pur spuiten

Pur schuim nodig? Dit PU schuim is onze #1 keuze

Ben je op zoek naar een pur schuim en wil je er zeker van zijn dat deze geschikt is voor jouw klus? Zoek niet verder, je bent bij Tackmasters aan het juiste adres. Wij hebben diverse hoogwaardige pur schuimen direct uit voorraad leverbaar welke gegarandeerd geschikt zijn voor jouw klus. Wil je weten welke pur schuimen wij in het assortiment hebben en waarom deze gegarandeerd geschikt zijn voor jouw klus? Lees dan verder en ontdek de mogelijkheden, we vertellen je er graag alles over! Ben je juist op zoek naar tips & tricks voor het spuiten van pur? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

Waarom pur spuiten?

Weet je nog vroeger? Toen je met grote isolatieplaten moest werken om ruimtes te isoleren? Dat was altijd best onhandig, aangezien het passen en meten was met de plaatmaterialen. Ondanks dat er nog steeds gewerkt wordt met pur hardschuimplaten, is hier een gemakkelijkere oplossing voor gevonden, namelijk het spuiten van pur schuim. Vloeibaar pur schuim kan in onder andere gaten of te isoleren ruimtes worden gespoten zodat het de ruimte dicht met schuim. En het beste hiervan is: het is super eenvoudig aan te brengen! Je kunt namelijk gewoon de spuitbus in de richting houden waar jij het pur schuim wilt aanbrengen en de rest gebeurt na één druk op de knop vanzelf. En doordat het schuim vloeibaar is, dicht het ook alle kieren en gaten super goed af!

Om de voordelen van pur schuim nog eens extra duidelijk te maken voor je, sommen we hieronder wat extra voordelen voor je op. Zo weet jij gelijk waar je aan toe bent!

  • Zeer sterke hechting op materialen
  • Duurzame dichting
  • Waterafstotend
  • Brandveilig
  • Ongevoelig voor schimmels, rot en zuren
  • Lange levensduur
  • Milieuvriendelijk

PU Flex Foam: hét pur schuim voor jouw klus

Een pur schuim die je voor meerdere doeleinden kunt inzetten, dat klinkt fantastisch toch? Nou, Tackmasters heeft exact zo’n pur schuim, namelijk de PU Flex Foam. Wij noemen deze pur ook wel dé alleskunner onder de purschuimen. Het maakt niet uit wat voor doeleind je voor ogen hebt, of dit nu isolatie, vullen, dichten, lijmen of monteren is, de PU Flex Foam kan het allemaal! Naast het feit dat deze pur voor meerdere doeleinden geschikt is, beschikt het ook over een excellente geluids- en warmte isolatiewaarde en is het officieel gecertificeerd voor luchtdicht bouwen. 

Flexibel pur schuim
PU Flex Foam: hét pur schuim van Tackmasters

Ben je al overtuigd waarom de PU Flex Foam dé pur is voor jouw klus? Of twijfel je wellicht nog een beetje? In dat geval zullen we nog wat extra voordelen benoemen. Zo is het schuim enorm elastisch waardoor het allerlei bewegingen kan opvangen van componenten. Handig, aangezien pur schuim nog uitzet nadat het is gespoten. Wat ook noemenswaardig is, is de levensduur van het schuim. De PU Flex Foam is namelijk weer-, vocht-, water- en verouderingsbestendig waardoor een maximale levensduur gegarandeerd kan worden. Dat scheelt weer in de kosten!

Pro Tip: Vergeet niet om een pur pistool mee te bestellen bij jouw PU Flex Foam, aangezien je zonder pistool geen pur schuim kunt spuiten. Of kies voor gemak en bestel een complete set.

Brandwerende pur schuim: PU Fire Foam

Isoleren met brandwerende purschuim
PU Fire Foam: brandwerende pur schuim

We kunnen ons ook voorstellen dat je af en toe in een gevaarlijke omgeving aan de slag kunt zijn. Zo is het mogelijk dat je een ruimte moet isoleren waarbij de temperatuur dusdanig hoog is dat er een brandgevaar aanwezig is. Je moet er dan niet aan denken dat jouw pur schuim brand vat. De PU Fire Foam is hiervoor dé uitgelezen oplossing. Deze pur heeft namelijk alle voordelen van de PU Flex Foam, echter is deze ook nog eens brandbestendig. Deze pur schuim valt in brandklasse B1, in tegenstelling tot brandklasse B2 waarin de PU Flex Foam valt. 

Wat we als laatste kwijt willen over onze purschuimen: uiteraard is jouw veiligheid onze grootste prioriteit en daarom voldoen beide schuimen aan de ISO 9001 / EN 29001. Dit zodat jij ook veilig aan de slag kan. En ook voor de PU Fire Foam geldt: bestel een pur pistool mee!

Bestel jouw pur schuim direct online!

Hebben we je overtuigd waarom de PU Flex Foam en de PU Fire Foam de purschuimen zijn voor jouw klus? Wacht dan niet langer en bestel jouw pur schuim direct online zodat je morgen al aan de slag kunt. We kunnen razendsnel leveren omdat we alles op voorraad hebben. Heb je nog een vraag over één van onze producten of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Onze specialisten staan van maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 17:00 voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden. Of neem eens een kijkje tussen onze blog artikelen. Je kunt hier gratis inspiratie opdoen voor jouw klus!