Metaal beschermen? Dát doe je effectief met de roestoplosser van Tackmasters. Als bouwfanaat, installateur, timmerman of doe-het-zelver werk je waarschijnlijk veel met metalen, zoals in de vorm van schroeven, moeren, bouten en scharnieren. Corrosie en roesten zorgt ervoor dat je materiaal zijn kracht en werking verliest. Daarnaast ziet het er onaantrekkelijk uit, zeg nou zelf. Ga jij óók voor de allerbeste bescherming en smering van al je metalen bevestigingsmaterialen en gereedschappen? Dan ga je voor de roestoplosser. Een goede keuze!
Wat is Roestoplosser spray?
Je raadde het waarschijnlijk al. Roestoplosser is een (smeer)spray, speciaal samengesteld voor het oplossen en (beter nog) voorkomen van roest en corrosie, op metaal. Het mengsel is op basis van minerale olie, met toevoeging van grafiet. Het geheel wordt onder druk gezet in je spuitbus door butaan/propaan drijfgas. De toevoeging van grafiet maakt de roestoplosser spray zelfs een goede elektrische geleider. Benieuwd van welke eigenschappen je profiteert met de roestoplosser?
- Roestoplosser spray in 500 ml spuitbus
- Roest en corrosie oplossen/voorkomen
- Beschermende werking – waterafstotend
- Wrijving verminderen
- Bevat geen siliconen en zuren
- Smerende werking
- Elektrisch geleiden
Hoe gebruik deze roestprobleem bestrijder?
Ga je eenmaal aan de slag met roestoplosser, dan merk je dat-ie reuze makkelijk in gebruik is. Schudt gerust even flink met de spuitbus zodat de werkzame moleculen zich perfect verdelen. Vervolgens spray je met een afstand van zo’n 15 à 25 centimeter op je onderdeel of oppervlak. Laat het middel even inwerken, wanneer je ‘m gebruikt om roest te verwijderen. Voor preventieve bescherming kun je dit prima achterwege laten. Nog even het zaakje schoonpoetsen, et voíla.
Let wel: Plastic en roestoplosser liggen elkaar niet heel lekker, dus ontwijk het beste sprayen op kunststof(onder)delen.
Op tackmasters.nl vind je voor elke klus het beste smeermiddel
Helemaal waar. En, mocht je er alsnog niet uitkomen? Vraag het onze specialisten, want persoonlijk advies geven wij met alle plezier. Welke technische spray gebruik je voor welke klus?
- Bewegende delen, sloten, scharnieren en machines van kunststof smeren? #Siliconen spray
- Schuurmateriaal of -machines gladjes maken of hout dat nog geverfd, gelakt of verlijmd dient te worden? #Siliconenvrij glijmiddel
- Metaal en kunststof in vochtige ruimtes, dat wordt blootgesteld aan hevige temperaturen of voedselverwerking? #PTFE spray
- Onder hoge druk stofvrij maken van voor jou lastig bereikbare kieren, naden en gaten? #Stofverwijderings spray
- Voertuiginterieur weer laten shinen? #Cockpit spray
Voor jou hebben wij een compleet overzicht gemaakt van al onze smeermiddelen en technische vrienden. Kom je even kennismaken? 😉
Roestig blijven? No way. | Tackmasters