Welke lijm voor stapelblokken? Ontdek onze nr 1 steenlijm voor stapelblokken!

Stapelblokken worden veel gebruikt in tuinen. Je kunt er onder andere lage muren, bloembakken, afscheidingen, stenen tuinbanken of trappen van maken. Wil jij aan de slag met stapelblokken in jouw tuin? Lees dan snel verder. Wij vertellen je namelijk precies wat de beste lijm is voor stapelblokken. En hoe je onze nr #1 steenlijm voor stapelblokken het beste kunt gebruiken.

Stapelblokken in jouw tuin

Geef jouw tuin in een handomdraai een nieuwe uitstraling met stapelblokken. Deze handige blokken zijn geschikt voor een groot aantal toepassingen en ook nog eens heel gemakkelijk te verwerken. Creëer een extra zitje of gezellige zitkuil in jouw tuin, breng wat kleur in jouw tuin door een paar mooie bloembakken te maken of zorg voor wat hoogteverschil met borders, muurtjes en trappen. Of je nu een strakke moderne tuin hebt of juist een tuin met veel groen en hout. Stapelblokken passen eigenlijk in elke tuin. Dus maak een plan en ga aan de slag!

De beste lijm voor stapelblokken

Brick Fix is dé steenlijm van Tackmasters

Het verwerken van stapelblokken in de tuin is eigenlijk heel eenvoudig. Stapelblokken kunnen namelijk gewoon gelijmd worden. Je hoeft dus geen cement aan te maken en te gebruiken. Met een goede polymeerkit, PU-spuitlijm of steenlijm, lijm je de stapelblokken in een mum van tijd stevig op elkaar. Direct lijm voor stapelblokken bestellen? Wij hebben de beste lijm voor stapelblokken voor de beste prijs. Lees alles over onze steenlijm schuim Brickfix, verkrijgbaar in 500 ml en 750 ml, en Tackmasters steenlijm Unibond op de productpagina’s. Hier kun je niet alleen alle productspecificaties en eigenschappen vinden. Je leest er ook waar je op moet letten bij het gebruik van dit product en het antwoord op alle veelgestelde vragen. 

Welke lijm voor bloembakken?

Ga je een bloembak maken met stapelblokken dan denk je misschien dat je hiervoor andere lijm nodig hebt dan wanneer je er bijvoorbeeld een muurtje van bouwt. Want het is natuurlijk belangrijk dat een bloembak goed bestand is tegen grote hoeveelheden grond, vocht, wortels van planten en zowel hoge als lage temperaturen. Dit is een logische gedachte, maar lijm voor stapelblokken is ook geschikt als lijm voor bloembakken. Ook voor het lijmen van bloembakken koop je dus het beste een goede steenlijm schuim, polymeerkit of PU-spuitlijm.

beton lijmen
Unibond Polymeerkit is universeel toepasbaar

Onze Unibond polymeerkit is een sterke, elastisch blijvende kit met uitstekende hechting op de meeste materialen en ondergronden zoals beton, (natuur) steen, gips en hout. Deze kit is bestand tegen UV-straling, weer en water en daarom zeer geschikt voor gebruik buiten. De kleuren zwart en grijs zijn ideaal in combinatie met stapelblokken.

Brick Fix is een snel uithardend, watervast polyurethaan lijmschuim. De lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, o.a. gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Deze lijmschuim vormt binnen 30 minuten na aanbrengen een sterke belastbare verbinding. Je kunt Brick Fix zowel binnen als buiten gebruiken. Brick Fix Steenlijm schuim is verkrijgbaar in 2 varianten: Brick Fix 750 ml Gun en Brick Fix 500 ml Hand.

Het lijmen van stapelblokken met steenlijm

Heb je de materialen en de juiste steenlijm voor stapelblokken in huis dan kun je beginnen met lijmen. Maar voordat je begint geven we je graag nog enkele tips mee: 

  1. Zet eerst de basis voor de bloembak, border, muur of bank die je gaat maken uit met houten paaltjes;
  2. Graaf dit stukje tuin af tot ongeveer 10 cm onder het maaiveld. Hiermee zorg je niet alleen voor stevigheid maar voorkom je ook dat de bak of muur omhoog geduwd wordt bij vorst;
  3. Leg de basis van de bloembak uit met opsluitbanden of mooie vlakke tegels. Deze leg je plat op het afgegraven stuk. Dit is de fundering van jouw bloembak of muurtje; 
  4. Graaf een eventueel teveel aan grond weg of hoog laag liggende hoeken juist op om ervoor te zorgen dat de ondergrond goed vlak en waterpas is;
  5. Controleer of de fundering de juiste maat heeft door een eerste laag stapelblokken uit te zetten; 
  6. Breng in een vloeiende beweging een laag lijm aan om de fundering. Lijm de eerste laag stapelblokken vast op de fundering. Zorg ervoor dat ze goed vastzitten voordat je de volgende laag gaat plaatsen; 
  7. Plaats de tweede laag in een verband, bijvoorbeeld halfsteens, om extra stevigheid aan de bloembak of muur te geven; 
  8. De blokken zijn op maat te zagen met een haakse slijper voorzien van een diamant schijf. Spoel de stapelblokken na het slijpen goed af met schoon water. 

Hoeveel steenlijm nodig voor stapelblokken?

Brick Fix polyurethaan 1K lijmschuim is verkrijgbaar in een hand lijm met een inhoud van 500ml en een steenlijm pistool van 750 ml. Een verpakking steenlijm Brick Fix hand of pistool is voldoende voor het verlijmen van ca. 16 m¹ (500ml hand lijm) tot 25 m¹ (750 ml spuit steenlijm) stapelblokken bij een lijmdikte van 5 cm breed. Unibond Polymeerkit is verkrijgbaar in kokers van 290 ml, maar ook in worstverpakkingen van 600 ml. Deze worstverpakkingen zijn ideaal voor grootverbruikers en extra voordelig. Niet voor niets zijn wij de voordeligste van Nederland en België. Ontdek het zelf!

Ga direct naar de webshop om te bestellen. Bestelt u voor 16.00 uur dan heeft u de #1 lijm voor stapelblokken morgen al in huis.