Werken met contactlijm? Voor verschillende materialen en klussen!

Wil je meer weten over contactlijm? Contactlijm is geschikt voor meerdere toepassingen en is dus erg fijn voor veelzijdig gebruik. Daarnaast hebben we verspuitbare lijmen en contactlijmen in blik. Wilt je meer informatie? Lees verder! We vertellen je alles wat je moet weten over de lichte contactlijm in dit artikel.

Wat is contactlijm

Wil je werken met contactlijm? Wij leggen je graag uit wat deze lijmsoort doet en wat de voordelen zijn. Contactlijm is bedoeld om materialen goed aan elkaar te hechten. Het is een lijmsoort die elastisch blijft en geschikt is voor diverse klussen. Ben je op zoek naar een contactlijm die speciaal is ontwikkeld voor het verlijmen van lichte materialen waar weinig spanning op komt? Dan is de Basic Spray spuitlijm van Tackmasters geschikt voor jouw klus. Uiteraard hebben we ook contactlijmen voor wat zwaardere toepassingen. 

Contactlijm voor elke klus

Het voordeel van contactlijm, is dat deze geschikt is voor vele klussen. Denk hierbij aan het verlijmen van isolatie materiaal, papier, textiel, folie en nog vele andere stoffen. Denk aan mineraalwol, papier, karton, vilt, textiel, diverse stoffen, vlakliggend of ondertapijt op diverse ondergronden als beton, hout, metaal, aluminium en kunststoffen. Let op: de lijm is niet geschikt voor verlijmen van flexibel PVC, EPS en weekmaker houdende materialen. Heb je twijfels over het gebruik van de lichte contactlijm voor jouw klus? Neem contact op, we adviseren je graag.

Voordelen

Het gebruik van de lichte contactlijm van Tackmasters kent vele voordelen. We zetten ze voor je op een rijtje: 

  • Eenvoudige applicatie;
  • Universeel toepasbaar;
  • Zeer sneldrogend;
  • Lange verwerkingstijd;
  • Methyleenchloride / Dichloormethaan vrij;
  • Lager gezondheidsrisico.

Werken met contactlijm

Het is van belang dat je de lijm op de juiste manier toepast. Wij geven je graag de juiste uitleg door middel van een klein stappenplan. Zorg er allereerst voor de de ruimte voldoende geventileerd is en verzeker jezelf ervan dat de ondergrond droog, stof- en vetvrij is. Spuit de lijm nu rustig en gelijkmatig in banen op, overlappen is aan te raden maar niet specifiek nodig. Let op voldoende dekking (ca 80%) van het lijmbed en breng de lijm op beide zijden aan. 

Na ongeveer 2 tot 4 minuten (afhankelijk van de omgevingsfactoren) kun je beide delen samenvoegen. Deze dien je stevig aan te drukken met behulp van een pers of (handwals. Indien er overlappend gespoten is, moet je de wachttijd minimaal verdubbelen. Bij poreuze ondergronden kan er eventueel een extra laag aangebracht worden. Neem voor deze extra aangebrachte laag ook de droogtijd in acht

Bestel direct online

Ben jij op zoek naar een spuitlijm die speciaal ontwikkeld is voor het verlijmen van lichte materialen waar weinig spanning op komt? Dan stopt hier jouw zoektocht: Tackmasters Basic Spray is geschikt voor permanente verlijming op diverse ondergronden van verschillende materialen. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact op. Onze specialisten helpen jou verder.