sterke lijm voor hout

8 tips voor het uitzoeken van sterke lijm voor hout

Ben je op zoek naar sterke lijm voor hout? Dan ben je bij Tackmasters aan het juiste adres. Maar hoe weet je welke lijm je moet kiezen? Geen zorgen, wij geven jou 8 tips voor het uitzoeken van de beste houtlijm voor jouw klus. Met onze tips kies jij zonder problemen de meest geschikte houtlijm uit. Bestel de lijm van je keuze eenvoudig online in onze webshop. Je profiteert van de laagste prijzen van Nederland en België! Lees snel verder en bekijk onze producten

Tip 1: Kies op basis van je project

Ben jij met een project bezig waarbij je hout moet verlijmen? Dan is het belangrijk om lijm te kiezen die geschikt is voor jouw hout en project. Je hebt niet alleen een sterke lijm nodig, maar ook een lijm die voldoende water- en temperatuurbestendig is voor jouw project (om maar een voorbeeld te noemen). Bovendien moet de hechting goed genoeg zijn voor het project waar je mee bezig bent. Onze eerste tip is dus: kies een sterke lijm voor hout die past bij jouw unieke project! 

Tip 2: Houd rekening met de droogtijd

Wanneer jouw project een strakke deadline heeft, is een lange droogtijd natuurlijk niet handig. Sommige lijm voor hout droogt sneller dan andere. Daarom is het extra belangrijk om rekening te houden met de droogtijd van de lijm. Kies een sterke lijm die voldoende hecht én een droogtijd heeft die past bij het tempo van jouw project. 

Tip 3: Let op de waterbestendigheid van de lijm

Als je project blootgesteld zal worden aan vocht, is het verstandig om te kiezen voor een waterbestendige lijm voor hout. Er zijn verschillende niveaus van waterbestendigheid bij houtlijm. Zo kun je houtlijm kopen die geschikt is voor in de keuken of badkamer, maar niet voor in de buitenlucht waar het kan regenen. De meest sterke houtlijm is wel geschikt voor buiten. De lijm blijft dan effectief, zelfs onder invloed van allerlei weersomstandigheden. 

Tip 4: Sterke lijm voor hout? Hoe sterk precies?

De hechtingssterkte is een belangrijk punt om mee te nemen wanneer je houtlijm kiest. Bekijk goed de aangegeven hechtingssterkte op de verpakking en kies een lijm voor hout die past bij jouw project. Een sterke hechting zorgt voor een duurzaam resultaat. 

Tip 5: De lijm moet makkelijk in gebruik zijn

Bij het kiezen van een lijm voor hout is het belangrijk om rekening te houden met het gebruiksgemak. Lijmen met een handige doseerapplicator kunnen je werk een stuk makkelijker maken. Ook voorkomt dit de kans op knoeien, waardoor je project soepel zal verlopen. 

sterke lijm voor hout

Tip 6: Kies lijm met de juiste temperatuurbestendigheid

Temperatuurbestendigheid van je lijm voor hout is erg belangrijk. De mate van temperatuurbestendigheid die je nodig hebt is helemaal afhankelijk van de omgeving waar je project aan blootgesteld wordt. Kies houtlijm die bestand is tegen de verwachte temperatuurschommelingen in de omgeving. 

Tip 7: Moet de lijm flexibel zijn?

Bij sommige projecten is het belangrijk dat de lijm na het uitharden flexibel blijft. Dit is vooral belangrijk wanneer de oppervlakken onderhevig zijn aan beweging. Denk bijvoorbeeld aan houten constructies die buiten staan en veel wind vangen. Let goed op de mate van flexibiliteit wanneer je houtlijm uitkiest, en zorg dat dit past bij jouw project. 

Tip 8: Milieubewuste keuzes

Wanneer je graag milieuvriendelijke keuzes maakt, raden we aan om een oplosmiddelvrije lijm te kiezen. Dit soort lijm voor hout heeft niet alleen minder impact op het milieu, maar is ook nog eens veiliger in gebruik. 

De sterke houtlijm van Tackmasters

Bij Tackmasters kun je terecht voor sterke lijm voor hout. Nu je weet hoe je de beste lijm voor jouw project kunt kiezen, zetten wij al onze houtlijmen graag op een rijtje voor jou:

  • Master Woodglue D3
    Deze houtlijm is geschikt voor een (vochtig) binnenklimaat en kan ook buiten gebruikt worden. Let wel op, de lijm mag niet continu in contact staan met water. Je kunt deze lijm makkelijk aanbrengen. Er ontstaat een krachtige lijmverbinding die perfect overschilderbaar is. Wist je dat deze lijm tegen temperaturen van -20 °C tot 80 °C kan? En deze sterke lijm voor hout is ook nog eens milieuvriendelijk!
  • Master Woodglue D4
    Wil jij voor de meest sterke houtlijm gaan? Dan is Master Woodglue D4 dé oplossing! Deze #1 lijm voor hout is watervast en kan tegen continue waterbelasting. Dit maakt de lijm perfect geschikt om buiten te gebruiken. Het is ideaal voor constructieve verbindingen en vlakverlijmingen. Makkelijk aan te brengen en eenvoudig overschilderbaar. Oh ja, en deze lijm is ook bestand tegen extreme temperaturen. 

Houtlijm aanbrengen

Kijk je ernaar uit om houtlijm aan te schaffen en aan de slag te gaan met je project? Het is belangrijk om eerst de ondergrond te reinigen. Meng de lijm goed en breng het vervolgens gelijkmatig aan met een kwast, roller, lijmkam of spuitapparatuur. Hoewel je de lijm enkelzijdig kunt aanbrengen, wordt het bij poreuze ondergronden aanbevolen om de lijm aan beide zijden aan te brengen. Druk of klop het hout stevig aan met geschikte middelen. Na uitharding van de lijm kun je eventuele resten eenvoudig wegschuren.

Bestel voordelig online

Bestel onze sterke lijm voor hout voordelig online in onze webshop. Je profiteert dan van de laagste prijzen van Nederland en België! Bestel direct handige benodigdheden mee. Bij een bestelling boven de €35 verzenden wij je producten gratis. Heb je vragen of ben je op zoek naar meer informatie? Geen zorgen, onze experts staan graag voor jou klaar. Neem gerust contact op.