EPDM dakbedekking op bitumen lijmen, kan dat zomaar?

Wanneer het tijd wordt om jouw bitumen dakbedekking te vervangen wil je natuurlijk een goede opvolger kiezen. EPDM heeft veel voordelen en is daarom een logische keuze. Maar kun je EPDM direct op het oude bitumen lijmen? Wij vertellen jou alles over de mogelijkheden en uitzonderingen. Ontdek onze topproducten voor het lijmen van EPDM en lees hoe je van voordeel kunt profiteren. Dan kun je snel aan de slag! 

De voordelen van EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking wordt veel gebruikt op platte daken, bijvoorbeeld op schuren, dakkapellen, overkappingen, garages, tuinhuisjes en meer. EPDM heeft veel voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking zoals bitumen. Zo is het bijvoorbeeld volledig waterdicht en duurzaam. EPDM gaat wel meer dan 40 jaar mee en is bestand tegen weersinvloeden. Je kunt dit type dakbedekking eenvoudig zelf plaatsen. Na het plaatsen is EPDM vrijwel onderhoudsvrij. Je hoeft hooguit eens wat bladeren van het dak te halen. Klinkt goed toch? Ontdek of het mogelijk is om EPDM op je oude bitumen dakbedekking te lijmen. 

Kun je EPDM dakbedekking op bitumen lijmen?

Is jouw bitumen dakbedekking aan vervanging toe? De vele voordelen van EPDM zorgen ervoor dat dit een logische keuze is. Nu vraag jij je natuurlijk af of je EPDM rechtstreek op bitumen kunt lijmen. Dat zou het vervangen van je dakbedekking een heel stuk makkelijker maken. Wanneer je de bitumen dakbedekking zou moeten verwijderen is er namelijk een grote kans op beschadiging van de onderliggende dakconstructie. Wij hebben goed nieuws voor jou, in bijna alle gevallen kun je EPDM direct op het oude bitumen lijmen. Zorg er wel voor dat het bitumen helemaal schoon en droog is. Vooral wanneer er scheuren te zien zijn, dan is het belangrijk om meerdere droge dagen af te wachten. 

Enkele uitzonderingen

In enkele situaties is het lijmen van EPDM op bitumen niet aan te raden. Houd bijvoorbeeld rekening met de isolatie van het dak. Bij koude constructies kan er condensvorming tussen het bitumen en EPDM ontstaan waardoor de lijm los zal laten. Wanneer het bitumen nog vrij nieuw is kun je er ook beter geen EPDM op lijmen. De oliën in het dakleer zullen gaan reageren waardoor er blaasvorming ontstaat. Dit wil je natuurlijk niet! 

Ontdek onze topper: EPDM Roofing Spray!

Sta jij klaar om EPDM op bitumen te gaan lijmen? Dan hebben wij hét topproduct waar jij naar op zoek bent. Maak kennis met onze EPDM Roofing Spray! Deze zeer sterke en hoogwaardige spuitlijm is speciaal ontwikkeld om alle soorten EPDM op diverse materialen en ondergronden te verlijmen. Het is dus ook perfect geschikt om EPDM op bitumen te lijmen. Deze Roofing Spray is bestand tegen temperaturen van -40 tot +140 graden Celsius. Dat is maar goed ook, want EPDM kan in de zomer temperaturen bereiken van 70 graden Celsius. Dit product is ook nog eens zeer krachtig en sneldrogend. 

Profiteer van voordeel

Wil jij verbindingen en naadoverlappingen net zo netjes vastlijmen? Gebruik hiervoor onze EPDM Seal & Bond kit. Ook handig voor het verwerken van EPDM stroken in een zinken of houten dakgoot. Bestel direct een handige EPDM aandrukroller mee om je dakbedekking perfect af te werken. Wil jij van extra voordeel profiteren? Dan is het EPDM Roofing startpakket misschien iets voor jou. Met dit pakket heb je in één keer een drukvat, spuitpistool en slang van 5,5 meter voor een zeer voordelige prijs. 

Bestel online voor de laagste prijzen van Nederland en België

Bestel alle producten die je nodig hebt voor het lijmen van EPDM op bitumen voordelig online. Bij Tackmasters kun je rekenen op de laagste prijzen van Nederland en België. Bovendien is de verzending ook nog eens gratis wanneer je voor €35 of meer besteld. Ben je op zoek naar persoonlijk advies of heb je specifieke vragen? Geen zorgen, onze specialisten staan graag voor jou klaar. Neem gerust contact op, wij beantwoorden al jouw vragen en zorgen dat je snel verder geholpen wordt.