Lijmen en kitten in de winter

TACKMASTERS Lijmen en kitten harden uit op basis van luchtvochtigheid. Dit zorgt ervoor dat er in de winter wel is problemen voor kunnen komen tijdens het gebruik. Het is namelijk zo: hoe kouder het buiten is, hoe lager de luchtvochtigheid. De langzame uitharding is dus een probleem in de winter. Daarnaast is de lijmkit ook vaak veel stugger en dikker en komt het moeilijk de koker uit. In deze blog een aantal tips om deze problemen te voorkomen.

1. BEWAAR DE LIJMEN EN KITTEN ZORGVULDIG
Neem de lijmen en kitten mee naar binnen, en bewaar deze op kamertempratuur. Laat ze niet in de winterdagen op de bouwplaats of bedrijfswagen liggen.

2. GEBRUIK HET JUISTE KITPISTOOL
Doordat de lijmen en kitten stugger en dikker zijn is het extra belangrijk om een goed kitpistool te gebruiken. Het TACKMASTERS kitpistool Premium is hiervoor uitermate geschikt. 

3. AFSNIJDEN MONDSTUK
In de winter is het extra belangrijk om het mondstuk ver genoeg af te snijden zodat de lijmkit een goede doorgang heeft. De druk op de wand van de koker zal nu beperkt worden. 

4. GEBRUIK DE JUISTE LIJMKITTEN
Gebruik voor het lijmen in de winter onze Strong Bond High Tack. Deze heeft een extreem hoge aanvangskleefkracht, waardoor zware bouwmaterialen direct vast kunnen worden verlijmd zonder dat deze gefixeerd of ondersteund hoeven te worden. Deze High Tack lijmkit kan dan geleidelijk uitharden.  

5. KOKER VERWARMEN
Is de lijmkit strong bond High Tack heel erg koud, en niet bevroren? Leg de lijmkit dan een tijdje in warm water, hierdoor wordt de kit weer soepel.

Hulp nodig? Vraag het aan onze Masters! Klik hier.