plinten verwijderen

Plinten verwijderen: zo doe je dat!

Wil je graag een andere vloer en plinten? Dan wordt het tijd om deze klus met beide handen aan te pakken! Het verwijderen van plinten is in principe een eenvoudig klusje, maar er zijn wel een aantal punten waar je rekening mee moet houden. Wij vertellen je alles over het verwijderen van plinten. De laatste lijm- en kitresten kun je gemakkelijk verwijderen met onze Seal & Bond remover. Hoe dat precies werkt? Je leest het allemaal in dit blog. 

Plinten verwijderen als een pro

Het verwijderen van plinten is geen ingewikkeld klusje, maar het vereist wel enige precisie om schade aan de muur of vloer te voorkomen. Gebruik om te beginnen een platte schroevendraaier of een plamuurmes om voorzichtig de plinten los te wrikken van de muur. Plaats het gereedschap tussen de plint en de muur en oefen geleidelijk druk uit om de plint los te maken. Werk van hoek tot hoek en probeer de plint gelijkmatig los te maken. Als de plint vast zit met spijkers, gebruik dan een klauwhamer om de spijkers voorzichtig uit te trekken. Verwijder ook eventuele schroeven waarmee de plint is bevestigd. Let goed op de ondergrond, vooral als de plinten zijn vastgelijmd. Gebruik een mes om eventuele verf- of lijmresten voorzichtig los te snijden. Op deze manier kun je de plinten succesvol verwijderen zonder beschadigingen achter te laten.

plinten verwijderen

Onze topper: Seal & Bond Remover

Nu is het tijd voor de afwerking! Verwijder de laatste lijm- en kitresten met onze Seal & Bond Remover. Wanneer je uitgeharde kitresten gaat verwijderen ga je als volgt te werk. Spray de lijm- of kitresten in met Seal & Bond Remover (vergeet niet te schudden voor gebruik) en laat het ongeveer 10 minuten intrekken. Je kunt de kitresten daarna gemakkelijk met een doek, spons of spatel verwijderen. Dankzij dit topproduct is dit klusje zo geklaard. Bovendien is deze reiniger multifunctioneel inzetbaar, altijd handig om in je gereedschapskist te hebben! 

De laagste prijzen van Nederland en België

Kun je niet wachten om je plinten te verwijderen? Bestel Seal & Bond remover eenvoudig online via onze webshop. Wist je dat wij de laagste prijzen van Nederland en België hanteren? Wanneer je voor meer dan €35 besteld, is de verzending ook nog eens gratis. We beloven dat je de producten snel in huis zult hebben. Heb je nog vragen of wil je meer informatie? Neem gerust contact op met onze experts, zij vertellen je graag meer over het verwijderen van plinten.