textiellijm

Stof lijmen is zo gepiept met de juiste lijm!

Zoek jij de perfecte textiellijm om licht materiaal zoals stof te verlijmen? Dan zit je hier zeker goed! De juiste lijm voor stof bevat namelijk een aantal kenmerken. Het is van belang dat het aansluit op materiaal waar weinig spanning op komt. Hier valt stof onder. Dit geldt ook voor isolatiemateriaal en papier. Maar, waar moet je nog meer rekening mee houden? Lees snel verder en bestel direct jouw lijm om stof te lijmen zodat je aan de slag kunt met je klus!

Stof lijmen: op welk materiaal doelen we dan?

Als men het over ‘stof’ heeft gaat het veelal over textiel. Onder textiel vallen twee varianten, namelijk natuurlijk en synthetisch textiel. Natuurlijk textiel staat bekend onder katoen, linnen en jute. De dierlijke variant van textiel ken je van wol (schaap) of kasjmier (geit). Zodra je textiel wilt verlijmen, denk je waarschijnlijk meteen aan het gebruik van textiellijm. Dit is een goede, maar het is niet de enige optie!

Welke textiellijm hebben we nodig voor stof lijmen?

Voor stof lijmen, zoals textiel, kun je gerust ook contactlijm gebruiken. Contactlijm is namelijk een sterke lijm die geschikt is voor het verlijmen van verschillende materialen, waaronder dus textiel. Ook kun je contactlijm voor meerdere toepassingen gebruiken. Het is multifunctioneel inzetbaar. Contactlijm is namelijk ook geschikt voor het verlijmen van:

  • Hout
  • Beton
  • Metaal
  • PVC
  • Rubber
  • Karton

Ook kun je het voor diverse kunststoffen gebruiken. Om deze reden hoef je het dus niet alleen in huis te halen om stof te lijmen. Tackmasters heeft een paar soorten contactlijm in het assortiment. Je kunt onder andere kiezen uit de ‘basic spray’. Deze spuitlijm of textiellijm sluit perfect aan op deze klus. Aangezien het een spray is kun je de lijm heel gelijkmatig aanbrengen. Denk ook aan moeilijk bereikbare plekken, zoals de randen en hoeken.

stof lijmen met textiellijm

Basic spray vs. master contactlijm

De master contactlijm van Tackmasters is ook nog een optie voor stof lijmen. Deze lijm breng je op een andere manier aan, namelijk met een roller of kwast. Ook zal deze contactlijm dikker aangebracht worden. Het is dus net wat je zelf fijner vindt! Voor beide producten zijn de volgende tips zeker van toepassing:

  • Een kleine hoeveelheid lijm is voldoende.
  • Druk de te verlijmen oppervlakken stevig tegen elkaar aan. Dit zorgt voor het beste resultaat. 
  • Laat de lijm volledig drogen voor je het product gaat gebruiken. 

Nog een tip is om de lijm aan te drukken met een aandrukroller of handwals. Voor een perfect eindresultaat!

Kit of lijm nodig? 

Naast lijmen en kitten hebben we nog veel meer in ons assortiment. Het werkt bijvoorbeeld het prettigst om kit aan te brengen met een kitpistool. Ook hebben we verwerkingsmateriaal zoals banden en tapes in ons assortiment. 

Bestel jouw favoriete kit of lijm nu, zodat je direct aan de slag kan met jouw klus. Wil je profiteren van onze gratis verzending? Zorg dan dat je voor €35 al jouw kit- of lijmspullen besteld! Al onze producten zijn hoogwaardig in kwaliteit en duurzaam in gebruik. Ook is jouw pakketje snel binnen: voor 16:00 besteld is namelijk morgen in huis! Waar wacht je nog op?