glas afkitten

Stappenplan en tips voor het afkitten van glas

Sta jij op het punt om glas te gaan kitten, maar kun je nog wel wat tips gebruiken? Geen zorgen, wij geven jou een compleet stappenplan voor het afkitten van glas. Of je nu een ervaren professional bent of een doe-het-zelver, met de juiste kennis en technieken kun je uitstekende resultaten behalen. Lees alles over het afkitten van glas, veel voorkomende problemen en de beste kit voor deze klus. Bestel alle benodigdheden eenvoudig online in onze webshop en ga aan de slag met je project!

Waarom is het afkitten van glas belangrijk?

Het correct afkitten van glas heeft verschillende voordelen. Ten eerste zorgt het voor een waterdichte afdichting, waardoor lekkage en schade door vocht worden voorkomen. Daarnaast draagt het bij aan de isolatie van jouw woning of gebouw, waardoor energieverlies wordt geminimaliseerd. Bovendien draagt een goed uitgevoerde kitnaad bij aan de uitstraling van het glaswerk, waardoor het geheel er netjes en professioneel uitziet.

Stappenplan voor het afkitten van glas

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het afkitten van glas, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Zorg ervoor dat het glas schoon en droog is, vrij van stof, vuil en vet. Verwijder eventuele oude kitresten grondig met behulp van een geschikt gereedschap. Zorg er ook voor dat je de juiste kit en gereedschappen bij de hand hebt voordat je aan de slag gaat.

Stap 2: Het kiezen van de juiste kit

Het kiezen van de juiste kit is belangrijk voor een duurzaam en mooi resultaat. Wij kunnen onze Glass Seal beglazingskit van harte aanraden voor deze klus. Deze kit hecht zeer goed en hardt krimpvrij uit. De kit is blijvend elastisch, extreem temperatuurbestendig en gemakkelijk overschilderbaar. Verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden en kleuren. Een hoogwaardige kit is essentieel voor het succes van jouw project! 

Stap 3: Het aanbrengen van de kit

Nu je de juiste kit hebt gekozen, kun je beginnen met het aanbrengen ervan. Gebruik een kitpistool voor kokers of worsten om de kit gelijkmatig aan te brengen langs de randen van het glas. Zorg ervoor dat je een constante druk uitoefent om een consistente kitnaad te creëren. Gebruik een kitstrijker of een natte vinger om de kit glad te strijken en eventuele oneffenheden te verwijderen.

Stap 4: Het afwerken van de kitnaad

Om een perfecte afwerking te bereiken, is het belangrijk om de kitnaad zorgvuldig af te werken. Maak gebruik van een kitafstrijker om de kitnaad strak en netjes af te werken. Verwijder overtollige kit en maak de kitnaad glad. Een schone en professionele afwerking draagt bij aan de duurzaamheid en uitstraling van jouw glaswerk.

glas afkitten

Veelvoorkomende problemen en oplossingen

Bij het afkitten van glas kunnen er zich soms problemen voordoen. Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen en mogelijke oplossingen:

  • Luchtbellen in de kitnaad: Als er luchtbellen ontstaan in de kitnaad, kun je deze verwijderen door de kit opnieuw aan te brengen en zorgvuldig glad te strijken met een kitafstrijker.
  • Slechte hechting: Als de kit niet goed hecht, controleer dan of het glasoppervlak schoon en vetvrij is. Indien nodig, reinig het oppervlak opnieuw en breng de kit opnieuw aan.
  • Krimp van de kit: Als de kit krimpt na het aanbrengen, kun je een extra laag kit aanbrengen om de kitnaad volledig op te vullen. Zorg ervoor dat je de nieuwe laag kit goed gladstrijkt voor een naadloze afwerking.

Onderhoudstips 

Om de levensduur van je kitnaden te maximaliseren, volgen hier enkele handige onderhoudstips:

  • Regelmatig reinigen: Reinig de gekitte glasoppervlakken regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en een zachte doek. Vermijd agressieve reinigingsmiddelen en schurende materialen die de kitnaad kunnen beschadigen.
  • Inspectie: Controleer periodiek de kitnaad op eventuele tekenen van slijtage, schade of loslaten. Indien nodig, herstel de kitnaad onmiddellijk om verdere problemen te voorkomen.
  • Vermijd overmatige belasting: Voorkom overmatige belasting op de kitnaad door voorzichtig om te gaan met het glaswerk. Vermijd stoten, krassen of andere fysieke schade die de kitnaad kunnen beschadigen.

Bestel alle benodigdheden online 

Met ons uitgebreide stappenplan voor het afkitten van glas ben je goed uitgerust om je glasprojecten naar een hoger niveau te tillen. Door de juiste voorbereiding, het kiezen van de juiste kit en het volgen van de juiste technieken, kun je een perfecte afwerking bereiken die lang meegaat. Bestel onze Glass Seal beglazingskit en andere benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Bestel voor meer dan €35 om van gratis verzending te profiteren. Voor je het weet heb je alles in huis om een groot succes te maken van jouw project!