Dakleer lijmen met Tackmasters

Is het is tijd om je nieuwe dak te bedekken, of een bestaand dak te renoveren dan heb je de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. De meest gekozen soort is nog steeds het meer traditionele dakleer. Maar er zijn meer opties. In dit artikel lees je meer over de alternatieven voor dakleer en hoe jij deze het beste kunt lijmen voor een duurzaam eindresultaat.

Dakleer of bitumen

Bitumen wordt ook wel dakleer genoemd. Het is een sterke dakbedekking die bestaat uit aardolie in combinatie met glasvlies of polyester. Dakleer heeft een levensduur van 25 tot 30 jaar en is makkelijk te onderhouden. Het leggen van Bitumen is een klus voor de specialist, dit omdat er gewerkt wordt met een brander. Om deze reden worden alternatieven voor dakleer die je kunt lijmen steeds populairder.

Alternatieven voor dakleer

Er zijn diverse alternatieven voor dakleer beschikbaar die gelijmd kunnen worden. Doordat er geen brander nodig is, maar alleen lijm zijn deze soorten dakbedekking vooral onder doe-het-zelvers behoorlijk in opkomst.

  • EPDM
    EPDM is een verzamelnaam voor diverse soorten synthetisch rubber. Dit type dakbedekking is goed bestand tegen langdurige blootstelling aan UV straling. EPDM dakbedekking is eenvoudig aan te brengen met lijm, wat ideaal is voor doe-het-zelvers. EPDM heeft een levensduur van 30 tot 50 jaar.
  • PVC
  • PVC is een kunststoffen dakbedekking. Net zoals EPDM is het UV straling bestendig en is de kunststof recyclebaar. Het dakleer is in vele kleuren verkrijgbaar en is een sterk maar licht materiaal. Het aanbrengen van PVC dakleer is zeer arbeidsintensief en vereist veel kunde. De gemiddelde levensduur van PVC dakbedekking is 20 tot 30 jaar.

De meest duurzame keuze

Wil jij de rest van je leven geen omkijken meer hebben naar jouw dak? Een juist aangelegd groen dak, met EPDM dakleer als basis heeft een levensduur van maar liefst 60-80 jaar. Ook zijn er voor dit type dakbedekking subsidies beschikbaar. 

Dakbedekking lijmen

dakleer_lijmen
EPDM Roofing Spray, de #1 spuitlijm voor EPDM

Voor het lijmen van dakbedekking zoals EPDM gebruik je bij voorkeur een speciale EPDM lijm. In ons assortiment vind je daarvoor verschillende opties. Gaat het om een groot oppervlak dan ben je waarschijnlijk het meest voordelig uit met onze EPDM Roofing Spray. Deze zeer sterke, hoogwaardige, professionele spuitlijm is speciaal ontwikkeld voor het lijmen van alles soorten EPDM folie. De lijm is verkrijgbaar in een drukvat van 22,1 liter, maar ook in spuitbussen van 500 en 750 ml.

Voor het aanbrengen van de EPDM Roofing Spray in drukvat heb je een spuitpistool nodig. Ga je liever met een kwast of roller aan de slag? Kies dan voor Tackmasters EPDM Contactlijm, verkrijgbaar in 2 varianten: EPDM Roofing Contact en PU EPDM Bond. Deze lijmen zijn net als EPDM Roofing Spray speciaal ontwikkeld voor het aanbrengen van EPDM dakfolie op diverse soorten ondergronden.

Kun je EPDM op dakleer lijmen?

Wil je jouw EPDM dakbedekking over een bestaande laag dakleer lijmen? Dat kan! Onze EPDM lijmen zijn zo sterk dat ze vrijwel aan elke ondergrond hechten. Je kunt deze ook prima aanbrengen op een oude laag bitumen. Zorg er dan wel voor dat de onderlaag goed schoon en droog is en verwijder losliggende of beschadigde stukken dakleer voordat je het EPDM gaat lijmen.

Dakleer verlijmen voor een duurzaam eindresultaat

In onze webshop bieden wij een allround assortiment aan voor het verlijmen van dakleer, voornamelijk voor EPDM. Alle producten die je kunt gebruiken voor dakbedekking hebben wij heel handig ondergebracht in de categorie Dakdekkersbedrijf. Hier vind je zowel onze verspuitbare lijmen als lijmen in blik, maar ook speciale EPDM kit, aandrukrollers en de benodigde cleaners. Ontdek de juiste lijmen en kitten voor jouw toepassing! Hulp nodig? Neem gerust contact met ons op!

Tackmasters is de nr1. webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. Wij bieden A-kwaliteit producten met de laagste prijsgarantie. We doen het echt, onze reviews liegen er niet om. Bestel vandaag voor 16:00 jouw klus benodigdheden en ontvang je bestelling morgen in huis. Gratis verzonden vanaf €25.