Ga voor een ultrasterke verbinding met watervaste houtlijm

Watervaste houtlijm is een type lijm dat speciaal is ontworpen om houtverbindingen te maken die bestand zijn tegen vocht. Deze lijm wordt vaak gebruikt bij timmerwerk en houtbewerking, waar duurzame en stevige verbindingen tussen verschillende stukken hout nodig zijn.

Hoe werkt watervaste houtlijm?

Watervaste houtlijm werkt door het creëren van een chemische binding tussen de vezels van het hout. De lijm bevat polymeren die zich aan de houtvezels hechten en vervolgens uitharden tot een sterke en duurzame verbinding. De werking van de houtlijm wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals de vochtigheidsgraad van de ruimte. Over het algemeen werkt watervaste houtlijm het beste bij een vochtigheidsgraad tussen de 6% en 12% en bij temperaturen tussen de 18°C  en 24°C. Vanzelfsprekend kan de lijm sneller drogen bij hogere temperaturen en kan de droogtijd bij een lagere temperatuur langer zijn. Toch verschilt de droogtijd per lijm. Daarom is het altijd goed om de gebruiksaanwijzing te raadplegen voor je aan de slag gaat.

Master Woodglue D4

Master woodglue D4 - houtlijm

Master Woodglue D4 van Tackmasters is een watervaste houtlijm die geschikt is voor professionele toepassingen. Het is een 1-component lijm die snel uithardt en een zeer sterke en duurzame verbinding biedt tussen verschillende stukken hout. D4 staat voor een hoge weerstand tegen vocht en water. Hierdoor is de lijm geschikt voor gebruik in een vochtige omgeving en voor buitentoepassingen.
De lijm bevat polymeren die zich aan de houtvezels hechten en vervolgens uitharden tot een sterke, duurzame verbinding. Master Woodglue D4 kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen, zoals het verlijmen van houten panelen, meubels, deuren, kozijnen en andere houten constructies. Maak voor gebruik het oppervlak goed schoon en droog. Breng de lijm vervolgens aan en breng het gelijkmatig aan. Bijvoorbeeld met behulp van een kwast, roller of spatel.

De voordelen van watervaste houtlijm

Deze houtlijm biedt, naast dat het bestand is tegen vocht ook nog andere voordelen waaronder:

  1. Een sterke en duurzame verbinding
  2. Te gebruiken bij veel toepassingen
  3. Milieuvriendelijk
  4. Gemakkelijk in gebruik

Bestel gemakkelijk online

Overtuigd van de vele voordelen die watervaste houtlijm te bieden heeft? Bestel onze D4 watervaste houtlijm of een van onze andere houtlijmen en accessoires gemakkelijk online. Maak gebruik van onze laagste prijs garantie binnen Nederland en België. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur, dan kun je de volgende dag al aan de slag! 

Heb je nog vragen over onze watervaste houtlijm of een van onze andere producten? Neem contact op met onze deskundigen. Zij helpen je graag verder en voorzien je van persoonlijk advies.