Gietijzer lijmen

Gietijzer lijmen: hoe pak je dit het beste aan en welke lijm heb je nodig?

Ga je gietijzer lijmen? Dan zijn elementen als een goede hechting, correcte toepassing maar ook de juiste voorbereiding sterk van belang. Gietijzer lijmen kan vanwege de aard van het materiaal best wel een pittige klus zijn. Het is namelijk bros en heeft een niet-poreus oppervlak, wat betekent dat niet alle soorten lijmen goed hechten. Om gietijzer te lijmen kun je dus maar verzekerd zijn van de beste lijm. Daar vertellen we je graag meer over in deze blog. 

Gietijzer: het kindje van traditioneel vakmanschap en multifunctionaliteit

Gietijzer is een legering die ontstaan is uit ijzer, met een aanzienlijk koolstofgehalte en kleinere hoeveelheden van andere elementen. Die hoge koolstofinhoud is wat gietijzer onderscheidt van staal. De charme van gietijzer ligt vooral bij het duurzame aspect en het feit dat het zo veelzijdig is. Gietijzer wordt gebruikt in een breed scala aan toepassingen, van kookgerei en decoratieve voorwerpen tot industriële onderdelen zoals machineframes.

Kunstwerk van gietijzer

Goede voorbereiding is het halve werk!

Ben je van plan om gietijzer te repareren of te lijmen? Wat het ook is, waarschijnlijk heb jij een gietijzeren product in huis en wil je graag aan de slag met de klus gietijzer lijmen. Tackmasters heeft alle kennis in huis om deze klus voor jou te laten slagen! Wat je namelijk wilt is dat er een sterke en duurzame hechting ontstaat tussen het gietijzer en de lijm. We nemen je stap voor stap mee in de klus gietijzer lijmen:

  1. Leg de beste lijm voor gietijzer lijmen alvast klaar.
  2. Reinig de oppervlakken met de Tackmasters Multi Cleaner door ze vet- en stofvrij te maken. Zorg dat dit niet in contact komt met je huid. Gebruik werkhandschoenen om dit te voorkomen.
  3. Voor een betere hechting tussen het gietijzer en de lijm raden we aan om eerst een hechtprimer aan te brengen. 
  4. In dit geval ga je aan de slag met een stuggere lijmkit aangezien je gietijzer gaat lijmen. Daarom raden we aan om een kitpistool koker als hulpmiddel te gebruiken.
  5. Na het gietijzer lijmen kan het dat er nog een restje is overgebleven. Dit kun je gemakkelijk verwijderen met de Seal & Bond remover

Met deze tips kun je voorbereid en dus gestructureerd beginnen met de klus: gietijzer lijmen! Een goede voorbereiding is het halve werk, kunnen we alvast meegeven 😉

De beste lijm voor gietijzer lijmen

Naast kennis zoals de voorbereiding, benodigdheden en inhoudelijke informatie over gietijzer zijn wij er eigenlijk om jou de beste lijm voor gietijzer aan te bieden. Wij kunnen dan met volle overtuiging zeggen dat dit de Strong Bond High Tack kit is. De lijmkit die ook veel verkocht wordt in de bouw! Deze lijm heeft een extreem hoge aanvangskleefkracht, wat zorgt voor een muurvaste verlijming zonder te fixeren. Ook zorgt de Strong Bond High Tack kit voor een snelle uitharding en is het perfect overschilderbaar. 

Bestel de Strong Bond High Tack direct zodat je meteen aan je gietijzer lijmklus kunt beginnen! Nog vragen over gietijzer lijmen of iets anders? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.