Staal op beton lijmen, kan dat?

Het klinkt misschien wat vreemd in de oren, staal op beton lijmen. Ondanks dat het misschien niet het eerste is waar je aan denkt bij het verbinden van staal aan beton, is het toch een goed alternatief. Waar je normaal gesproken snel denkt aan lassen of het gebruik van schroeven, bouten en moeren, is dit niet de enige optie voor een sterke en duurzame verbinding. Er zijn namelijk verschillende lijmsoorten ontwikkeld die het lijmen van staal op beton mogelijk maken. We vertellen je graag welke soorten dit zijn en geven antwoord op de meest gestelde vragen bij het lijmen van staal op beton.

MS polymeer

epdm

MS polymeer is een blijvend elastische lijm. Hiermee kan de lijm onder andere trillingen goed opvangen en zorgt het voor een duurzame hechting. De Strong Bond High Tack kit is zo’n MS polymeer. De lijm is bestand tegen verschillende weersomstandigheden, chemicaliën en uv-straling. Daarnaast is hij vrij van oplosmiddelen en daardoor minder schadelijk voor het milieu. Normaal gesproken moet je er bij het gebruik van een MS polymeer rekening mee houden dat de ondergrond helemaal droog is. Bij deze topper is dat niet nodig. De Strong Bond hecht zich ook op vochtige ondergronden. Fijn, want zo is hij geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis.

Polyurethaanlijm

Polyurethaan is een twee componenten lijm die je aanbrengt met een spuitpistool. Dit maakt nauwkeurig werken lastiger dan bij bijvoorbeeld de Strong Bond kit die je gemakkelijk aanbrengt met een kitpistool. Bovendien heeft Polyurethaanlijm een lange uithardingstijd en kan het krimpen tijdens dit proces.

Epoxy

Ook epoxy is een twee componenten lijm. Deze lijm wordt vaak gebruikt voor het lijmen van staal op beton. Dit komt doordat de lijm bestand is tegen water en chemicaliën en daarnaast zwaar belast kan worden. Het nadeel van deze lijm is dat hij schadelijke stoffen bevat waardoor hij slecht is voor de gezondheid en het milieu. Daarnaast is de lijm gevoelig voor UV licht en hierdoor minder geschikt voor toepassingen buitenshuis.

De voordelen van de Strong Bond High Tack kit

Kortom, de Strong Bond kit is het alternatief wanneer je staal op beton wilt lijmen. Nog niet helemaal overtuigd? Dit zijn alle voordelen op een rijtje: 

 • Makkelijk in gebruik door middel van een kitpistool
 • Hard snel uit
 • Blijvend elastisch 
 • Enorm sterk
 • Vrij van siliconen, weekmakers en oplosmiddel
 • Minder schadelijk voor het milieu
 • Multi inzetbaar
 • Beschikbaar in verschillende kleuren
 • Vrijwel reukloos
 • Weer, water, schimmel- en verouderingsbestendig
 • Gemakkelijk online te bestellen
 • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld? Morgen in huis

Hoe breng je de lijm aan?

Kitpistool voor kokers premium

Volg de onderstaande stappen bij het aanbrengen van de lijm:

 1. Reinig het oppervlak
 2. Breng de lijm aan door middel van een kitpistool
 3. Plaats het staal op het beton
 4. Haal eventuele lijmresten weg
 5. Laat de lijm uitharden volgens de instructies op de verpakking

Bestel online

Alle informatie in je opgenomen en klaar om aan de slag te gaan met onze Strong Bond High Tack kit? Mooi! Bestel deze en andere lijmen gemakkelijk online. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België en bestel je voor meer dan €35,-? Dan is de verzending ook nog eens gratis. Bestel je voor 16:00 uur? Dan ontvang je jouw bestelling de volgende dag al thuis. Zo kun je snel aan de slag met jouw klus. 

Kom je er zelf toch niet helemaal zelf uit of heb je een andere vraag? Neem vrijblijvend contact op met onze experts. Ze helpen je graag verder!