Deze kit gebruik je voor het lijmen van stenen

Wanneer je aan de slag gaat met het verlijmen / monteren van stenen, wil je deze klus natuurlijk klaren met een extreem sterke lijmsoort. Tackmasters is dé nummer 1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. Uiteraard valt hier dus ook een kit voor het lijmen van stenen onder. Wij vertellen je graag welke kit je het beste kunt gebruiken voor het lijmen van stenen en we geven je ook allerlei praktische informatie wanneer het aankomt op het verlijmen van stenen. Zo kun jij gegarandeerd goed voorbereid aan jouw klus beginnen. Wil je weten welke kit je kunt gebruiken voor het lijmen van stenen? Lees dan snel verder!

Brick Fix: dé kit voor het lijmen van stenen

Steenlijmen

Brick Fix is dé steenlijm van Tackmasters

Bovenstaande zin geeft het eigenlijk allemaal al weg: de steenlijm kit die wij aanbevelen voor het lijmen van stenen is de Brick Fix van Tackmasters. Deze watervaste en sneldrogende kit is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Doordat deze polyurethaanlijm inzetbaar is voor meerdere steensoorten, is deze dan ook inzetbaar voor diverse ondergronden.

De Brick Fix is tevens zowel binnen als buiten toepasbaar en zorgt voor een sterke belastbare verbindingen binnen slechts 30 minuten! Wist je ook dat deze lijmkit zelfs te gebruiken is als watervaste constructielijm voor producten als (hard) hout, metaal, kunstof en meer? Kortom, de Tackmasters Brick Fix is het ideale product wat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden.

Verbruik: ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

Welke varianten zijn er van de Brick Fix?

De Brick Fix is verkrijgbaar in 2 spuitbus varianten, namelijk een pistool- en hand variant. Je gebruikt de hand variant – de Brick Fix Hand (500 ml) – wanneer jouw klus iets meer precisiewerk vereist. Dankzij het handige opzetstuk kun je de lijm tussen de kleinste oppervlakken aanbrengen! Heb je een iets grotere klus voor de boeg? Dan is de Brick Fix Gun (750 ml) dé uitgelezen keuze hiervoor! Je kunt dankzij het pistool namelijk gemakkelijker en sneller lijm aanbrengen door simpelweg de knop op het pistool in te drukken. Let wel op, het pistool is niet inbegrepen bij de spuitbus!

Wil je er zeker van zijn dat je alles in huis hebt wanneer je aan de slag gaat met jouw grote klus? Bestel dan de Brick Fix gun 750 ml set. Hierbij ontvang je niet alleen 12 spuitbussen Brick Fix van 750 ml per stuk, maar ook een pistool en een spuitbus met pur pistool reiniger!

Zijn de steenlijmen van Tackmasters écht zo goedkoop?

Ja, geloof het of niet, de steenlijmen van Tackmasters zijn écht zo goedkoop! We vertellen je graag wat de reden hiervoor is. Wij kopen onze producten namelijk in grote bulk rechtstreeks in bij de fabrikant. Dat betekent dus dat er bij ons geen schakel meer tussen zit, in tegenstelling tot hetgeen wat je vaak in de praktijk tegenkomt. Ondanks dat onze steenlijm zo goedkoop is, is de Brick Fix van Tackmasters vergelijkbaar met de beste bekende steenlijmen zoals de Illbruck PU 700, PU stone adhesive van Den Braven en de Hoveniers PU Steenlijm PU van Bostik. Nergens anders vind je deze kwaliteit lijm goedkoper dan bij ons.

Hoe lang moet een kit voor het lijmen van stenen drogen?

Over deze vraag verschillen de meningen nogal eens. Over het algemeen is de steenlijm kit van Tackmasters binnen 30 minuten al belastbaar. Tackmasters raadt echter wel aan om de lijm minimaal 24 uur te laten drogen voordat de verbinding weer wordt belast. Wanneer de lijm niet lang genoeg droogt, kan de lijm mogelijk niet goed hechten. Wil je zeker zijn van een optimale hechting? Zorg er dan voor dat de lijm minimaal 24 uur droogt in een periode waarin er geen water / vocht bij de lijm kan komen, bijvoorbeeld tijdens regen.

Hoeveel steenlijm heb ik nodig per vierkante meter?

Hoeveel steenlijm je nodig hebt per vierkante meter is vrij lastig te zeggen, aangezien het verbruik vrij afhankelijk is van de stenen die je wilt verlijmen. Daarom duiden wij het verbruik aan in m¹. Wanneer je aan de slag gaat met grote stenen en/of betonblokken, zul je veel minder lijm nodig hebben dan wanneer je aan de slag gaat met bijvoorbeeld een klein stapel/betonblok.

Over het algemeen hanteert Tackmasters de volgende vuistregel:

  • 500 ML – verbruik: ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.
  • 750 ML – verbruik: ca. 25 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

Tijd om aan de slag te gaan!

Steenlijmen

Brick Fix: dé steenlijmen van Tackmasters

Nu je weet welke kit je nodig hebt voor het lijmen van stenen, houdt niets je meer tegen om direct aan de slag te gaan met jouw klus. De enige vraag die je jezelf nog kunt stellen is of je voor de Brick Fix Hand (500 ml) of de Brick Fix Gun (750 ml) moet gaan. Wij van Tackmasters kunnen ons echter ook goed voorstellen dat je wellicht nog met wat vragen zit voordat je met jouw klus aan de slag gaat. Daarom geven we je graag persoonlijk vrijblijvend advies. Neem vrijblijvend contact met ons op, onze experts delen graag hun jarenlange ervaring en kennis met je. Of raadpleeg de FAQ die je op deze pagina kunt vinden.

Ging het bovenstaande allemaal nog nét iets te snel en wil je liever eerst weten wat steenlijm precies is? Op deze pagina beginnen we met de basis van steenlijmen zodat je er gemakkelijk in kunt komen.