CHEM FIX 2K

Standaard 10% korting Adviesprijs €9,79
8,90
10,77incl. BTW
Op voorraad Voor 16:00 uur besteld = morgen je pakket binnen 🚀
Laagste prijsgarantie in NL en BE
Gratis bezorgen vanaf €35,-
Waarom dit product?
 • Chemisch anker op basis van polyester epoxyhars
 • Tweecomponenten – gebruiksklaar 1-koker-systeem
 • Te gebruiken in combinatie met een standaard kitpistool
 • Zelfs geschikt voor vochtige ondergronden en watergevulde gaten
 • Sneldrogend met een doorhardingstijd van 1 tot 12 uur (afhankelijk van ⁰C en R.L.)
 • Spanningsvrij, waardoor grote stevigheid van het verankerde materiaal
 • ETA gecertificeerd (Europees, technisch kwaliteitscertificaat)

Productomschrijving

Bouwelementen bevestigen, of verankeren, zoals een zonnewering, boiler, wastafel of trapleuning? Misschien wel balustrades, hekwerk of vangrails. Al deze constructies hebben de beste bevestiging nodig: chemisch anker gecombineerd met ankerstangen. Chemfix is wat je nodig hebt! Zijn unieke samenstelling geeft jou een chemische reactie die je normaal alleen in films ziet. Breng je wapeningen aan in beton of metselwerk? Ook dan is Chemfix jouw match. Benieuwd naar dit chemische wondermiddel en hoe je ‘m gebruikt, lees dan snel verder.

Blogtip: Wat is een chemisch anker en hoe werkt het plaatsen? We beantwoorden hier al jouw vragen.

Wat is het Chem fix chemisch anker?
Chem fix is hét chemisch anker van Tackmasters, op  basis van polyester epoxyhars. Het is een pastavormig middel dat bestaat uit twee componenten. Namelijk de hars (A-component) en de verharder (B-component). Wanneer je de componenten mixt met een mechanische menger, oftewel mengtuit, smelt je ze samen tot een homogene massa. Nu is het alsof je een zandloper op z’n kop zet. Het innig verenigen van de twee componenten is namelijk het startsein voor het uithardingsproces. De chemische reactie die volgt is exothermisch. Dit houdt in dat er warmte ontstaat, waardoor het chemisch anker (de epoxy) uithardt.

Hoe beïnvloed je het uithardingsproces van een chemisch anker?
Ben je benieuwd naar de belangrijkste factoren die de duur van het uitharden beïnvloeden? Dat zijn de omgevingstemperatuur en de hoeveelheid van het mengsel, dat jij gebruikt. Je zorgt er altijd voor dat de verwerkingstemperatuur, van zowel omgeving als ondergrond, tussen de -5°C en +35°C ligt. De verwerkingstijd ligt dan tussen de 4 en 60 minuten. Tegelijkertijd ligt de doorhardingstijd tussen de 1 en 12 uur. Dit is in het kort hoe het werkt:

 • Hoe lager de omgevingstemperatuur (richting -5°C), hoe langer de verwerkingstijd (richting 60 minuten) en hoe langer het uitharden duurt (richting 12 uur).
 • Hoe hoger de omgevingstemperatuur (richting +35°C), hoe korter de verwerkingstijd (richting 4 minuten) en hoe sneller het uitharden gebeurd (richting 1 uur).
Daarnaast hebben we de tweede variabele, het volume van het epoxymengsel. Hoe past deze in het geheel? Simpel, hoe groter het volume van jouw chemische anker, hoe korter de verwerkingstijd en hoe sneller het materiaal uithardt. En natuurlijk vice versa.

Wat zijn de voordelen van een chemisch anker?
Hoe weet jij zeker dat je een product van de hoogste kwaliteit haalt? Laten we eens kijken naar de ETA-certificering. Het Chem fix chemisch anker is uitvoerig getest en beschikt over de beste eigenschappen voor jouw verankeringsklus. De sterkste materialen bevestig je spanningsvrij, dus zonder dat er druk op het oppervlak komt te staan. Zowel krimpen als uitzetten doet onze chemische fixer niet aan. Het anker vult gewoon het volledige boorgat met z’n postuur. Wat zijn nog meer belangrijke voordelen van Tackmasters chemisch anker?

 • Extreem sterk eindresultaat
 • Gebruiksklaar 1-koker-systeem
 • Je gebruikt Chem fix in een standaard kitpistool
 • Snelle verwerkingstijd van 4 tot 60 minuten (afhankelijk van ⁰C en R.L.)
 • Sneldrogend met een doorhardingstijd van 1 tot 12 uur (afhankelijk van ⁰C en R.L.)
 • Spanningsvrij, waardoor grote stevigheid van het verankerde materiaal
 • Zelfs geschikt voor vochtige ondergronden en watergevulde gaten
Wist je trouwens dat epoxyhars vaak gebruikt wordt om gaten in boten af te dichten? Prima keuze, gezien zijn krachtige, temperatuurbestendige en watervaste karakter.

Chemisch anker plaatsen, waar hou je rekening mee?
Heb jij veel of weinig ervaring met het plaatsen van chemische ankers? Je kent misschien alle ins en outs al. Dan weet je dat het extreem belangrijk is om de juiste werkwijze te hanteren. Benieuwd? Onder 'toepassingen' vind je Tackmasters stappenplan, inclusief tips. Hier vind je ook op welke plekken het chemisch anker veel wordt gebruikt. Heb jij vragen over Chemfix of zijn verwerking, stel ze gerust aan onze profs.

Voor al jouw chemische, plakkerige en scherpe (re)acties. | Tackmasters

Toepassingen

Op welke plekken gebruik je het chemisch anker?

Met Chemfix zorg jij voor een snelle, sterke, spanningsvrije verankering van onder andere schroeven, bouten en draadeinden in holle en massieve ondergronden. Waar moet je dan aan denken? Bijvoorbeeld (ongescheurd) beton, gasbeton, cellenbeton, windblokken, metselsteen en hol bouwsteen. Dit chemische anker is prima geschikt voor gebruik in hamergeboorde- en watergevulde gaten.

Waar gebruik je het specifiek? Plekken waar veel met chemische ankers gewerkt wordt zijn onder andere hekwerk, trapleuningen, stalen tralies, balustrades, zonweringen en rolluiken. Wat hebben deze constructies met elkaar gemeen? Zij worden allen meestal zwaar dynamisch belast.

Misschien werk je weleens met kunststof reparatiemortel, bijvoorbeeld voor het repareren van betonnen bouwwerken. Wist je dat Chemfix een perfect alternatief hiervoor is?

Hoe verwerk je het chemische anker?

Stap 1: voorbereiden van de ondergrond

→ Zorg ervoor dat de temperatuur van zowel omgeving als ondergrond tussen de – 5°C en + 35°C ligt, wanneer je het chemische anker gaat plaatsen.
→ Draag goede werkhandschoenen ter bescherming van jouw handen.
→ Eerst maak je de ondergrond schoon, droog, stof- en vetvrij. Verzeker je er ook van dat-ie draagkrachtig is.

Stap 2: creëren van het boorgat

Boor het gat altijd in de juiste diameter en diepte.
→ Ga je voor optimale sterkte? De afstand tussen het midden van twee boorgaten dient dan minimaal 2,5 keer de diepte van het boorgat te zijn. Voor de afstand tot de rand, neem je 1,25 keer de diepte van het boorgat.
→ Verwijder nu radicaal alle stof en gruis uit het aangebrachte boorgat.

Stap 3: Chemfix aanbrengen

→ Draai de mengtuit, ook wel statische mixer genoemd, op de koker. Plaats vervolgens de koker in het kitpistool.
→ Je spuit de eerste +/- 10 cm weg door de mengtuit. Dit is namelijk een niet homogene menging, waar we vanaf willen. Gebruik je onvoldoende gemengde Chemfix, dan zal deze niet goed uitharden.
→ Je houdt nu een fraai, homogeen mengsel over. Breng dit in de gewenste hoeveelheid aan in het voorgeboorde gat, begin altijd onderin.

Stap 4: chemisch verankeren

→ Nu wordt het pas echt leuk. Je gaat de draadeinden, bouten en/of schroeven in het nog pastavormige mengsel plaatsen. Dit doe je altijd met een draaiende beweging. Alleen tijdens de uithardingstijd kun je eventueel nog het materiaal fixeren.
→ Ga je draadeinden, bouten en/of schroeven tijdelijk bevestigen? Houdt er dan erg in om ze vooraf goed in te smeren met vaseline.

Afhankelijk van ⁰C en R.L. is de doorhardingstijd van jouw chemische klus 1 tot 12 uur. Wat is hierna het resultaat? Jouw materiaal staat extreem sterk en spanningsvrij verankerd.

Stap 5: verzorg jouw #1 gereedschap

→ De hele naam zegt het al: chemisch anker. Je hebt waarschijnlijk werkhandschoenen gebruikt voor jouw klus. Het is daarnaast verstandig om de handen grondig te reinigen. Hiervoor gebruik je royaal zeep, water en eventueel een hydraterende handcrème.

Heb je per ongeluk de verwerkingstijd van Chemfix overschreden? Dit is 4 tot 60 minuten, afhankelijk van ⁰C en R.L. Hij vergeeft je wel, je dient echter waarschijnlijk de mengtuit te vervangen omdat het mengsel hierin is uitgehard.

Beperkingen

Niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Verkleuring kan eventueel optreden in bepaalde omstandigheden. Niet geschikt voor permanente waterbelasting (continu onderwater) en voegafdichting.

Eigenschappen

Kleur

Grijs

Inhoud

Inhoud doos

12 stuks

Veelgestelde vragen

Een chemisch anker is een twee componenten product. Met een kitpistool wordt de pasta in een boorgat geïnjecteerd. Daarna wordt een bout of plug met een draaiende beweging ingebracht. Hierdoor ontstaat een chemische reactie, die ervoor zorgt dat de pasta uithardt. Het resultaat: een goede hechting en verbinding tussen harde metalen als metaal, steen en/of beton. Een chemisch anker maakt het mogelijk om spanningsvrij te monteren in beton, natuursteen en andere holle materialen.
Een chemisch anker maakt het mogelijk om spanningsvrij te monteren in beton, natuursteen en andere holle materialen. Er zijn nog veel meer voordelen: - Styreenvrij chemische anker - Krimpt niet - Op vochtige en droge ondergronden te gebruiken - Verwerkbaar tussen -10 graden Celsius en 40 graden Celsius - Trillingbestendige oplossing - Te gebruiken met een normaal kitpistool - Geschikt voor zware bevestiging - Spanningsvrije montage
Chemische ankers worden gebruikt om zware objecten te verankeren. Denk hierbij aan garagepoorten, vangrails, veiligheidsdeuren, traphekken bij zwembaden, zonwering en rolluiken, hekwerken, trappen, trapleuningen, balustrades, draadstangen en omheiningen. Daarnaast worden chemische ankers gebruikt voor trek- en drukzones (bijv. het verankeren van dynamische lasten) en in gescheurd en ongescheurd beton en metselwerk (bijv. binnendraadhulzen, verbindingselementen, wapeningsstaven, etc).
Tackmasters levert met de ChemFix topkwaliteit. Het chemisch anker is ETA-gecertificeerd, supersterk en voordeliger dan veel andere chemische ankers. U koopt direct bij de fabrikant.
De uithardingstijd van is ongeveer zestig minuten.
Boor eerst een gat met een betonboor. Maak dit gat vervolgens stofvrij. Injecteer het chemisch anker van Tackmasters van achteraan tot ongeveer 3/4e van de diepte. Breng daarna direct het te verankeren stuk met een draaiende beweging in. Is het materiaal hol? Plaats dan eerst een holle wand plug. Verwijder vervolgens de overtollige pasta.
De houdbaarheid is twaalf maanden na productie.

Reviews

(3 klantbeoordelingen)

Snelle levering door Tackmasters. 3 mei besteld en op 4 mei kwam het pakketje al binnen. Topservice.

Jan

Goedkoopste chem. anker, maar wat mij betreft prima lijm. hiervoor gebruikte ik altijd dure chemfix (15euro+ per tube), terwijl later bleek dat dit precies hetzelfde product is (komt uit dezelfde fabriek). hier zit geen dure handelaar tussen.

K. de Beer

Gebruitk voor mijn trapleuning, sterk spul.

Donny de Waal

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Standaard 10% korting Adviesprijs €9,79
8,90
10,77incl. BTW
Op voorraad Voor 16:00 uur besteld = morgen je pakket binnen 🚀
Laagste prijsgarantie in NL en BE
Gratis bezorgen vanaf €35,-