Compri-voegenband BG1: het protocol van het plaatsen

Voor perfecte isolatie en bescherming van het binnenklimaat, maak bij het plaatsen van kozijnen gebruik van TACKMASTERS COMPRI-VOEGENBAND. Deze schuimrubberen kokomoband, optimaal opzwellende zwelband, competentievolle compriband, dient ook ú met groot genoegen, in de rol van isolerende beschermheer.

Wanneer u COMPRI-VOEGENBAND gebruikt om voegen en naden af te dichten, dient u enkele specifieke handelingen te verrichten om een professioneel kozijnenklimaat te stichten en het werk in een voegbandomdraai te verrichten.

Stappenplan

Compri-voegenband van Tackmasters
 1. Kies de juiste maat compri-voegenband

  TACKMASTERS is van alle maten thuis. Kijk daarom HIER voor onze volledige matentabel. Komt u er allerminst uit? Ook persoonlijk advies van formaat formuleren wij u met professioneel plezier, dus mail, app of bel ons in een ommezwaai!

  Voordat u zich ijverig een slag in de rondte klust, maak een inschatting van de benodigde hoeveelheid compressband, afhankelijk van de klusmaat. Daarnaast is het essentieel dat u de ruimte tussen de muur en het kozijn (of de grootte van de naad) opmeet, dit heet ook wel de sparing. Let op dat u op meerdere plaatsen meet omdat de breedte kan variëren. De kleinste maat in de sparing bepaalt de grootst mogelijk op te geven sparingmaat.

 2. Bevestig de compri-voegenband

  Staat alles gereed? Dopaminelevels over the roof? Dan ben je klaar om de tochtband aan het kozijn te bevestigen. Eerst snijd je het beginstuk van de COMPRI-VOEGENBAND minimaal één centimeter recht af, met bijvoorbeeld een stanleymes. Omdat we ijzer snijden wanneer het heet is, snijdt u nu de voegenband af in de gewenste lengte. Houdt er daarbij rekening mee dat u per kozijnzijde een gewenste-lengte-stuk-voegband nodig heeft. Absolute no-go-zone is namelijk doorplakken over de kozijnhoeken. Nu is de tijd gekomen om de schutfolie van de band vaarwel te zeggen en dan: Plak, plak, PLAK! 

  Soms heeft men er plak aan maar beplak ook gerust de onderkantzijde van het kozijn met COMPRI-VOEGENBAND. In principe zet de band op deze locatie allerminst uit door de druk van het kozijn maar als Kozijnen Master neem je zeer waarschijnlijk het zekere voor het onzekere.

 3. Plaats het kozijn voorzien van een compri-voegenband

  Zorg ervoor dat de muren gewillig gereedstaan om het in COMPRI-VOEGENBAND gehulde kozijn in ontvangst te nemen. Positioneer nu met pietjeprecisie het kozijn tussen de muren.

  Houdt er rekening mee dat na ongeveer een half uur de compressband begint uit te zetten en dit kan het plaatsen van het kozijn tegenwerken. Dus, werk efficiënt door dik en dun zodat u fors voor elkaar krijgt het kozijn vóór opzwellen van de zwelband te plaatsen. Plaats tenslotte rust en geef het kozijn grofweg 24 uur om uit te dijen.

 4. Onthoud het langetermijn onderhoud

  Onder ideale omstandigheden is de minimale levensduur van COMPRI-VOEGENBAND zo’n 15 jaar. Het is echter verstandig om elke paar jaar te controleren of de compriband nog uitblinkt in zijn rol van isolerende beschermheer. Is dit het geval? Fantastisch, complimenten voor het binnenklimaat. Is dit geen geval? Dan is het verstandig om de zwelband te impregneren zodat hij opnieuw geridderd kan worden tot: waterdicht, UV-bestendig en tochtwerend.

  Impregneren is het aanbrengen van een waterafstotende, ademende vloeistof op de compressband met als nobel doel extra bescherming bieden tegen vuil, vocht en wind. Impregneren staat tot voegenband als wonderbaarlijke anti-verouderingscrèmes staan tot vrouwen. Of toch niet … want impregneren werkt.

Kortom, voor de kracht-/kluspatsers

Zorg voor voldoende COMPRI-VOEGENBAND om uw klus te klaren en daarnaast dat u de juiste maat te pakken heeft. Wanneer zowel de muren als het kozijn gereed staan, bevestig dan de compriband op de juiste manier aan het kozijn. Vervolgens wordt het kozijn vlot aangebracht tussen de muren. En tenslotte raden we aan om met enige regelmaat de compressband te controleren op functionaliteit en eventueel over te gaan op impregneren.