PVC vijverfolie lijmen? Gebruik de sterkste kit voor jouw vijver!

Stel, je wil PVC vijverfolie lijmen. Goed idee! Maar welke kit is het allersterkst en zal jaren meegaan?! Dat is natuurlijk onze Strong Bond High Tack kit. Maar ook onze EPDM Seal & Bond is zeer geschikt voor vijvers. Welke het beste is voor jouw klus vertellen we je graag!

Tackmasters is ook voor jou dé leverancier in lijmen, kitten, PUR schuimen en meer. We breiden ons assortiment continu uit om aan de wensen van onze klanten te blijven voldoen. Bovendien garanderen we de laagste prijzen van Nederland en België, omdat we rechtstreeks importeren vanaf de producent. Zo kunnen zowel grote bedrijven als ZZP’ers en particulieren voor de beste prijs en kwaliteit hun producten inkopen.

How to: PVC vijverfolie lijmen

PVC vijverfolie kopen is stap één. Als dat binnen is, is het niet alleen handig om te weten welke lijm je het beste kunt gebruiken voor jouw vijver, maar ook hóe je PVC vijverfolie lijmt. We hebben een handig stappenplan voor je uitgeschreven, zodat je direct zelf aan de slag kunt als je alle benodigdheden binnen hebt.

 1. Maak de PVC vijverfolie en oppervlakte(s) waarop je gaat lijmen schoon, droog en vetvrij, bijvoorbeeld met ontvetter.
 2. Smeer zowel het oppervlakte waarop je gaat lijmen als de PVC vijverfolie in met de lijm in rillen met een onderlinge afstand van ca. 10 cm.
 3. Laat de lijm ongeveer 5 á 10 minuten drogen.
 4. Plak hierna beide delen op elkaar en druk ze goed aan, bijvoorbeeld met behulp van een aandrukroller.
 5. Laat de PVC folie nu minimaal (!) 24 uur drogen voordat het (weer) contact maakt met water.

Hoeveel lijm je nodig hebt, is afhankelijk van de oppervlakte en het verbruik. Je kunt ongeveer rekening houden met 250 mL per 10 m2 folie. Let op: als je dubbelzijdig insmeert, geldt dat je 250 mL per 5 m2 (aan beide zijden dus) nodig hebt.

Welke lijm heb je nodig?

In ons assortiment hebben we verschillende lijmen die in potentie geschikt zijn om PVC vijverfolie mee te lijmen. We lichten er 2 voor je uit die uitstekend dienst kunnen doen. Deze lijmen hebben dit in praktijk bewezen en worden dan ook veelvuldig gebruikt onder professionals.

EPDM Seal & Bond kit

EPDM kit? Koop ‘m nu!

Onze EPDM Seal & Bond kit is een kit op basis van polymeer, waardoor de kit flexibel blijft en zorgt voor een uitstekende hechting. De kit is zeer goed bestand tegen temperatuurwisselingen – iets wat (vanzelfsprekend) enorm belangrijk is als het gaat om zowel daken als vijvers! EPDM kan ‘s zomers een temperatuur van wel zeventig graden Celsius bereiken.

De hoogwaardige afdichtingskit hardt uit door luchtvochtigheid tot een duurzaam, permanent elastisch blijvend rubber. Bovendien is het zeer geschikt voor PVC vijverfolie lijmen, omdat het watervast verlijmt. Verder is de kit vrij van weekmakers, oplosmiddelen, siliconen en isocyanaat. EPDM Seal & Bond is ook kleurvast en bestand tegen UV, weer, water, vocht, schimmel en veroudering. Kortom, ideaal om PVC vijverfolie mee te lijmen!

Meer weten over dit product? Bekijk ‘m hier en bestel direct online.

Strong Bond High Tack kit

Steenlijm kit
High Tack kit bestellen? Bestel nu!

Onze alleskunner – Strong Bond High Tack kit. Of je nu een spiegel of zware materialen wil ophangen, PVC vijverfolie wil lijmen of plinten wil bevestigen: de extreem sterke, razendsnelle lijmkit is voor bijna elke toepassing geschikt. High Tack kit is te gebruiken zonder primer en hecht ook dan goed op vochtige ondergronden. Niet voor niets is het de meest verkochte lijmkit in de bouw.

Waarom dit product?

 • Soepel te verspuiten
 • Extreem hoge aanvangskleefkracht
 • Snelle uitharding
 • Enorme eindsterkte
 • Blijvend elastisch
 • Vrij van weekmakers, oplosmiddelen en siliconen

Meer weten over dit product? Lees hier meer en ga morgen al aan de slag.

Extra voordelig bestellen … Wie wil dat nou niet?!

Wie vandaag voor 16.00 uur besteld, heeft morgen nog de producten in huis om een PVC vijverfolie te lijmen. Of je dat nu doet met onze EPDM kit of High Tack kit! En wist je dat je extra voordelig kunt bestellen? We geven je graag een tip hoe je nóg meer kunt besparen. Reken 4 á 5 kokers EPDM kit of 6 á 7 kokers High Tack kit af en betaal geen verzendkosten … Want wie betaalt er nu liever voor verzending dan een product?! En die extra kokers komen altijd handig van pas. Of het nu voor een extra klus of reparatiewerkzaamheden zijn.