Polystyreen lijmen

Ontdek nu de beste manier om polystyreen te lijmen

Ben je op zoek naar de ultieme gids voor het lijmen van polystyreen? Zoek niet verder! In dit artikel onthullen we de meest effectieve methoden om polystyreen te lijmen, zodat je projecten met gemak en precisie kunt voltooien. Maak kennis met een sterke en duurzame hechting. Ontdek meer in deze blog.

Wat is polystyreen?

Polystyreen is een thermoplastische polymeer die in de chemische industrie wordt vervaardigd uit aardolie. Kenmerken van polystyreen zijn dat het licht in gewicht is, isolerende eigenschappen heeft en veelzijdig gebruikt kan worden.

Polystyreen kan in verschillende vormen voorkomen, waaronder:

  • Harde polystyreen (HIPS): Dit type polystyreen wordt vaak gebruikt voor plastic bekers, bestek, verpakkingen en elektronische behuizingen vanwege zijn stijfheid en slagvastheid.
  • Expandeerbaar polystyreen (EPS): Dit is het materiaal dat we meestal associëren met ‘piepschuim’. Het wordt gebruikt voor isolatie, verpakkingen en als vulmateriaal.
  • Extrudeerbaar polystyreen (XPS): Dit is een soort hard schuim dat wordt gebruikt voor isolatie van gebouwen en huishoudelijke toepassingen.

Polystyreen kun je gemakkelijk lijmen, snijden en vormen, wat het tot een populair materiaal maakt voor hobbyisten, bouwers en fabrikanten. Het is echter belangrijk om te weten welk type polystyreen je gebruikt, aangezien het type lijm kan variëren.

De beste lijm om polystyreen te lijmen

Ben je benieuwd hoe je jouw lijmklusje het best kunt klaren? Dan raden wij aan om direct onze EPS lijm te bestellen. Deze lijm hecht uitstekend op een ondergrond van expandeerbaar polystyreen (EPS). De EPS lijm is gemaakt op basis van SBR-rubber, dit sluit perfect aan op de wensen van dit luchtige isolatiemateriaal.

polystyreen lijmen
Polystyreen lijmen doe je met EPS lijm van Tackmasters 🔥

Bestel voordelig online

Bestel nu kit of lijm tegen de laagste prijzen van Nederland en België. Wil je ook nog eens profiteren van onze gratis verzending? Zorg dan dat je voor €35 of meer besteld! Wij zorgen ervoor dat je pakket snel binnen is: wanneer je voor 16:00 uur besteld heb je de producten morgen al in huis. Klinkt goed, toch?