Aansluiten van een drukvat spuitlijm

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe dat ons systeem met drukvaten nu eigenlijk werkt. Het systeem is in feite een grote spuitbus met lijm die onder druk staat. De Spuitlijm blijft vloeibaar zolang de druk aanwezig blijft. Zorg er daarom altijd voor dat u een nieuw drukvat Spuitlijm heeft staan , voordat uw vat leeg is. Het is namelijk van belang om de slang en het pistool gelijk over te zetten , zodat deze ten allen tijde onder druk blijven.

Gebruikt u voor het eerst een drukvat? Het systeem bestaat uit 3 componenten en kan heel eenvoudig worden aangesloten. De 3 componenten zijn: 

Stap 1:

Zorg ervoor dat de spuitpistool vergrendeld wordt voordat het aangesloten wordt op het drukvat. Het pistool kan vergrendeld worden door de regelschroef achter op het pistool in tegengestelde richting vast te draaien.

Stap 2:

Alvorens u begint met het verspuiten van de spuitlijm dient u te controleren of er geen uitgeharde lijmresten op de nozzle of cap zitten. Indien u te maken heeft met uitgeharde lijmresten gebruik dan Tackmasters Multiclean om de resten te verwijderen. De naald dient volledig zichtbaar te zijn.

Stap 3:

In deze stap sluiten we de componenten aan. De componenten passen maar op 1 manier in elkaar. Zorg er bij het aansluiten voor dat de koppelingen goed en strak worden aangedraaid met een moersleutel , zodat de spuitlijm niet tussen de koppeling door kan ontsnappen. Controleer daarnaast of de kraan aan het uiteinde van de slang dicht is. En draai ook het ventiel op het drukvat volledig dicht. Hierna de slang en het pistool gelijk doorspuiten, totdat de lijm er egaal en zonder sputteren uit komt.

Toch nog vragen over het gebruik van de Tackmasters contactlijmen? Neem dan contact met ons op!

M: sales@tackmasters.nl
T: +31 (0) 318 240 130