Welke houtlijm voor buiten?

Stortregens, sneeuw, tropische hitte en hagel: niets zo veranderlijk als het Nederlandse klimaat. Ga je hout lijmen? Dan heb je een krachtpatser nodig, zoals onze Master Woodglue.

Speciaal voor buiten hebben wij een unieke houtlijm ontwikkeld: de Master Woodglue. Deze houtlijm is op basis van PVAC, wat staat voor polyvinylacetaat. De hechting zit ‘m helemaal in de absorptie, oftewel verdamping van het vocht uit de lijm, via de houtnerven. Is het vocht opgenomen uit de lijm, dan is de aanhechting sterker dan het hout zelf.

Op Tackmasters.nl verkopen we de D3 en de D4. Master Woodglue D3 is waterbestendig, maar mag niet continu in contact zijn met water. De D4 is watervast en kun je gebruiken op plekken waar het continu nat is. Ga jij de houtlijm buiten gebruiken, dan adviseren we om de Master Woodglue D4 te gebruiken. Staat het hout droog, bijvoorbeeld onder een afdak? Kies dan voor de D3.

Wat is het verschil tussen Master Woodglue en andere houtlijmen voor buiten?

Master Woodglue is sterker dan andere houtlijmen. Dit komt door de PVAC-lijmverbinding, wat veruit de sterkste lijmverbinding is. Goedkopere houtlijmen zijn vaak PU-lijmen en epoxy-lijmen, maar die zijn minderwaardig. Let er goed op dat je voor een houtlijm met PVAC-lijmverbinding kiest.

Wanneer kies ik voor houtlijm (en niet voor een schroef)?

De regel is heel simpel. Ben je van plan om iets weer uit elkaar te halen? Kies dan voor schroeven. Je kunt het hout dan weer demonteren. Wil je hout permanent verlijmen? Kies dan voor houtlijm.

Hoe breng ik houtlijm aan?

Het belangrijkste is dat de te verlijmen delen dicht tegen elkaar worden gedrukt. Je kunt dan bijvoorbeeld een lijmklem gebruiken of leg een steen op het te verlijmen stuk. Kun je geen klem gebruiken? Dan moet je creatief zijn, bijv. duct tape. Laat het te verlijmen stuk 24 uur zitten. Daarna is de lijm uitgehard en kun je het hout gebruiken.

Ik heb veel houtlijm nodig: krijg ik korting?

Speciaal voor lezers van dit blog hebben we een leuke aanbieding. Wanneer je meer dan zes Master Woodglue D4’s in je winkelmandje stopt en code ‘WOODISGOOD’ gebruikt, krijg je 10% korting op de totale order. Zo houd je een paar euro in je zak voor een lekkere snack (en je bespaart jezelf een ritje naar de bouwmarkt).

Klik hier om direct naar Master Woodglue D4 te gaan en dit product te bestellen.