Stenen lijmen? Kies Tackmasters Brick Fix

De meest gebruikte manier om steen op steen te bevestigen is natuurlijk metselen. Maar wist je dat je steen ook heel goed kunt lijmen? Lijmen heeft in sommige gevallen zelfs de voorkeur boven metselen. Het geeft namelijk een smallere voeg, is sterker én lijm is duurzamer dan mortel. Met Tackmastes Brick Fix is stenen lijmen een koud kunstje. Lees snel verder. 

Voordat je begint

Voordat je gaat beginnen met deze klus is het belangrijk om je even goed te verdiepen in de mogelijkheden en eventuele beperking van steen lijmen. Houd bijvoorbeeld rekening met welk type steen je wilt verlijmen en of de te lijmen stenen binnen of buiten komen te staan. Niet alle steenlijm is namelijk geschikt voor alle soorten steensoorten of voor gebruik buiten of in vochtige ruimtes. 

Tackmasters Brick Fix steenlijm

Gelukkig heb je met Tackmasters Brick Fix steenlijm het perfecte product voor elke toepassing bij de hand. Deze watervaste steenlijm is namelijk geschikt voor gebruik binnen en buiten. En is speciaal ontwikkeld voor verlijming van een groot aantal steensoorten, o.a. gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Deze polyurethaanlijm of PU schuim hardt onder invloed van luchtvochtigheid uit tot een duurzame lijnverbinding en is daarmee ideaal voor het verlijmen van steenachtige materialen op allerlei soorten ondergronden. 

Verkrijgbaar in 2 varianten

Brick Fix steenlijm is verkrijgbaar in 2 varianten: Brick fix Gun is een spuitbus met een inhoud van 750 ml. Dit steenlijm pistool levert genoeg PU 1k lijmschuim voor verlijming van circa 25m¹ stenen bij een lijmdikte van 5 cm. Voor meer precisiewerk is er ook een hand lijm variant van Tackmasters Brix Fix verkrijgbaar. Deze polyurethaanlijm wordt geleverd in een spuitbus van 500 ml met een handig opzetstuk. Tackmasters Brick Fix Hand is voldoende inhoud voor ca. 16 m¹ stenen te lijmen bij een lijmdikte van  5 cm breed.  

Stenen lijmen | Steenlijm
Brick Fix hét product voor stenen lijmen.

Voor beide varianten gelden de volgende eigenschappen:

  • Gebruiksklaar 
  • Watervast
  • Sneldrogend
  • Binnen 30 minuten belastbaar
  • Hechting op vrijwel iedere ondergrond
  • Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend

Verschillende toepassingen 

Tackmasters Brix Fix kan gebruikt worden voor uiteenlopende toepassingen. Je kunt er stapelblokken mee lijmen voor bijvoorbeeld een bloembak, stenen bank of muurtje in de tuin. Voor het verlijmen van stapelblokken kun je trouwens eventueel ook Tackmasters Unibond Polymeerkit gebruiken. Maar ook voor een (natuur)stenen muurtje of andere constructie binnenshuis is Brick Fix een ideaal product. Let op! Ga je in huis met Brix Fix aan de slag zorg er dan wel voor dat de ruimte waarin je gaat werken goed geventileerd wordt! Tackmasters Brix Fix is ook te gebruiken als watervaste constructielijm voor diverse producten zoals (hard) hout, metaal en kunststof.

Start direct met stenen lijmen

Bestel Tackmasters Brix Fix voor 16:00 uur in de webshop en start morgen al met stenen lijmen. Heb je nog vragen over dit product? Neem contact met ons op voor technisch advies.