EPS lijmen? Kies voor de sneldrogende en krachtige #1

Wil je EPS lijmen? Dan ben je op zoek naar een professionele spuitlijm die verschillende permanent verlijmd. Je bent bij Tackmasters aan het juiste adres. We zijn ook voor jou dé leverancier van lijmen, kitten, PUR schuimen en meer producten. Je profiteert gegarandeerd van de laagste prijzen van Nederland en België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. Meer weten over onze lijmen (of andere producten)? Lees dan gauw verder en ontdek het zelf.

Voordelen van EPS lijm

Voor het permanent verlijmen van EPS, XPS, piepschuim en polystyreen- en polyurethaan producten heb je aan de Tackmasters EPS spray een goede. Deze verspuitbare contactlijm is geschikt voor verlijming onderling dan wel op diverse ondergronden, zoals beton, hout, metaal, aluminium, kunststoffen, rubber, karton en meer. Het mooie van deze contactlijm is dat deze zeer laag is in oplosmiddelen en vrij is van chloorhoudende bestanddelen. Dit geeft de EPS lijm een lager gezondheidsrisico en het is beter voor mens en milieu.

EPS lijmen zijn bij Tackmasters gemaakt op basis van SBR-rubber. Bovendien is het eenvoudig aan te brengen, zeer krachtig, sneldrogend en heeft het een lange verwerkingstijd.

EPS lijmen doe je zo

Omdat EPS lijmspray veelzijdig toepasbaar is, is het in veel gevallen een ideale oplossing voor het verlijmen van verschillende materialen. Om de lijm optimaal zijn werk te laten doen is het wel belangrijk dat deze juist aangebracht wordt. We leggen je graag stap voor stap uit hoe je dat het beste kunt doen.

  • Ventileer van tevoren goed de ruimte waarin wordt gewerkt.
  • Maak de ondergrond droog-, stof- en vetvrij. Gebruik hiervoor de juiste reinigingsmiddelen.
  • Spuit de lijm rustig en gelijkmatig in banen op. We raden overlappen aan, maar dit is niet per se nodig. Let wel op voldoende dekking van het lijmbed (ca. 80%).
  • Breng de lijm op beide zijden aan.
  • Na ongeveer 3 á 5 minuten (afhankelijk van de omgevingsfactoren) kun je beide delen samenvoegen.
  • Druk de samengevoegde delen stevig aan met een aandrukroller of handwals.
  • Heb je overlappend gespoten? Verdubbel dan minimaal de wachttijd. Bij poreuze ondergronden kan er eventueel een extra laag aangebracht worden. Neem voor deze extra aangebrachte laag ook de droogtijd in acht.

Voor sommige toepassingen zal het een mogelijkheid zijn om een enkelzijdige verlijming toe te passen. We raden aan om dit vooraf te testen op hechting. Een aanbrengtemperatuur tussen 5 en 40 graden Celsius kun je aanhouden voor zowel de omgeving als de ondergrond.

EPS lijm schoonmaken

Waar gewerkt wordt, worden ook fouten gemaakt. Het is dus ook wel zo prettig om te weten hoe EPS lijm het beste schoongemaakt kunnen worden. Niet uitgehard materiaal op gereedschap of een andere ondergrond kan verwijderd worden met Tackmasters Seal & Bond Remover of Tackmasters Gun Cleaner. Je handen kun je reinigen met Tackmasters Handywipes. Uitgehard materiaal is met aceton, verdunner, thinner of mechanisch te verwijderen.

Vrijblijvend lijmadvies of direct bestellen

Enthousiast over onze EPS lijmen? Wij ook! Twijfel je over de geschiktheid van je materiaal? Neem dan contact met ons op voor het juiste lijmadvies. Ook adviseren we van te voren een hechtingstest uit te voeren. Wil je meer hierover weten? Bel ons direct. Als je helemaal overtuigd bent, dan kun je direct in onze webshop bestellen. Je koopt de EPS lijmspray snel en eenvoudig via de webshop. Verkrijgbaar in een spuitbus van 500 mL en drukvat van 22,1 L. Als je vandaag besteld, kun je morgen aan de slag!