glas afkitten

Glas kitten doe je zo!

Heb je een beglazingskit nodig voor het kitten van glas of beglazingssystemen? Zoek niet verder! Tackmasters heeft een breed assortiment aan kitproducten. We vertellen je graag meer over onze beglazingskit en het kitten van glas. Lees snel verder voor meer informatie.

Welke kit kun je het best gebruiken voor glas?

Voor het kitten van glas adviseren wij je de Glass Seal. Deze kit is ideaal voor het kitten van glas, beglazingssystemen en voor aansluitvoegen tussen gevels en kozijnen. De Glass Seal is zeer flexibel en beweegt soepel mee op een bewegend voorwerp. Daarnaast is dit een speciale kit die zeer geschikt is om over te schilderen. Hij is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Vragen over dit product? Stel ze gerust.

Wat zijn de voordelen van de Glass Seal?

Zoals je hebt gelezen is de Glass Seal het ideale kitproduct voor glas. Maar zo zijn er nog een hoop andere redenen waarom je dit product moet proberen. We zetten er een aantal op een rijtje voor je:

Tackmasters Glass Seal
  • Perfect overschilderbaar met watergedragen en synthetische verf- en laksystemen.
  • Niet corrosief ten opzichte van metalen.
  • Weekmaker, isocyanaat, oplosmiddel- en siliconenvrij.
  • Goed UV, weer, water, vocht- en verouderingsbestendig.
  • Neutraal krimpvrij uithardend systeem, vrijwel reukloos.
  • Uitstekende verwerkingseigenschappen. Snelle doorharding.
  • Hecht perfect zonder primer op praktisch alle en zelfs vochtige ondergronden.

Glas kitten met de juiste voorbereiding

Nu is het tijd om te beginnen met het kitten van glas. Misschien heb je dit nog niet eerder gedaan. In dat geval leggen we je graag uit hoe je dit voor elkaar krijgt. Voor je begint dient de ondergrond volledig droog te zijn en vrij van vet en stof. Ontdoe de hechtvlakken van loszittende bestanddelen en draag zorg voor de juiste voegdimensies om bewegingen goed op te kunnen vangen. Ontvet de ondergrond goed met behulp van onze Tackmasters Cleaner voor optimaal resultaat. Is het een zuigende ondergrond? Dan hoeft deze niet volkomen droog te zijn.

Glas kitten: volg de stappen

Seal & Bond Remover

Beginnen maar! Controleer als eerst de breedte van de voeg. De voeg moet minimaal vier millimeter breed en zes millimeter diep zijn. Heb je de voeg vet- en stofvrij gemaakt? Plak dan de tape op de juiste plekken. Breng de kit aan. Druk de kit goed in de voeg en breng de kit zorgvuldig aan.

Ben je uitgeschoten met de kit? Dan is het van belang dat je dit op de juiste manier schoonmaakt. Niet uitgehard materiaal op gereedschap of ondergrond dien je direct te verwijderen met de Tackmasters Seal & Bond Remover of Cleaner. Je handen kun je reinigen met behulp van de Tackmasters Handywipes. Uitgehard materiaal is alleen mechanisch te verwijderen.

Meer informatie over het kitten?

Heb je toch een vraag over het kitten van glas of wil je meer informatie over een product? Twijfel niet om contact op te nemen via onderstaande knop. We helpen je graag verder.

Ben je benieuwd naar onze overige kitproducten en wil je weten welke kit waarvoor geschikt is? Lees hier verder en word een kit expert met de producten van Tackmasters.