Aan de slag met lijmkit? Shop jouw kituitrusting compleet!

Ben jij al een fanatiekeling als het om kitten gaat? Of kit je gewoon regelmatig? Of … ben je nog een groentje? Het maakt niet uit! In deze blog behandelen wij een aantal vragen waar je hoe dan ook mee te maken hebt, eenmaal de wondere wereld van het kitten binnengetreden. Picasso en Van Gogh, my ass. Kunst is … strak en schoon afgewerkte lijmkit. Lees snel verder zodat jij precies ontdekt hoe je jouw kituitrusting compleet maakt.

Welke lijmkit ga je waar gebruiken?

We beginnen met de belangrijkste vraag. Lever je graag de beste kwaliteit van jouw werk? Natuurlijk! Dat lukt alleen door de juiste kit voor de job te gebruiken. Om je een idee te geven hebben wij #10 voorbeelden opgesomd gevolgd door de aantrekkelijkste kitkandidaat. Meer informatie over al onze kitten vind je in de productomschrijving.

Hoe verwerk jij de lijmkit?

Waarschijnlijk weet je nu welke kit perfect is voor jouw klus. Hoe ga je deze kit verwerken? Op tackmasters.nl hebben we voor jou de beste kitpistolen zorgvuldig geselecteerd. Er zijn twee dingen belangrijk bij het uitkiezen van een kitpistool: 1.) de soort kit en 2.) de grootte, frequentie en intensiteit van jouw klus. Dus … welke kit en spuitfrequentie hanteer jij?

“Ik verspuit af en toe een koker siliconen- of polymeerkit.” | #Kitpistool kokers
“Regelmatig gebruik ik een wat stuggere kit zoals de High tack of Acryseal.” | #Kitpistool kokers premium
“Absoluut meerdere kokers per klus, de kitsoort varieert.” | #Kitpistool kokers premium
“Voor mijn grote klussen gebruik ik graag worsten (600 ml).” | #Kitpistool worsten
“Kitten? Da’s voor mij net als douchen. Bijna dagelijks én grote klussen.” | #Kitpistool worsten premium / kitpistool kokers premium

Perfect resultaat van start tot finish

Voor de best start gebruik je een primer. Tackmasters Primer is een voorbewerkmiddel, samengesteld op basis van polyurethaan en oplosmiddelen. Je brengt het aan vóórdat je gaat kitten, zodat de kit beter en gelijkmatiger hecht. Dit is vooral erg belangrijk indien jij gaat kitten op poreuze ondergronden zoals hout, steen of beton. Meer weten over onze primer? Je leest het hier.

Voor de schoonste Finishing touch is er onze finisher. Ben je ook gek op strak, glad en schoon? Dan is finisher voor jou een must. Dit afstrijkmiddel is een vloeistof op zeepbasis. Professionals maar ook enthousiaste hobbyisten gebruiken het voor het afmessen van de kit. Meer weten? Je leest hier alles over onze finisher.

Met welke accessoires pimp je jouw kituitrusting?

Ga je voegen afkitten? Scheuren en barsten opvullen? Materiaal verlijmen? Het tuitje waardoor je de lijmkit verspuit match je uiteraard met jouw specifieke klus. Voor het verlijmen van materialen zoals een spiegel, plinten of houtwerk wil je waarschijnlijk verticale lijmrillen aanbrengen. Dan is een V-tuit perfect. Voor (nauwe) voegen gebruik je juist een wat fijner tuitje.

Wij hebben een leuke gadget die jij zeker wilt hebben. De kitkoker opener-maatsnijder. Met dit handige, feloranje apparaatje open je veilig en snel een kitkoker. Daarnaast snij je gemakkelijk een tuitje in het gewenste formaat, bijvoorbeeld als de tuitopening te smal is voor jouw bredere voegen. Handig, hè?

Essentieel voor elke kitter is een spatelset. Tackmasters spatelset voor het kitvoegen bestaat uit drie blauwe, kunststof spatels. Net zoals het formaat van de voegen die jij vult varieert, heb jij ook variatie nodig. Match bij elk voegwerk de juiste spatel en het juiste spatelgedeelte.

Zit het harde werk erop en heb je nog kit over? Met het afsluitbare cliptuitje begrijpt jouw kitkoker dat het feest voorbij is. Nu kan hij optimaal zijn lijmkrachten sparen voor jouw volgende klus!

De beste lijmkit en accessoires vind je op tackmastster.nl

Fix al jouw fixeerwerk met Tackmasters tapes

Ga je bijvoorbeeld panelen verlijmen? Dan is paneltape dé hack om jouw panelen te fixeren, op z’n plek te houden. Jouw resultaat: stevig vaststaande panelen met gelijkmatig uitgeharde kit. Vorm je houten rachelwerk, een “houtgeraamte”, dan houd je met de sterke, dubbelzijdige paneltape gemakkelijk de houten latten op z’n plek.

Beglazing zodanig afwerken dat jouw ruiten of ander glaswerk perfect geïsoleerd zijn? Beglazingsband rolt zich graag voor je uit. Ben je benieuwd hoe het werkt? Je leest hier meer over Tackmasters glasband.

Zoek je enkelzijdige tape voor het fixeren, aandrukken of vasthouden van materialen die jij hebt verlijmd? Afhankelijk van het soort materiaal en de grootte van het verlijmde oppervlak, zijn er voor jou onze sterke duct-tape en extréém sterke duct-tape.

Hou je van plakkerige experimenten met lijmkit?

Vind je het leuk om zelf te experimenteren met lijm en kit of ander niet-hard materiaal? Onze lege kokers laten zich naar hartenlust door jou vullen, spuiten en afsluiten. Mocht er onverhoopt een niet-lege kitverpakking sneuvelen of je houdt kit over van jouw worstenverpakking. Vul gerust de lege kitkokers ook met dit plakkerige product.

Ben je helemaal aan het einde van dit artikel gekomen? Complimenten! Hopelijk kun jij vooruit met onze tips en weet je precies welke benodigdheden nodig zijn voor jouw klus. Mocht er iets onduidelijk zijn of je wilt persoonlijk advies, laat het ons weten.

Service | Tack Master

  • Beste kwaliteit voor de scherpste prijs
  • Vóór 16:00 uur besteld = volgende werkdag jouw producten in huis
  • Ontvang jouw pakket he-le-maal gratis vanaf €35,-
  • Contact vinden we leuk dus stel gerust jouw vragen
  • Zakelijk bestellen? Maak een account aan en kies voor zakelijk afrekenen
  • Meer voordeel? Check ook onze acties en combideals

⭐⭐⭐⭐⭐ – Trustpilot
Top leverancier!
Super snelle levering, stevig verpakt. En spot goedkoop! Daarnaast een klantenservice waar menig online aanbieder nog wat van kan leren. Een echte aanrader dus!
Cindy