Compri-voegenband voor de beste isolatie

Alles over COMPRI-VOEGENBAND BG1

Als er één materiaal essentieel is voor het plaatsen van kozijnen, zoals iedere professional en enthousiaste doe-het-zelver zal beamen, is het de COMPRI-VOEGENBAND. Voor elke klusser geldt: hoe beter de kwaliteit van het materiaal, hoe meer werkplezier en hoe meer lange-termijn-voordeel de klus oplevert. Waarom dan niet meteen gaan voor de GOUDEN STANDAARD onder de compressbanden: COMPRI-VOEGENBAND BG1 van TACKMASTERS. Leest u snel verder voor meer toegevoegde waarde over één van onze meest geliefde en bestverkochte producten: COMPRI-VOEGENBAND BG1.

Wat is compri-voegenband?

Compri-voegenband van Tackmasters

COMPRI-VOEGENBAND is een speciale tape, verkrijgbaar op rol, die gebruikt wordt om voegen en naden af te dichten ter isolatie. Plekken waar voegen bestreden dienen te worden zijn met name: kozijnen, dak- en gevelelementen, muurplaten, dilatatievoegen, metalen profielen en beglazing. De compressieband wordt vaardig vervaardigt van PU schuim (ook wel: voorgecomprimeerd polyurethaanschuim). Het materiaal is zo elastisch als een turn(st)er op topniveau en heeft een lange levensverwachting. De waardevolheid van isolatiemaster COMPRI-VOEGENBAND zit hem erin dat deze na bevestiging uitzet en op die manier het binnenklimaat verdedigt tegen zaken als tocht, geluid, stof, ongedierte, kou en warmte. 

Welke keurmerken heeft compri-voegenband?

TACKMASTERS COMPRI-VOEGENBAND is bekroond met het KOMO-keurmerk en heeft een BG1 certificering. Een KOMO-productcertificaat verklaart dat het betreffende product overeenstemt met de technische specificatie die in het certificaat is opgenomen en voldoet aan de vermelde eisen in het certificaat en/of beoordelingsrichtlijn. BG1 houdt in dat de zwelband voldoet aan een hoog niveau van luchtdichtheid, UV-bestendigheid en brandbestendigheid. KEUR zelf en MERK …

Wat is de werking van compri-voegenband?

De samengeperste schuimband zet langzaam maar krachtig uit nadat deze is afgerold. Voegen, naden en kieren zwichten voor zijn groter wordende formaat, waarmee hij in staat is lucht-, vocht- en geluidsdichte afsluitingen te creëren. COMPRI-VOEGENBAND zet zich volledig uit in de ruimte om hem heen en maakt op die manier de voegen perfect dicht. Reken maar dat ongewenste indringers, zoals Vocht, Vuil en Ongedierte op hun neus zullen kijken als ze tevergeefs pogen binnen te vallen.

Hoe gebruik je compri-voegenband?

Wanneer u COMPRI-VOEGENBAND gebruikt is het belangrijk om rekening te houden met het kiezen van de juiste maat, voordat u compriband gaat bevestigen en het van COMPRI-VOEGENBAND voorziene kozijn (of ander onderdeel) gaat plaatsen. Ook is het lange-termijn-onderhoud een cruciaal punt om de rekening laag te houden. Meer informatie hierover vind u in onze levenslustige blog: PLAATSEN VAN COMPRI-VOEGENBAND BG1: PROTOCOL. 

Hoe lang duurt het voordat compri-voegenband uitzet?

Gewoonlijk begint het uitzetten van de COMPRI-VOEGENBAND zo’n half uur nadat deze is afgerold, dus houdt hier enigszins rekening mee bij de verwerking. Het duurt maximaal een dag voordat hij zijn schuim volledig heeft uitgeblazen binnen de daarvoor beschikbare ruimte. TACKMASTERS raadt u aan om COMPRI-VOEGENBAND te bewaren binnen een temperatuurbereik van 1 C tot en met 20 C. Binnen dit temperatuurbereik geldt: hoe cooler u het materiaal gebruikt, hoe langzamer de schuimband zal uitzetten tijdens verwerking. De uitzetsnelheid is dus enigszins te beïnvloeden: hoe koel!

Is compri-voegenband waterdicht?

Gezien de slagregendichtheid tot > 600 Pa kunnen we de COMPRI-VOEGENBAND waterdicht verklaren. Wanneer de compriband van polyurethaan volledig is uitgezet, is deze slagregendicht. Dit houdt in dat vocht van buitenaf geen kans heeft om door de voegenband binnen te dringen. Echter een andere eigenschap van compri-voegenband is dat hij damp-open is. Dit houdt in dat vocht van binnenuit wel naar buiten kan. Perfecte eigenschappenbowl voor een heilzaam binnenklimaat. 

Is compri-voegenband overschilderbaar?

Als de tochtband of een gedeelte ervan nog zichtbaar is na het aanbrengen is het nodig om deze netjes af te werken met plamuur en niet direct over de voegband heen te schilderen. Zorg voor een egaal, geplamuurd geheel zodat u zich tenslotte uit kunt leven op het schilderwerk, de kroon op uw COMPRI-VOEGENBAND-klus.

Synoniemen voor de sympathieke compri-voegenband

Als klusser (in spé) kunt u er allerminst omheen: COMPRI-VOEGENBAND heeft prominent zijn plek op de (bouw)markt veroverd. Zijn alom gewaardeerde nuttigheid drukt zich uit in het indrukwekkende aantal namen waarnaar deze Don Juan onder de bouwmaterialen luistert: compriband, compress(ie)band, voegband, kokomoband, zwelband, tochtband, isolatieband, uitzetband en (ongetwijfeld) meer. Alle namen zullen u leiden naar een metaforisch Italië, echter is er maar één weg die leidt naar Rome: de naam gecombineerd met een KOMO-keurmerk en BG1 classificatie. Kies dus voor COMPRI-VOEGENBAND van TACKMASTERS, wanneer u verzekerd wilt zijn van deze keurmerken, aka de allerbeste kwaliteit.

In welke maten is compri-voegenband verkrijgbaar?

We besluiten deze blog met een laatste zeer waardevolle vraag. Het is allereerst belangrijk om in te schatten hoeveel compriband u nodig heeft voor de klus. Nog belangrijker is om een zo precies mogelijke inschatting te maken van welke maat compressband u nodig heeft voor de klus. Wederom verwijzen we u vriendelijk naar onze bijvoeglijke blog: PLAATSEN VAN COMPRI-VOEGENBAND BG1: PROTOCOL. Hier leest u hoe u op de juiste maat komt. Vervolgens geniet u het virtuele plezier om onder DOWNLOADS onze volledige matentabel te aanschouwen. 

Advies nodig?

Mocht het zo zijn dat u onbevredigd achterblijft na het lezen van deze blog omdat uw vraag nog maagdelijk op het puntje van uw brein ligt, neem dan gerust contact met ons op. Wij stellen ons dienstbaar op om alsnog uw unieke vraag te beantwoorden. Ook zijn wij altijd bereidt om onze informatie aan te passen en/of uit te breiden, dus schroom allerminst voor op- en aanmerkingen! Vinden we reuze leuk.