sterke lijm voor glas

Welk alternatief is er voor epoxy als sterke lijm voor glas?

Epoxy is een veelgebruikte keuze als sterke lijm voor onder andere het lijmen van glas. Echter is deze lijmsoort schadelijk voor het milieu en de gezondheid. Maar welk alternatief is er voor epoxy? We vertellen je er graag meer over.

Wat is epoxy

Epoxy is een veelgebruikte sterke lijm voor onder andere het lijmen van glas. Het is een tweecomponentenlijm die vaak gemaakt wordt van een basiscomponent, de epoxyhars, en een hardingsmiddel genaamd polyamine. Door de chemische reactie die vrijkomt bij het samenvoegen van deze twee componenten wordt een harde en hittebestendige lijm gevormd. Deze eigenschappen in combinatie met de goede hechtingseigenschappen zorgen ervoor dat epoxy vaak gekozen wordt als sterke lijm voor het lijmen van glas. Het nadeel van epoxy is dat deze lijmsoort schadelijk is voor de gezondheid en het milieu. Zo kan het, in aanraking met de huid, zorgen voor een branderig gevoel en daarnaast roodheid veroorzaken. Er kunnen zelfs zwellingen en blaren op de huid ontstaan na aanraking met, nog niet volledig uitgeharde, epoxy.

Alternatief voor epoxy als sterke lijm voor glas

Steenlijm kit
Strong Bond High Tack MS polymeer lijm

Mede doordat epoxy schadelijk is voor de gezondheid en het milieu wordt er vaak gezocht naar een alternatief. Bij Tackmasters hebben we een lijmkit op basis van MS polymeer. Onze Strong Bond High Tack kit is extreem sterk en daarom een zeer geschikt alternatief voor epoxy als sterke lijm voor glas. Het is een soort neutrale siliconen lijm en heeft dan ook veel eigenschappen die overeenkomen met die van siliconenkit. 

De Strong Bond High Tack MS polymeer lijm is een alles-in-een lijm en is, naast het lijmen van glas, ook geschikt voor het lijmen van materialen zoals metalen, kunststof, hout, leer en steen. Daarnaast kun je de alles-in-een lijm ook gebruiken voor het afdichten en coaten van  deze materialen. De kit heeft een extreem hoge aan kleefkracht waardoor zware materialen direct kunnen worden verlijmd zonder dat deze gefixeerd of ondersteund hoeven te worden. Daarnaast kun je hem zonder primer op de meeste, zelfs vochtige materialen en ondergronden toepassen. Dit maakt hem dan ook zeer geschikt wanneer je naar een sterke lijm voor glas op zoek bent. Ook is de kit vrijwel reukloos, krimpvrij en vrij van weekmakers en oplosmiddel. Bovendien hard hij snel uit en is de lijm blijvend elastisch.

Bestel onze Strong Bond High Tack extra voordelig

Wil jij onze Strong Bond High Tack gebruiken als sterke lijm voor glas of een van de andere toepassingen? Tackmasters heeft gegarandeerd de laagste prijs en bovendien een snelle levering in zowel Nederland als België. Voor 16:00 uur besteld is de volgende werkdag geleverd. Toch op zoek naar iets anders? Bekijk ons volledige assortiment PU schuimen, lijmen, kitten en bevestigingsmaterialen.