Tapijtlijm, vloerlijm of parketlijm nodig? Ga zelf aan de slag met dé lijm van 2023!

Dé tapijtlijm, vloerlijm of parketlijm die ervoor zorgt dat jouw tapijt, parket of ander soort vloer niet meer loskomt: die willen we allemaal natuurlijk! Gelukkig ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. Wij zijn dé leverancier van lijmen, kitten en PU schuimen.

Wil je dus een lijm die geschikt is voor het verlijmen van verschillende vloer- en wandbekleding in gebouwen, woningen en voertuigen? Zoek dan niet verder. Wij hebben dé hoogwaardige, professionele tapijt spuitlijm voor al jouw klussen. We vertellen je graag meer over deze lijm. Lees verder en ontdek het zelf!

In het kort: waar gebruik je tapijtlijm voor?

Tapijtlijm is uitermate geschikt voor permanente verlijming op en van diverse materialen als beton, hout, metaal, aluminium, kunststoffen, rubber, karton en meer. Je kunt met deze contactlijm materialen als ondertapijt, vilt, textiel, diverse stoffen, leder, kurk, polyether en vinyl eenvoudig verlijmen.

Hoe pas je spuit tapijtlijm toe?

Tapijtlijm op de juiste manier aanbrengen is gelukkig geen ingewikkelde wiskunde, maar je moet wel even weten wat je precies moet doen. We leggen uit wat je moet doen, zodat je snel zelf aan de slag kunt. 

 1. Werk in een voldoende geventileerde ruimte
 2. De aanbrengtemperatuur moet tussen de +5°C en +40°C zijn. Dit geldt voor zowel de omgeving als de ondergrond(en).
 3. Maak de ondergrond droog en stof- en vetvrij. Gebruik hiervoor de juiste reinigingsmiddelen.
 4. Spuit de lijm nu rustig en gelijkmatig in banen op. We raden overlappen aan, maar dit is niet specifiek nodig.
 5. Let op voldoende dekking (ca. 80%) van het lijmbed.

Meer praktische tips en tricks nodig? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze specialisten. Zij helpen je graag verder met hun jarenlange ervaring en goede productkennis.

Welke tapijtlijm is de állerbeste?

Dé tapijtlijm van 2023 is toch echt wel met stip op 1 onze Tackmasters Flooring Spray. Deze lijm is alles wat je nodig hebt. De contactlijm is temperatuurbestendig en bruikbaar tussen een temperatuur van -40 tot maar liefst +140 °C. Tackmasters Flooring Spray is een contactlijm welke zeer laag is in oplosmiddelen en vrij van chloor houdende bestanddelen wat deze lijm een lager gezondheidsrisico geeft en beter is voor mens en milieu.

Alle spuitlijmen in drukvat hebben SBR Rubber als basisgrondstof. Hier haalt de lijm zijn flexibiliteit uit. Echter, het is ook belangrijk dat de lijm goed hecht. Dit kan bereikt worden op twee manieren: door agressieve oplosmiddelen of door een hechtmiddel. De Flooring Spray bevat een uitstekend hechtmiddel, namelijk polymeren. Ons product bevat dus een mix van SBR Rubber en polymeren als basis. Meer over de polymeer: dit ingrediënt geeft een uitstekende hechting en de toevoeging van slechte oplosmiddelen wordt hierdoor gereduceerd. Door deze eigenschappen is de Flooring Spray bijvoorbeeld zeer geschikt voor het stofferen van trappen.

 • Temperatuurbestendigheid van -40 °C tot +140 °C
 • Universeel toepasbaar
 • Eenvoudige applicatie
 • Zeer sneldrogend
 • Hoog vaste stof gehalte
 • Vrij van methyleenchloride / dichloormethaan
 • Lager gezondheidsrisico

Scherpste prijzen van Nederland én België

Je koopt de tapijtlijm snel en eenvoudig via de webshop. Verkrijgbaar in een spuitbus van 500ml, spuitbus van 750ml of drukvat van 22,1l. En niet geheel onbelangrijk: wij garanderen jou de scherpste prijs van Nederland en België. We leveren namelijk direct vanaf de producent. Als je vandaag besteld, kun je morgen al aan de slag!

Bestel direct online

Is de Flooring Spray helemaal wat je zoekt? Mooi, bestel ‘m dan direct online en ga morgen al aan de slag met jouw klus! Is de Flooring Spray toch niet jouw ding? Dan val je misschien voor het broertje of zusje. Maak kennis met de overige leden van onze contactlijmen familie, zoals onze HPL spuitlijm en EPDM contactlijm. Wil je meer informatie over dit product? Heb je vragen? Of wil je graag vrijblijvend, praktisch advies? Neem dan contact op met een van onze specialisten. We beantwoorden je vragen graag.