Bitumenkit van Tackmasters

Bitumenkit – déze kit moet je in huis hebben!

Ga je aan de slag met bitumen? Dan ben je ongetwijfeld op zoek naar een bitumenkit die geschikt is voor jouw klus. Zoek niet verder, je bent bij Tackmasters aan het juiste adres. We zijn namelijk dé nummer 1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. Om jou alvast een beetje op gang te helpen, vertellen we je in dit artikel wat bitumenkit exact is, welke kits uit ons assortiment geschikt zijn voor bitumen en geven we je wat redenen waarom je voor Tackmasters zou kiezen. We kunnen alvast één dingetje verklappen, en dat is dat wij een kit hebben die niet alleen voor bitumen geschikt is, maar voor nog veel meer toepassingen. Wil je weten welke dit is? Lees dan snel verder!

Wat is bitumenkit?

Bitumenkit is een kitsoort die voornamelijk wordt gebruikt om een kier of scheur te dichten, oftewel: het zorgt ervoor dat een lekkage verholpen en/of vermeden wordt. Het is daarom ook niet gek dat dit voornamelijk van toepassing is op daken, aangezien lekkages hier het meest voorkomen. Denk maar eens aan een klein scheurtje in het dakleer of de dakshingles. Dit gebeurt namelijk vaker dan dat de meeste mensen denken. En wie heeft er nou zin in lekkage? Niemand! Des te meer reden waarom je eigenlijk altijd een bitumenkit in huis moet hebben. Op die manier kun je er altijd op tijd bij zijn. Wist je overigens dat je bitumenkit het beste kunt gebruiken voor platte daken?

Roof tix - bitumenkit

Bitumenkit is dus een hele praktische en handige kit om in huis te hebben. Om dit nog eens extra duidelijk te maken hebben we hieronder wat voordelen voor je op een rijtje gezet. Er is eigenlijk geen reden om deze kitsoort niet in huis te halen. Het is namelijk:

  • Zeer geschikt voor buitengebruik
  • Op heel veel materialen toe te passen
  • Bruikbaar voor natte ondergronden
  • Relatief goedkoop!

Het nadeel van deze kitsoort echter is dat het niet water- en schimmelbestendig is, oftewel: in de badkamer kun je dus beter geen gebruik maken van bitumenkit aangezien de kans op schimmel hier vrij groot is. Je kunt op deze pagina lezen welke kitsoort je kunt gebruiken in badkamers.

Strond Bond High Tack: onze alleskunner

Ga jij voor bitumenkit of strong bond high tack?
Dé alleskunner: Strong Bond High Tack

We hebben al even kort het tipje van de sluier weggegeven. Wij van Tackmasters hebben een kit in het assortiment die naast bitumen ook nog eens geschikt is voor onder andere PU, hout, staal, PVC, kunststoffen, lood, metalen, glas en nog veel meer toepassingen. We houden het niet langer geheim, we hebben het namelijk over de Strong Bond High Tack bitumenkit. Dit is een extreem sterke en razendsnelle lijmkit die naast een snelle uitharding ook nog eens over een blijvend elastische eindsterkte beschikt. De Strong Bond High Tack is verkrijgbaar in drie kleuren, namelijk wit, grijs en zwart. Heb je een kleine klus of wellicht een iets grotere? Het is hoe dan ook geen probleem aangezien deze kit in twee varianten leverbaar is: een koker van 290ml en een koker van 600ml worstverpakking.

Weet je wat het allerbeste is aan de Strong Bond High tack? De prijs! Wij garanderen namelijk dat je nergens anders  zo’n kwaliteit bitumenkit zult vinden voor deze prijs. Zo kost een koker van 290ml slechts € 3,99 en een worstverpakking van 600ml € 7,95. Daar kun je het toch niet voor laten liggen?!

Ons alternatief: de Roof Tix bitumenkit

bitumenkit
Onze bitumenkit: Roof Tix

Ben je om wat voor reden op zoek naar een kit die specifiek bedoeld is als bitumenkit? Ook daar kan Tackmasters je bij helpen. Wij bieden namelijk ook de Roof Tix aan, een soepel te verspuiten vezelversterkte kit die niet alleen hecht op (bijna alle) vochtige ondergronden, maar ook nog eens te gebruiken is bij extreem hoge temperaturen. Deze kit staat ook wel bekend als de ‘noodreparatiekit’, aangezien deze bitumenkit perfect geschikt is voor het opvullen van barsten of scheuren. Echter is deze kit niet alleen bedoeld voor nood. Als waterdichte afdichting van onder andere voegen, dakranden, goten, schoorstenen, dakramen, afvoeren, opstanden, lichtkoepels en verluchtingskanalen voldoet deze kit ook uitstekend. 

Naast het feit dat deze kit kleurvast, UV-, weer-, water-, vocht- en verouderingsbestendig is, is deze ook – net als de Strong Bond High Tack kit – zeer goedkoop te verkrijgen in onze webshop. Zo heb je al een koker Roof Tix vanaf € 4,02. En ja, dat is inclusief 10% korting, speciaal voor jou!

Tackmasters: your masters in fasteners

Tackmasters is dé leverancier van lijmen & kitten, PUR schuimen, spuitlijmen en contactlijmen. Naast deze producten leveren we ook diverse soorten boren, zagen & slijpschijven, diamantproducten, schroeven en accessoires. Wij leveren vooral aan branches waaronder bouw- en aannemers, dakdekkers, hoveniers, stoffeerders, parketteurs, tegelzetters, interieurbouwers en installatiebedrijven.

Wij willen te allen tijde aan jouw wensen blijven voldoen. Daarom blijven wij continu ons assortiment uitbreiden zodat er altijd iets voor jou tussen zit. Wist je ook dat wij altijd de laagste prijzen garanderen in zowel Nederland als België? Dit kunnen we waarmaken omdat we rechtstreeks inkopen bij de fabrikant. Hierdoor zit er geen schakel meer tussen en scheelt dit dus een hoop kosten. En daar profiteer jij weer van! Wil je weten hoe anderen over ons denken? Bekijk hier dan eens onze reviews!

Vandaag besteld, morgen al aan de slag!

Heb jij een scheur of kiertje in je dakbedekking? Of wil je dit juist voor zijn? Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Haal daarom de Strong Bond High Tack bitumenkit – of als alternatief de Roof Tix – in huis zodat jij die kiertjes en scheuren zonder problemen kan dichtkitten. Wanneer je op werkdagen voor 16:00 besteld, heb je jouw bitumenkit de volgende dag al in huis! Des te sneller kun jij aan de slag. 

Heb je nog een vraag over onze producten of wil je persoonlijk – en vrijblijvend – advies ontvangen over jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag. Wil je liever direct inspiratie opdoen? Je kunt hier al onze blogs lezen waarin we allerlei tips & tricks geven wanneer het aankomt op klussen. Of bekijk onze handige video’s voor echte demonstraties.