De beste lijm voor karton vind je hier

Karton is een veelzijdig materiaal. Het is sterk en ook nog eens duurzaam! Ga jij aan de slag met karton? En moet je karton lijmen? Lees dan zeker verder. In dit artikel zullen we de beste lijm voor karton aan jou toelichten.

Welke lijm voor karton lijmen?

karton lijmen
Karton lijmen doe je met Basic spray van Tackmasters 📦

Karton bestaat uit meerdere lagen papiervezels. Deze zijn aan elkaar gelijmd. Het heeft een dikkere structuur en dat maakt ook dat je het voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Maar welke lijm is nu het beste voor het klusje karton lijmen? Dit kan met meerdere soorten lijm. Wij van Tackmasters kunnen jou wel advies geven.

Onze nummer #1 karton lijm is de basic lijmspray. Voor een gelijkmatige aanbreng en effectief resultaat. Dit type lijm is ook verkrijgbaar in een drukvat van 22,1 liter. Ook geschikt voor isolatiemateriaal en stoffen.

De leukste creaties van karton

Wist je dat je enorm veel leuke creaties kunt maken van karton? Speelgoed, meubels maar ook decoratieve creaties. We noemen een paar leuke ideeën voor je op:

  • Poppenhuis: maak de fundering van karton en werk hem af met verf of krijt. Ook nog eens een duurzame keuze in plaats van hout!
  • Schilderij: een kartonnen ondergrond is uitermate geschikt om een prachtig schilderij van te maken.
  • Stoel: maak zelf een stoel door het gebruik van een kartonnen doos of kartonnen platen. Vervolgens bekleed je de stoel met een mooie stof.
Karton lijmen
Het is je vast weleens opgevallen dat veel puzzelstukjes van karton zijn gemaakt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om jouw meest memorabele puzzels van karton te lijmen in ‘schilderijstijl’. 🧩

Handige tips voor karton lijmen

Naast dat het van belang is dat je de juiste lijm voor karton vindt, is het ook belangrijk dat je de lijm goed aanbrengt. Er bestaan verschillende hulpmiddelen die dit proces vergemakkelijken. Ook voor andere ondergronden is het verstandig om hier gebruik van te maken.

  • Begin met de aanbreng van een primer, zo hecht de lijm nog beter
  • Zorg ervoor dat je met een aandrukroller aan de gang gaat. Zo breng je de lijm zo netjes mogelijk aan.
  • Toch een beetje gemorst? Geen paniek! Met een cleaner haal je de lijmresten netjes weg. 

All-in lijm- en kitwinkel

Tackmasters is dé webshop voor lijmen en kitten. Natuurlijk hebben we ook alle benodigdheden op voorraad, zoals een kitpistool, banden en tapes. Bestel jouw kit of lijm eenvoudig online, zodat je direct aan de slag kan met jouw klus. Boven de €35 profiteer je van gratis verzending? Bovendien is jouw pakketje snel binnen: voor 16:00 besteld is namelijk morgen in huis! Heb je nog vragen? Geen probleem, wij geven je graag persoonlijk advies.