Vloer isolatie schuim, wat is verstandig?

Wil je graag jouw vloer na-isoleren? Er zijn diverse materialen die je hiervoor kunt gebruiken. De ene net wat milieuvriendelijker als de ander. Ook kan de ene toepassing zelf worden geplaatst, maar soms is het beter om dit aan een expert over te laten. In dit artikel ontdek je meer over vloer isolatie schuim, tips & materiaal alternatieven. Lees snel verder. 

Wat is vloer isolatie schuim? 

Vloer isolatie schuim is een isolatiemateriaal dat in vloeibare staat wordt aangebracht, in de meeste gevallen tegen de onderkant van de vloer. Zodra het in aanraking komt met lucht zet het schuim uit en neemt het geleidelijk een harde vorm aan. Vloer isolatie schuim kan tegen de meeste oppervlakken probleemloos worden aangebracht zonder bevestiging. Lopen er buizen of balken onder de vloer dan kan het schuim rondom worden aangebracht, het zal zich uitzetten en aansluiten. De twee meest bekende vloer isolatie schuimen zijn purschuim en icynene. 

Meerdere materiaal opties

Je vloer simpelweg onderspuiten met purschuim als vloer isolatie schuim is niet altijd een goed idee. Doe daarom goed onderzoek. Zo is het onder een houten vloer noodzakelijk om een damp-open isolatiemateriaal te gebruiken en is er isolatieschuim waarmee uitdagende oppervlakken naadloos geïsoleerd kunnen worden. Onderstaand hebben wij een lijst opgesteld met enkele populaire vloer isolatie materialen. 

  • Purschuim
  • Icynene
  • Natuurlijke en minerale wol
  • Verspuitbaar glaswol
  • Dampremmende folie
  • Isolatiedekens 
  • Isolatieplaten

In dit artikel van het regionaal energieloket lees je welk vloer isolatiemateriaal het meest geschikt is voor jouw woning en ontdek je de verschillen in milieu-impact en de toepassingsmogelijkheden.

Vloer isolatie schuim duurzaamheid

Vloerisolatie is een must voor als je je graag inzet voor een beter milieu. Het isoleren van vloeren heeft namelijk een grote positieve impact. Voornamelijk wanneer de vloer op de begane grond geïsoleerd is. Gemiddeld wordt er door vloerisolatie 320m3 aan gas bespaard en wordt de co2 uitstoot met 600 kilo verminderd. Leuk om te weten, een geïsoleerde vloer houdt 10 tot 15% meer warmte vast. 

Vloer isoleren, zelf doen?

Ben jij een handige doe het zelver en heeft jouw huis een kruipruimte? Dan kun je beslissen de onderkant van de vloer zelf te isoleren. Dit bespaart veel kosten en levert warme voeten op. De vloer kun je isoleren door isolatiemateriaal aan de onderkant te bevestigen. Er zijn ook andere manieren om de klus te klaren, deze zijn wel lastiger. Zo kun je de vloer vervangen door een nieuwe geïsoleerde vloer, of vloerisolatie aanbrengen bovenop de bestaande vloer. 

In dit artikel van milieu centraal ontdek je per vloertype uitgebreide tips en instructies voor het zelf isoleren van jouw vloer. 

Isolatie lijmschuim van Tackmasters

De isolatie lijmschuim van Tackmasters is niet geschikt als vloer isolatie schuim maar perfect inzetbaar voor het verlijmen van EPS, XPS, PIR, PUR, en overige isolatie- en akoestische plaatmaterialen. Bekijk onze isolatie lijmschuimen door op de onderstaande knoppen te klikken.

Tackmasters is dé nummer 1 webshop in lijmen, kitten, purschuimen en bevestigingsmaterialen. Bij ons bestel jij alle artikelen met de laagste prijsgarantie. Daarnaast bezorgen wij bestellingen die voor 16:00 zijn geplaatst de volgende dag al.