleren van je woning. Hoe je tempex kunt toepassen bij het isoleren van je huis? We geven je tips!

Zorg voor voldoende materiaal

Je kent het wel, je bent net lekker bezig met je klus, kom je materiaal te kort. Hele vervelend! Om te voorkomen dat je het werk tijdelijk neer moet leggen om naar de bouwmarkt te rijden is het altijd handig om eerste te berekenen hoeveel je nodig hebt. Meet het oppervlak wat je wilt gaan isoleren eerst op. Of het nu gaat om de wanden of de vloer. Bereken van te voren ook goed de hoeveelheid lijm die je nodig hebt om ook hier te voorkomen dat je misgrijpt. Zo kun jij aan een stuk door met je klus. 

Kies de juiste platen

De keuze is reuze. Dit geldt zeker bij het uitzoeken van de juiste tempex platen. Witte en grijze platen maar ook platen met grafiet. Ze zijn er is verschillende uitvoeringen en hebben ieder hun eigen toepassingsmogelijkheden. Witte platen zijn het meest voorkomend en worden vaak gebruikt bij het isoleren van muren, vloeren en daken. De grijze platen hebben een hogere dichtheid en zijn hierdoor beter bestand tegen vocht. Deze platen zie je dan ook vaker terug in vochtige ruimtes zoals bijvoorbeeld de badkamer, garage of een kelder. Platen waarin grafiet is verwerkt zijn de meest isolerende platen. Dit komt omdat de toevoeging van grafiet de warmteoverdracht verminderd. Bedenk dus, voor je aan de slag gaat goed waar je de platen voor wilt gaan gebruiken. 

Een goed begin is het halve werk

Het begin is er. Je hebt de juiste platen uitgekozen voor je klus. Nu is het tijd om de ruimte waarin je gaat werken helemaal op te ruimen en eventuele beschadigingen aan het oppervlak te repareren. Dit alles gaat je helpen om je klus zo gestructureerd te klaren. Sij de platen eventueel al voordat je begint op maat. Zo heb je er maar een keer troep van en kun je aan een stuk door plakken. Gebruik bij het verwerken van tempex altijd een stofmasker, veiligheidsbril en handschoenen om irritatie te voorkomen.

Klaar? Lijmen maar!

Ruimte opgeruimd? Platen op maat gesneden? Tijd om te gaan lijmen. Omdat tempex van zichzelf niet heel makkelijk hecht tijdens het lijmen is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken. Met een EPS spuitlijm weet je zeker dat dit goed komt. Deze lijm is namelijk speciaal ontwikkeld voor het lijmen van tempex. De EPS spray van Tackmasters is er in twee uitvoeringen. Zo heb je hem in een 22.1l drukvat en in een 500ml spuitbus. Of je nu aan de slag gaat met een groot of een wat kleiner oppervlak, Tackmasters heeft er de juiste hoeveelheid voor. Wil je het groots aanpakken? Met het EPS spray 22.1l starterspakket heb je direct alles wat je nodig hebt. Deze set bestaat uit een drukvat EPS spray, een 5,5 meter lange slag en een spuitpistool. Daarnaast is deze set goedkoper dan wanneer je de artikelen los van elkaar besteld. 

De voordelen van de EPS spray

Het gebruik van de EPS spray heeft vele voordelen. We zetten ze graag voor je op een rijtje:

  • Makkelijk aan te brengen
  • Krachtig
  • Sneldrogend
  • Vrij van oplosmiddelen waardoor het ondergronden niet aantast
  • Methyleenchloride / Dichloormethaan vrij
  • Lagere gezondheidsrisico’s ten opzichte van alternatieven zoals epoxyhars

De afwerking

Om de tempexplaten na het lijmen te beschermen tegen beschadigingen is het goed om ze af te werken. Wel zo netjes. Je kunt de platen afwerken met bijvoorbeeld een laag verf, pleister of andere wandbekleding.

Bestel online

Wil je aan de slag met het verduurzamen van je woning door middel van tempex lijmen? Bestel deze en andere lijmen gemakkelijk online bij Tackmasters. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België! Wanneer je voor meer dan €35 besteld is de verzending helemaal gratis. Bestel je voor 16:00? Dan ontvang je jouw lijm de volgende dag al thuis. Niet voor niets vinden veel tevreden klanten hun weg terug naar onze webshop. Met de EPS spray jouw klus zo geklaard! Wil je nog extra tips of advies? Neem gerust contact op met onze professionals. Zij helpen jou graag verder.