Effectieve manieren om vogel pinnen te bevestigen: Bescherm je woning tegen vogelnesten

Vogels zijn nuttige dieren om in je woonomgeving te hebben. Goed tegen insecten en andere kleine diertjes. Maar soms kunnen ze overlast veroorzaken. Bijvoorbeeld wanneer ze besluiten om nesten te bouwen op ongewenste plekken zoals dakranden en balkons. Maar ook bovenop de airco is een veelvoorkomende plek voor vogelnesten. Vogel pinnen zijn een effectieve oplossing om dit probleem aan te pakken. Je wilt dan natuurlijk wel dat deze vogel pinnen goed bevestigd worden. Daarom vertellen we je graag meer over hoe je deze vogel pinnen op een effectieve manier kunt bevestigen zodat je huis beschermt is tegen vogelnesten.

Diervriendelijke oplossing

Over het gebruik van vogelpinnen bestaan veel misvattingen. De pinnen zien er misschien dieronvriendelijk uit maar dit is niet het geval. Het schrikt de vogels af en voorkomt zo dat vogels gaan nestelen op onveilige plekken. Zo veroorzaken vogel pinnen geen letsel, zorgen ze voor natuurlijke gedragsaanpassing en beschermen ze tegen schaden omdat de vogels aangemoedigd worden om voor een andere broedplaats te kiezen waardoor er geen schade aan panden ontstaat.

Vogel pinnen bevestigen

Steenlijm kit

Een effectieve manier om deze vogel pinnen te bevestigen is met behulp van onze Strong Bond High Tack kit. Deze kleverige alleskunner zorgt ervoor dat jij de vogelpinnen gemakkelijk op elke gewenste plek kunt plaatsen. Daarnaast zorgt het voor een ultra sterke verbinding en weet je zeker dat ze goed vastzitten. Hoe je het bevestigen van de vogel pinnen met onze Strong Bond High Tack kit aanpakt? Volg de volgende stappen voor het beste resultaat:

1. Reinig het oppervlak

Een schone ondergrond zorgt voor een betere hechting. Zorg er daarom voor dat je vuil, stof en andere losse materialen verwijderd voordat je gaat beginnen met lijmen. Gebruik een stoffer en blik om het vuil gemakkelijk bij elkaar te vegen en af te voeren. Gebruik je liever een licht vochtige doek om het oppervlak zoals bijvoorbeeld de airco schoon te maken? Met onze Handy Wipes schoonmaakdoekjes maak je het jezelf gemakkelijk. De doekjes zijn gebruiksklaar, makkelijk in gebruik en zacht voor de huid.

2. Breng de lijm gelijkmatig aan

De Strongbond High Tack kit is er in verschillende kleuren. Zo kun je altijd een kleur kiezen die past bij het oppervlak. Kies voor wit, zwart of grijs. Je brengt hem gemakkelijk en gelijkmatig aan met behulp van een kitpistool. Dit pistool is geschikt voor een kokerverpakking van 290 en 310 ml. Kies je voor een grotere worsten verpakking? Kies dan voor ons kitpistool voor worsten. Breng de lijm gelijkmatig aan op de onderkant van de vogel pinnen.

3. Plaats de vogel pinnen op het oppervlak

Plaats de vogel pinnen op het oppervlak waar je ze wilt bevestigen. Druk ze stevig aan om ervoor te zorgen dat ze goed hechten aan het oppervlak. Verzwaar de verlijmde basis eventueel met wat extra gewicht zoals stenen. Zorg er bij het plaatsen voor dat de pinnen goed zijn uitgelijnd om te voorkomen dat er vogels tussen de pinnen kunnen landen.

4. Laat de lijm uitharden

Volg de instructies op de verpakking voor de juiste droogtijd. De tijd waarin de Strong Bond High Tack kit volledig uithardt is afhankelijk van verschillende factoren zoals omgevingstemperatuur en weersomstandigheden. Om een optimale hechting te garanderen is het belangrijk dat je de pinnen niet tussentijds beweegt.

5. Controleer en onderhoud indien nodig

Onze Strong Bond High Tack kit zorgt voor een ultra sterke en optimale lijmverbinding. Toch is het belangrijk om de lijmverbinding regelmatig te checken. Blijven de pinnen stevig op hun plaats? Is er andere zichtbare schade? Herstel indien nodig de lijmverbinding door lijmresten te verwijderen en de eerder genoemde stappen opnieuw te doorlopen.

Veel gebruikte toepassingen voor vogel pinnen

We benoemden het zojuist al kort, je kunt met onze Strong Bond High Tack kit je vogel pinnen op elke gewenste plek bevestigen. Maar wat zijn de meest voorkomende plekken? We zetten ze voor je op een rijtje:
Dakranden: Een van de meest voorkomende plekken voor overlast van vogels. Plaats vogelpinnen langs de dakranden om te voorkomen dat vogels erop landen en nestelen. Dit kan vooral nuttig zijn bij platte daken, richels of andere dakoppervlakken waar vogels graag rusten.
Balkons en terrassen: Als je last hebt van vogels op je balkon of terras, kunnen vogelpinnen worden geïnstalleerd op de leuningen, relingen en andere oppervlakken waar vogels kunnen landen en nestelen.
Verlichtingsarmaturen: Vogels hebben de neiging om zich in verlichtingsarmaturen te nestelen, vooral op gevels en buitenverlichting. Bevestig vogelpinnen rond de armaturen om vogels af te schrikken.
Luchtroosters en ventilatieopeningen: Vogels kunnen nestelen in luchtroosters en ventilatieopeningen, wat verstoppingen en schade kan veroorzaken. Plaats vogelpinnen rond deze openingen om vogels te ontmoedigen.
De Strong Bond High Tack kit is geschikt voor verschillende ondergronden en daardoor voor al deze toepassingen te gebruiken. Ga voor een ijzersterke verbinding met deze alleskunner. Daarnaast is hij UV- en weersbestendig. Ideaal dus voor toepassingen buitenshuis.

Bestel online

Ben je klaar om aan de slag te gaan met onze Strong Bond High Tack kit voor het bevestigen van vogel pinnen? Bestel de Strong Bond High Tack kit en alle toebehoren gemakkelijk online bij Tackmasters. Gratis bij je thuisbezorgd bij besteding vanaf €35,-. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Daarnaast biedt Tackmasters de laagste prijsgarantie van Nederland en België.

Heb je vragen of wil je liever een persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met onze professionals. Zij staan voor je klaar en denken graag met je mee.