Onderkant van je plinten afkitten

Nooit meer loskomende plinten tijdens het stofzuigen met High Tack kit

Plinten zijn niet alleen functioneel, ze werken je vloer ook nog eens netjes en strak af. Niets is dan ook zo irritant als een plint die los komt zodra je er met de stofzuiger langs gaat. Door gebruik te maken van de juiste High Tack kit bij het plakken van je plinten, zorg je ervoor dat je plinten stevig op hun plek blijven zitten. We vertellen je graag meer over deze echte alleskunner en hoe je hem op de juiste manier aanbrengt op je plinten. 

Wat is High Tack kit?

Een High Tack kit is een speciale lijm die ontwikkeld is om te zorgen voor een sterke hechting. Het wordt “tack” verwijst naar de kleverige eigenschappen van de lijm. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de kit snel hecht aan uiteenlopende oppervlakken. Doordat High Tack kit zorgt voor een snelle en duurzame hechting wordt deze kit ook veel gebruikt bij het plakken van plinten.

De enige echte (bijna) alleskunner

Steenlijm kit
Onze enige echte alleskunner

De Strong Bond is een High Tack kit met een enorme eindsterkte. Zo weet je zeker dat je plinten goed blijven plakken. Maar naast deze fijne eigenschap biedt deze High Tack kit ook een hoop andere voordelen die van pas komen tijdens het plakken van je plinten. 

  • Verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart zodat er altijd eentje past bij jouw klus
  • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen waardoor het een duurzame keuze is
  • blijvend elastisch waardoor trillingen worden opgevangen
  • Snelle uitharding waarna hij perfect overschilderbaar is. Ideaal bij muurplinten
  • Een muurvaste verlijming zonder te fixeren
  • Je brengt de Strong Bond gemakkelijk aan met behulp van een kitpistool

Dit alles maakt hem de perfecte kandidaat voor het verlijmen van je plinten. 

Plinten plakken met High Tack kit

Het plakken van plinten met een High Tack kit is een relatief eenvoudige klus. Met een paar simpele stappen zorg je voor een duurzaam resultaat waar je nog lang plezier van kunt hebben. 

Voorbereiding

Voordat je begint is het belangrijk om het oppervlak schoon, droog en vrij van stof te maken. Verwijder eventuele lijmresten van oude plinten om te zorgen dat de High Tack kit op de plinten goed hecht aan de ondergrond.Meet de lengte van de plint die je wilt bevestigen en markeer deze met een potlood. Gebruik een verstekbak en een fijne zaag om de plint op maat te zagen of gebruik een plintenschaar. Zorg ervoor dat je nauwkeurig knipt of zaagt, zodat de plint goed aansluit op de hoeken en muren. 

Aanbrengen van de kit en plaatsen

Breng de Strong Bond High Tack kit gelijkmatig aan op de achterkant van de plint. Zorg er hierbij voor dat je voldoende lijm aanbrengt maar voorkom overtollig kit. Dit zorgt voor een sterke hechting en voorkomt uitpuilende lijmresten. Een goede manier om de kit aan te brengen is met behulp van een zigzagpatroon om een gelijkmatige dekking te krijgen. Plaats de plint op de gewenste plek en druk stevig aan. Zorg ervoor dat de plint goed aansluit aan de muur en in de hoeken. Om hem goed op zijn plek te krijgen kun je gebruikmaken van een rubberen hamer. Hiermee kun je de plint zachtjes op zijn plek tikken. 

Reinigen en afwerken

Verwijder eventuele lijmresten en overtollig lijm met een vochtige doek of gebruik onze Handy Wipes. Deze gebruiksklare doekjes zijn zacht voor de huid en ondergrond. Laat de High Tack kit volledig uitharden volgens de instructies van de fabrikant voordat je verder gaat met verdere afwerking of het schilderen van de plinten. 

Tip: Werk in kleine secties. Breng de Strong Bond kit aan op de plint en plak deze vervolgens direct op zijn plaats. Zo voorkom je dat de lijm al te ver is uitgehard voordat je de plint op de juiste plek hebt geplaatst. 

Bestel met de laagste prijsgarantie

Klaar om je plinten te plakken met onze Strong Bond High Tack kit? Bestel hem bij Tackmasters en profiteer van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Bovendien heb je hem razendsnel in huis. Veelal binnen 1 werkdag! Zo kun jij lekker snel aan de slag. Bij Tackmasters kun je terecht voor diverse lijmen en kitten, contactlijmen, PU schuimen, technische sprays en nog veel meer. 


Heb je vragen over het plakken van plinten met een High Tack kit of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op.