BASIC SPRAY

Standaard 10% korting Adviesprijs €6,33
5,75
6,96incl. BTW
Op voorraad Voor 16:00 uur besteld = morgen je pakket binnen 🚀
Laagste prijsgarantie in NL en BE
Gratis bezorgen vanaf €35,-
Waarom dit product?
 • Basic lijmspray in 500 ml spuitbus en 22,1 liter drukvat
 • Voor bijv. isolatiemateriaal, papier, karton en stoffen
 • Dubbelzijdig aanbrengen
 • Temperatuurbestendig: -40 tot +90 °C
 • Verbruik gem. 70-80 gram lijm per m²
 • ⚠️ Enkelzijdig lijmen = tijdelijk bevestigen

Productomschrijving

De beste basic lijmspray voor het lijmen van licht materiaal. Dit is 'm! Bij 'lichte materialen' moet je denken aan materialen waar weinig spanning op komt, zoals isolatiemateriaal, papier, textiel en stoffen. Basic lijmspray bestel je in spuitbussen van 500 ml. Of drukvat van 22,1 liter, voor de professional. Ideaal voor veel of frequent lijmen. Basic lijmspray is niet alleen goed maar ook nog eens voordelig, lees mee over de standaard spuitlijm.

Basic lijmspray is een contactlijm op basis van SBR rubber

Contactlijmen lijm je dubbelzijdig om de perfecte lijmverbinding tot stand te brengen. Hiervoor is het noodzakelijk dat je op het juiste moment je dubbel verlijmde delen gaat sandwichen. Dat is zodra er géén draden meer loslaten als je je hand op het lijmbed legt.

Het materiaal dat je gaat verlijmen zit meteen vast, zonder fixeren. Het is wel nodig om het materiaal goed aan te drukken met een aandrukroller of handwals. We gaan tenslotte voor een gelijkmatig, strak en glad resultaat!

Hoeveel verbruik je van de basic lijmspray? Het hangt natuurlijk af van je ondergrond. Verlijm je (op) een poreuze ondergrond, dan raden we aan om meer lijm te gebruiken. Gemiddeld gebruik je 70-80 gram lijm per m² van de basic lijmspray.

Standaard lijmspray gebruik je voor diverse lichte materialen

Plak je meestal hetzelfde materiaal, lees dan even twee alinea’s verder om te checken of je de juiste lijmkeuze maakt. Werk je met verschillende (lichte) materialen, zoals papiersoorten, stoffen en isolatiemateriaal? Dan is de Basic spray waarschijnlijk je beste spuitlijm. Voor het bekleden van grote oppervlakken, als wanden en vloeren, is spuiten de snelste en makkelijkste manier. Lijm je op een klein(er) oppervlak of ga je bijvoorbeeld hoeken en randen afwerken (of bijwerken) dan komt juist de spuitbus perfect van pas.

Benieuwd welk materialen specifiek en waar je op moet letten bij het aanbrengen van basic lijmspray? Kijk even bij toepassingen.

Ho, stop! Wil je nóg voordeliger uit zijn?

Dat kan namelijk, wanneer je ook een spuitpistool nodig hebt om jouw lijmspray mee te verspuiten. Maak in één klap je lijmuitrusting compleet met het drukvat, spuitpistool én het verbindstuk (de slang) van 5,5 meter lang. Je bespaart met het Basic spray startpakket wel liefst €32,90. Oftewel, zo’n twee kratten Heineken of een heeeele grote zak patat. 😉

Welke spuitlijm is de beste voor jouw klus?

Op tackmasters.nl vind je waarschijnlijk de lijmspray die je zoekt. Deze hebben we ook.

Maak je in enkele klikken direct een account aan? Slim! Voor zakelijke bestellingen kies je “zakelijk afrekenen”. We zetten je persoonlijk als zakelijke Tack Master in ons systeem. Heb je vragen over onze producten, een toepassing of een (zakelijke) bestelling? Leuk om van je te horen, dus bel, app of e-mail even.

Voor de beste lijmen, blijf je plakken … | Tackmasters

Toepassingen

Welke materialen lijmen met basic lijmspray?

Tackmasters standaard lijmspray is uitermate geschikt voor het verlijmen van (lichte) materialen als:

 • Isolatiemateriaal
 • Folie
 • Mineraalwol
 • Papier
 • Karton
 • Vilt
 • Textiel
 • Diverse stoffen
 • Vlakliggend of ondertapijt

Op wat voor soort ondergrond ga jij je materiaal verlijmen? Deze basic lijmspray hecht fantastisch op bijvoorbeeld:

 • Beton
 • Hout
 • Metaal
 • Aluminium
 • Kunststoffen

Twijfel je of de spuitlijm geschikt is voor jouw (ondergrond)materiaal? Vraag het gerust Tackmasters!

Hoe gebruik je de spuitlijm? #Checklist

Ga je aan de slag met basic spuitlijm, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Wij zetten ze voor jou op een rijtje, in de vorm van een checklist.

 • Wordt de ruimte waarin je werkt goed geventileerd?
 • Ligt de temperatuur van zowel omgeving als ondergrond tussen de +5°C en +40°C?
 • Heb je de ondergrond stof- en vetvrij gemaakt? Droog boenen kun je erna doen met bijvoorbeeld een poetsdoek.
 • Spray je de spuitlijm rustig en gelijkmatig in banen, waarbij je eventueel voor overlap zorgt?
 • Heb je het lijmbed dubbelzijdig aangebracht én bedek je hiermee minimaal 80% van het oppervlak?
 • Weet je nog wat het perfecte moment is om beide delen samen te voegen? Zodra je jouw hand op de lijmlaag legt en er géén lijmdraden meer loslaten.
 • Heb je beide lijmdelen succesvol samengevoegd door ze aan te drukken met een roller of wals?

Beantwoord jij alle vragen met “Yes!” of “Check!” dan ben je goed bezig.

Let op: Enkelzijdige verlijming is mogelijk, indien je een object of materiaal alleen tijdelijk wilt bevestigen. Hiervoor verlijm je alléén het onderdeel dat je later weer wilt verwijderen. Wacht net als bij dubbelzijdige verlijming tot er geen lijmdraden meer loslaten. Op deze manier worden bijvoorbeeld vaak foto’s of posters opgehangen.

Beperkingen

Niet geschikt voor het verlijmen van flexibel PVC, EPS en weekmaker houdende materialen. * PVC en weekmaker houdende materialen zijn alleen te verlijmen als het materiaal niet meer dan 16% weekmakers bevat. Neem bij twijfel over de geschiktheid van uw materiaal altijd contact op voor het juiste lijmadvies. Ook adviseren wij van te voren een hechtingstest uit te voeren.

Eigenschappen

Inhoud

,

Inhoud doos

12 spuitbussen

Veelgestelde vragen

Wanneer het lijmtankje aangebroken is, kun je het product nog 12 maanden gebruiken. Wanneer je twijfelt hoeveel lijm je nodig hebt voor een bepaalde klus, adviseren wij om altijd een tankje achter de hand te houden, zodat je eventueel gemakkelijk kunt verwisselen zonder dat de lijm uithard in de slang.
Een drukvat of spuitbus met contactlijm moet minimaal 15º C zijn. Een te koude spuitbus of een te koud drukvat kan voorkomen worden, door het product van de koude vloer af te houden. De omgevingstemperatuur heeft grote invloed op de verlijming. De droogtijd en uitharding van de contactlijm worden hierdoor beïnvloedt. Verwerk contactlijm in een drukvat of spuitbus nooit onder de 7ºC. Raadpleeg voor meer informatie het technisch informatieblad.
Het verwisselen van een tankje lijm is gemakkelijk. Het tankje is bijna leeg zodra de lijm begint te sputteren. Sluit allereerst het kraantje van het tankje en spuit de slang helemaal leeg. Ontkoppel de slang van het drukvat en sluit deze met een bako direct aan op een nieuw drukvat. Draai de kraan hiervan direct weer open. Je kunt vervolgens verder gaan met je klus. Het is dus ontzettend eenvoudig om een drukvat te verwisselen.
Lijmen kunnen inderdaad bevriezen, zowel in een drukvat als in de spuitbus. Dit kan nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van de lijm. Zorg bij twijfel dat het drukvat of de spuitbus op de juiste temperatuur is, schud goed en laat minimaal 10 minuten tot rust komen. Doe vervolgens een lijmtest om te bepalen of de lijm goed spuit, werkt en plakt.
Gebruik voor het verwijderen van lijmresten Tackmasters Multi Cleaner of een ander reinigingsmiddel zoals aceton, wasbenzine of thinner. Wij raden aan om voor gebruik even een test te doen, zodat je er zeker van bent dat de ondergrond niet wordt aangetast. Voor lijmresten aan je handen, kun je het beste gebruik maken van onze Handy Wipes Schoonmaakdoekjes. Uitgeharde lijmresten kunnen uitsluitend mechanisch worden verwijdert, door de resten weg te steken, schrapen, schuren, etc.
22 liter drukvaten worden geleverd zonder statiegeld, het is verboden om een lijmtankje te hervullen.
Controleer eerst of de kraan van het drukvat volledig open staat en de hendel van het pistool niet geblokkeerd is. Vaak is de spuit nozzle (het spuitmondje) voorop het pistool geblokkeerd. Zet eerst uit veiligheid de hendel van het pistool vast door de stelschroef achter de hendel naar voren te draaien. Verwijder de spuit nozzle door de grote moer, voor op het pistool waarin de spuit nozzle zit, los te draaien. De spuit nozzle en moer komen los van het pistool. Spuit zonder spuit nozzle in bijvoorbeeld een doos er zou vervolgens een stevige, rechte straal uit het pistool moeten komen. Wanneer dit het geval is, kun je de nozzle het beste reinigen in een laagje oplosmiddel zoals bijvoorbeeld Thinner, Aceton of wasbenzine. Controleer of de spuit nozzle vanbinnen geen lijmresten meer bevat. Na het reinigen weer terugplaatsen en de spuit nozzle goed vastdraaien en afstellen met een sleutel.
Het sputteren of haperen van een lijm drukvat wordt vaak veroorzaakt door een te koud drukvat. Zorg dat het lijmtankje minimaal 15ºC is. Het tankje altijd van de koude ondergrond houden. Je kunt het drukvat versneld opwarmen door het in een laag warm water te zetten. Zodra het lijm drukvat weer op temperatuur is moet het geschud worden voor gebruik. Hierdoor vormt de contactlijm zich weer tot één mengsel en wordt de druk hersteld.
De slang hoeft niet schoongemaakt te worden. Ook mag het kraantje van het drukvat uitsluitend worden dichtgedraaid wanneer het systeem lekt of het tankje verwisseld moet worden.

Reviews

(3 klantbeoordelingen)

Uitstekende contactlijm, voor een uitstekende prijs. Veel beter dan Bison of bijv Den Braven. Anders dan bij de voorgenoemde, heeft hij goeie verwerkingseigenschappen: er is er maar 1 laagje nodig, en de lijm blijft lang 'actief', dwz als hij 10 min is opgedroogd, blijft hij nog lang plakkerig. Ik gebruik hem om karton op hout te plakken.

Jos van Riswick

500ml busje gebruikt om koudschuim te verlijmen en krijg het niet meer los

Peeman Meubelstofferingen

Prima lijm voor het vastzetten van randisolatie tbv vloerverwarming.

vd Geest

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Standaard 10% korting Adviesprijs €6,33
5,75
6,96incl. BTW
Op voorraad Voor 16:00 uur besteld = morgen je pakket binnen 🚀
Laagste prijsgarantie in NL en BE
Gratis bezorgen vanaf €35,-