welke kit voor plinten

Welke kit kun je het beste gebruiken voor plinten?

Wanneer je plinten af wilt kitten kun je het beste kiezen voor de Strong Bond High Tack kit van Tackmasters – zoals hieronder afgebeeld. Deze high tack kit is uiterst geschikt voor het vastzetten van plinten en is daarnaast een waar begrip in de bouwwereld. Wanneer je jouw plinten hebt vastgezet, wil je uiteraard ook een fraaie kit om de plinten mee af te kitten. Om het zo gemakkelijk mogelijk voor jou te maken hebben wij op deze pagina 3 kitten op een rijtje gezet zodat jij direct weet welke kit voor plinten jij het beste kunt gebruiken. En omdat kitten een zeer nauwkeurig werkje is zullen we je ook 6 tips geven zodat jouw plinten goed en strak tegen de muur komen te staan. Lees snel verder.

Welke kit voor plinten? Nou, de Strong Bond High Tack kit!

Plinten kitten, het is zo’n typische klus die je blijft uitstellen. En wanneer je eindelijk je plinten gaat vastzetten, wil je dat deze niet meer van de muur afkomen. Daarom is van belang dat je gebruik maakt van een extreem sterke lijmkit. Welke kit voor plinten gebruik je het beste? De Strong Bond High Tack kit van Tackmasters is precies de extreem sterke lijmkit die je zoekt (zie: video)! Met deze eenvoudig te gebruiken lijmkit spuit je zeer eenvoudig wat kit op de achterkant van de plint waarna je de plint vervolgens tegen de muur kunt aanduwen. De kit is binnen een dag uitgehard wat betekent dat de plint na het aanduwen gewoon op zijn plaats blijft!

De Strongbond High Tack kit is ook nog eens een elastische lijmkit. Hierdoor kun je jouw plinten bij een toekomstige verbouwing met een klein beetje kracht gewoon weer van de muur af trekken. Beschadigde muren zijn dus verleden tijd! Wist je daarnaast ook dat de Strongbond High Tack kit niet alleen te gebruiken is voor plinten? Deze alleskunner is namelijk ook geschikt voor PU, PVC en zelfs staal! Ook wanneer je zwaardere materialen – zoals planken of panelen – wilt monteren of verlijmen, is de High Tack lijmkit dé keuze. Bestel nu jouw lijmkit in een koker van 290ml of 600ml eenvoudig online in onze webshop. Kies je voor een witte, grijze of zwarte kleur?

Plinten vast? Tijd om af te kitten

Heb je jouw plinten vastgezet? Dan is het belangrijk om jouw plinten mooi af te werken. Je kunt hiervoor allerlei soorten kit gebruiken, afhankelijk van de ruimte, de ondergrond en natuurlijk jouw persoonlijke wensen. Zoals besproken zullen we enkele kitsoorten – welke geschikt zijn voor het afkitten van plinten – op een rijtje zetten. Hierbij spelen we uiteraard open kaart en benoemen we ook de eventuele voor- en nadelen van elke kit:

Tackmasters Silicon Sealer Siliconenkit

De Silicon Sealer Siliconenkit van Tackmasters is een kleurvaste en blijvend elastische kit welke onder andere uiterst geschikt is voor het afkitten van plinten. Deze supersterke kit hecht op praktisch alle materialen en ondergronden en is daarnaast ook nog eens goed bestand tegen UV, water, schoonmaakmiddelen en schimmel. Doordat deze siliconenkit echter niet overschilderbaar is, is deze kit verkrijgbaar in een groot aantal kleuren, waaronder zuiver wit RAL 9010, verkeerswit RAL 9016, crèmewit RAL 9001, transparant, transparant met grijstint, lichtgrijs, antraciet RAL 7016 en zwart.

Tackmasters Unibond Polymeerkit

De Unibond Polymeerkit van Tackmasters wordt voornamelijk gebruikt voor het verlijmen, monteren en afdichten van diverse materialen, waaronder plinten. Naast het feit dat deze kit kleurvast is, is deze ook weer-, water-, UV-, schimmel- en verouderingsbestendig. Wist je ook dat deze kit niet corrosief is voor metalen? In tegenstelling tot de Silicon Sealer Siliconenkit van Tackmasters is deze kit wel overschilderbaar met watergedragen verf. Deze montagekit is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren, namelijk wit, transparant, grijs en zwart.

Tackmasters Acryseal Acrylaatkit

Het grote voordeel van de Acryseal Acrylaatkit van Tackmasters is dat deze een extreem snelle droogtijd heeft. Ook is deze acrylaatkit zeer goed overschilderbaar. Het nadeel ten opzichte van de bovenstaande kitten is dat deze acrylaatkit een stuk minder elastisch is. Ook is deze kit niet bestand tegen langdurige en / of permanente waterbelasting. Hierom raden wij van Tackmasters aan deze kit niet te gebruiken voor de badkamer. Wil je er zeker van zijn dat je geen last krijgt van craquelé en verkleuring? Gebruik dan de Acryseal non crack.

Nu je weet welke kit voor plinten: 6 tips voor het afkitten

  1. Wanneer je plinten gaat vastzetten, breng de kit dan altijd in druppels aan op de achterkant van de plint. Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.
  2. De opening van de kitspuit moet even groot worden als jouw gewenste voegbreedte. Snijd daarom de spuitmond van de kitspuit schuin af zodat je de grootte kan bepalen. Je kunt dit doen met een opener-maatsnijder.
  3. Wil je een zo strak mogelijk eindresultaat? Breng dan de kit altijd in een gelijkmatige beweging aan!
  4. Je kunt kit het beste aanbrengen door de kitspuit in een hoek van ongeveer 45 graden te houden.
  5. Werk altijd vanuit een hoek met de schuine kant van de spuitmond naar beneden.
  6. Wanneer je de kit gaat afstrijken, maak dan gebruik van afwasmiddel. Hierdoor blijft de kit niet aan jouw handen plakken. Zorg dat je zowel de kitnaad als de kitspatel zelf goed inspuit met afwasmiddel. Plaats de kitspatel in de hoek en trek deze in één beweging over de kitnaad. Spuit vervolgens een vinger in om nog één keer over de kitnaad heen te strijken voor een strak eindresultaat.
Welke kit voor plinten gebruiken? Strong bond high tack

Met welke kit voor plinten ga jij direct aan de slag?

Weet je inmiddels welke kit je voor plinten kunt gebruiken? Wacht dan niet langer en ga direct aan de slag! Bestel de beste kit voor plinten nu direct online: de Strong Bond High Tack kit van Tackmasters. Wist je ook dat je bij Tackmasters ook zo goedkoop mogelijk uit bent? Dat is namelijk zo omdat wij altijd de laagste prijs garanderen. En daarbij geldt: voor 16:00 besteld, de volgende werkdag in huis!

Heb je na het lezen van dit artikel misschien nog een vraag over één van onze producten of wil je liever een persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren specialisten delen maar al te graag hun jarenlange expertise met je zodat jij gegarandeerd een strak eindresultaat kunt neerzetten! We zijn immers niet voor niets dé nummer 1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen.