Plastic op metaal lijmen

Plastic op metaal lijmen, welke lijm heb ik nodig?

Ben je bezig met een project en op zoek naar de juiste lijm waarmee je plastic op metaal kunt lijmen? Of, misschien ga je juist metaal op plastic lijmen. In dit artikel lees je meer over het gebruik van de juiste lijm en enkele tips voor een sterk eindresultaat.

Het vinden van de juiste lijm

Het vinden van de juiste lijm kan soms nogal een uitdaging zijn. Zoals wanneer je een bepaald soort plastic op metaal gaat lijmen, of juist een metaalsoort op het plastic natuurlijk. Hoe kies je dan de juiste lijm? Onze nummer tip 1: bij twijfel, vraag het een specialist. Een specialist weet in de meeste gevallen de geschikte lijm te koppelen aan een specifieke toepassing, raadpleeg ze daarom. Ook onze medewerkers voorzien jou graag van het beste advies. Twijfel je welk product het meest geschikt is voor jouw klus? Neem contact met ons op!

De beste lijm voor plastic op metaal lijmen

Plastic op metaal lijmen met deze alleskunners
Probleemloos plastic op metaal lijmen met deze alleskunners.

De lijmen in ons assortiment zijn in de meeste gevallen echte alleskunners. Wel zo handig, want daardoor heb je niet voor elke klus een andere lijm nodig. Neem bijvoorbeeld onze Strong Bond High Tack kit. Hiermee kun je vrijwel alles op iedere ondergrond lijmen. Zelfs zonder primer! Lees wel even onze tips hieronder door om er zeker van te zijn dat de lijm goed hecht. Een andere veelzijdige lijm in ons assortiment is Master Contact. Deze zeer sterke, sneldrogende contactlijm hecht zich aan vrijwel elk materiaal, zoals hout, HPL, MDF, OSB, underlayment, spaanplaat, multiplex, triplex, plaatmateriaal, hard- en zachtboard, fineer, formica, duropal, beton, metaal, aluminium, PVC, TPO, diverse kunststoffen, rubber, textiel en karton. Gebruik een kwast of vachtroller om de lijm op beide zijden aan te brengen.

Tips voor het lijmen van plastic op metaal

 • Vastklemmen
  Veel lijmen hebben druk nodig om te hechten, gebruik daarom een klem om de 2 onderdelen stevig op elkaar te houden terwijl de lijm droogt, dit kan het verschil maken tussen succes en falen. Enkele objecten die je kunt gebruiken zijn: wasknijpers, chirurgische buizen, elastiekjes, fiets binnenband & ook ducttape werkt goed. Bakpapier biedt ideale bescherming tegen ongewenst vastkleven van de gebruikte klem.
 • Schoonmaken
  Aangezien roest nooit slaapt en altijd een weg naar destructie probeert te vinden, is het verstandig om voor het verlijmen van metaal het oppervlak eerst goed schoon te maken met staalwol of schuurpapier.
 • Testen
  Kijk voordat je het geheel verlijmd eerst of het mogelijk is om een niet zichtbaar of afval stuk te gebruiken waarbij je de hechting test. Hier geldt: better to be safe than sorry.
 • Hechting
  Voordat je plastic op metaal gaat lijmen, raden wij aan het plastic met een vlak oppervlak licht op te schuren met een korrel 120 schuurpapier. Dit is voor de optimale hechting.

Vragen? Stel ze!

Er zijn tegenwoordig veel verschillende materialen, lijmen en bevestigingsopties waardoor het vinden van het juiste product lastig kan zijn. Maar geen zorgen, bij Tackmasters staan we voor jou klaar. Neem bij vragen/twijfels gerust contact met ons service team op. Je kunt telefonisch contact met ons opnemen of via e-mail en WhatsApp.