Plinten montagekit kopen? De juiste kit voor jouw klus vind je bij Tackmasters!

Plinten montagekit is dikwijls een heikel punt. Plinten afkitten is immers typisch zo’n karwei dat in veel huizen blijft liggen. Zonde! Want met de juiste materialen en tools is het zo gepiept. Bovendien weet je dan zeker dat jouw plinten goed én voor lange tijd bevestigd zijn en blijven. Het ziet er ook nog eens erg netjes uit. Alleen maar voordelen dus. Lees verder en ontdek zelf hoe je het beste plinten kunt kitten. Voor je het weet zitten ook jouw plinten strak tegen de muur!

Plinten montagekit: welke is de beste?

Er zijn veel verschillende soorten plinten: hoge plinten, lage plinten, brede plinten, smalle plinten en nog veel meer. Voor het afkitten van de plinten moet je er natuurlijk zeker van zijn dat de plinten straks niet ineens van de muur afkomen. Om voor een langdurige, sterke hechting te zorgen, is dus een kwalitatieve plinten montagekit je beste vriend. Daarvoor verwijzen we dan ook graag naar de allersterkste kit in ons assortiment, namelijk de Strong Bond High Tack kit. Deze alleskunner is geschikt voor praktisch elke klus. High tack kit is te gebruiken zonder primer en hecht zelfs op vochtige ondergronden! De kit droogt razendsnel en heeft een extreem hoge aanvangshechting waardoor jouw plinten direct muurvast zitten.

Verschillende opties voor het afkitten van plinten

Traprenovatie lijm
De allersterkste kit voor montage in ons assortiment.

Als je plinten strak en stevig tegen de muren zitten, kunnen we verder met de volgende stap, en wel afkitten. Je hebt de keuze uit verschillende opties afhankelijk van de ondergrond, ruimte en je smaak. We zetten ze voor je op een rij en bespreken de voor- en nadelen.

De acrylaatkit van Tackmasters is een goede eerste mogelijkheid. Acrylaatkit heeft als voordelen dat het snel droogt en goed overschilderbaar is. Echter, het is minder elastisch dan siliconenkit. Doordat het ook minder waterwerend is, is de kit niet bestand tegen langdurige en / of permanente waterbelasting. Voor de badkamer of andere vochtige ruimtes is siliconenkit dan ook een geschikter alternatief. Voor bijvoorbeeld plinten in de woonkamer kun je onze ‘normale’ acrylaatkit gebruiken of kiezen voor acryseal non crack als je er zeker van wilt zijn dat je geen last krijgt van craquelé en verkleuring.

Siliconenkit is kleurvast en dus blijvend elastisch. De kit hecht op praktisch alle ondergronden en materialen. Bovendien is het goed bestand tegen UV, water, vocht, schoonmaakmiddelen en schimmel. Het tast ook metalen niet aan. Siliconenkit is alleen niet overschilderbaar. Het is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, namelijk zuiver wit RAL 9010, verkeerswit RAL 9016, crèmewit RAL 9001, transparant, transparant met grijstint, lichtgrijs, antraciet RAL 7016 en zwart.

Polymeerkit wordt toegepast voor verlijmen, monteren, afdichten en voegen. De kit hardt uit tot een duurzaam, elastisch blijvend rubber. Het is kleurvast, UV-, weer-, water-, vocht-, schimmel- en verouderingsbestendig en niet corrosief voor metalen. Unibond Polymeerkit is perfect overschilderbaar met watergedragen verf en de meeste twee componenten verven. Daarnaast is deze montagekit ook verkrijgbaar in 4 kleuren, namelijk wit, transparant, grijs en zwart.

Zo breng je plinten montagekit aan

Nog even terug naar het monteren. Je hebt inmiddels een geschikt product uitgezocht, maar we helpen je ook graag bij het in de praktijk brengen. Het mooie van plinten montagekit is dat het spijkers en schroeven overbodig maakt. Zo kun je onzichtbaar de plinten monteren en ben je er tóch van verzekerd dat ze stevig vastzitten. We hebben alle stappen voor je op een rij gezet, zodat je direct zelf aan de slag kunt!

Stap 1: Snijd de spuitmond op de gewenste diameter open.

Stap 2: Breng de lijm in dotten of rillen gelijkmatig aan.

Stap 3: Monteer de plint en haal ‘m daarna direct weer los.

Stap 4: Laat de lijm 5 minuten drogen. Monteer vervolgens de plint opnieuw.

Stap 5: Druk of klop de plint stevig aan en de plint zit vast!

Stel je klus niet langer uit

Met dit stappenplan én onze hoge kwaliteit producten is het aanbrengen van plinten montagekit zo gedaan. Stel het dus niet langer uit en bestel direct online. Schaf vandaag nog alle benodigdheden aan voor het bevestigen van plinten in onze webshop (voor 16.00 uur) en ga morgen al aan de slag! Heb je nog vragen over onze producten? Onze specialisten beantwoorden ze graag. Neem direct contact met ons op.