Vind jouw krachtpatser: De sterkste lijm voor metaal

Wanneer je aan verbindingen bij metaal denkt, denk je al snel aan lassen of solderen. Toch kun je metaal in veel gevallen ook prima lijmen. Waarom je voor deze methode zou kiezen ten opzichte van de alternatieven en wat de sterkste lijm is voor metaal? We vertellen je er graag meer over.

Waarom lijmen?

Het is niet de meest voor de hand liggende manier om metaal met elkaar te verbinden maar het is zeker niet onmogelijk. Het lijmen van metaal in plaats van lassen of solderen biedt verschillende voordelen. Zo heb je bij lassen en solderen vaak te maken met een zichtbare lasnaad of soldeerpunten. Vooral bij decoratie kan het lijmen van metaal dus een uitkomst zijn. Daarnaast is de verbinding vaak lichter omdat je geen extra materiaal nodig hebt zoals bij solderen of lassen wel het geval is. Bovendien moet je bij lassen en solderen een bepaalde handigheid hebben. Lijmen is daar in tegen makkelijker toe te passen voor iedereen en het is een snellere optie omdat het metaal niet eerst verhit wordt waarna het weer af moet koelen.

Welke lijm moet ik gebruiken?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van verschillende factoren. Onder welke omstandigheden ga je de lijm toepassen? Moet de verbinding watervast zijn? Ga je metaal met metaal verlijmen of lijm je het metaal op een andere ondergrond? Het zijn allemaal vragen die van belang zijn voor het uitzoeken van de juiste en dus ook sterkste lijm voor metaal.

High tack kit

epdm

Onze Strong Bond High Tack kit is de meest verkochte lijmkit in de bouw. Deze krachtpatser verlijmt (bijna) alle materialen, waaronder dus ook metaal, gemakkelijk en snel. De lijm is breed inzetbaar en zo kun je ook andere materialen eenvoudig verlijmen. 

De voordelen van deze (bijna) alleskunner: 

 • Snelle uitharding
 • Blijvend elastisch 
 • Duurzaam
 • Vrij van weekmakers, siliconen en oplosmiddelen
 • Enorme eindsterkt

Power Tack

steen kit - Power tack - D4 constructielijm

Op zoek naar een waterbestendige verbinding voor je metaal? Met de Power Tack constructielijm haal je een hoogwaardige, vullende en snel uithardende lijm in huis die uitstekend hecht, zelfs zonder primer. Doordat de lijmkit een D4 classificering heeft is hij naast water ook weersbestendig en dus ook geschikt voor buiten toepassingen. 

In het kort: 

 • Hoge eindsterkte
 • Schuur- en slijpbaar
 • Overschilderbaar
 • Hoge temperatuurbestendigheid
 • Snelle uitharding
 • Toepasbaar op vochtige ondergronden

Chem Fix 2K

Chemfix - hét chemisch anker

De gebruiksklare Chem Fix 2K is extreem sterk en zeer geschikt voor het verlijmen op vochtige ondergronden. Om deze reden is deze lijm dan ook populair voor het verlijmen van metaal in de buitenomgeving. Doordat er een chemische reactie ontstaat bij het aanbrengen van de pasta, hardt het extreem goed uit. Dit resulteert in een goede hechting, en daardoor verbinding, tussen metaal. De voordelen van deze sterke lijm voor metaal:

 • Goede hechting door de chemische reactie
 • Gebruiksklare pasta
 • ETA gecertificeerd
 • Geschikt voor het verlijmen op vochtige ondergronden

Wat is de sterkste lijm voor metaal?

De keuze voor de sterkste lijm is dus afhankelijk van de toepassing en de afwerking van het metaal. Wil je een sterke verbinding die blijvend elastisch is voor een duurzaam resultaat? Ga dan voor onze Strong Bond High Tack kit. Op zoek naar een sterke verbinding die geschikt voor buiten en overschilderbaar is? Dan is de Power Tack constructielijm een goeie. Toch liever een ijzersterke constructie verbinding? Gebruik dan de Chem Fix 2K gebruiksklare pasta!

Hoe breng je de lijm aan?

Ondanks dat de 3 lijmsoorten van elkaar verschillen, kun je ze op dezelfde manier aanbrengen. 

 1. Ventileer de ruimte.
 2. Draag beschermende kleding die vies mag worden
 3. Maak het oppervlak schoon en vetvrij met een schone doek en een cleaner.
 4. Breng de lijm snel en precies aan met een kitpistool
 5. Laat de lijm drogen. Raadpleeg hiervoor altijd de verpakking van de lijm.

Kun je gelijmde metalen onderdelen weer losmaken?

In veel gevallen is het mogelijk om de verlijmde metalen delen weer los te maken. Je kunt hiervoor een lijmoplosser gebruiken, het metaal verwarmen of los slijpen. Raadpleeg hiervoor wel altijd eerst de gebruiksaanwijzing of vraag om persoonlijk advies.

Bestel de sterkste lijm voor metaal online

Klaar om aan de slag te gaan met onze High Tack kit, Chem Fix 2K of Power Tack? Bestel hem gemakkelijk online en maak gebruik van de laagste prijsgarantie van Nederland en België. Bestel je op werkdagen voor 16:00 uur? Dan kun je de volgende dag al aan de slag. Naast de sterkste lijm voor metaal vind je bij Tackmasters ook een breed assortiment met lijmen, kitten, PUR schuimen en meer. 

Wil je meer weten over onze producten of heb je een vraag? Neem vrijblijvend contact op met een van onze experts.