stenen kitten buiten

Ga jij buiten aan de slag met stenen? Kies voor kitten in plaats van metselen!

Droom jij van een prachtige tuin met mooie plantenbakken, muurtjes of traptreden van stenen? Geen zorgen, dit hoeft helemaal geen moeilijk project te zijn! Kies buiten voor kitten in plaats van metselen, dat heeft veel voordelen. Gebruik onze #1 kit voor stenen: Brick Fix, en rond jouw klus in een handomdraai af. Voor je het weet kun je genieten van het prachtige eindresultaat! Wil je weten hoe het precies werkt? Lees verder en bestel alle benodigdheden voor het kitten van stenen online. 

Buiten project met stenen

Wanneer je buiten aan de slag wilt met een leuk project hebben wij wel een idee! Gebruik stenen om je tuin sfeer te geven. Maak de mooiste plantenbakken, traptreden, afscheidingen, muurtjes en nog veel meer. Zorg dat je een type steen kiest wat qua kleur en materiaal mooi bij jouw tuin past. Je zult zien dat de stenen opgaan in de natuurlijke omgeving van je tuin en een prachtig geheel vormen. Dit geeft meteen een knusse sfeer in je tuin! Klinkt dit als een hoop gedoe? Welnee, metselen is niet nodig. Kies voor kitten! 

stenen kitten buiten

Metselen vs. kitten

Waarom zou je voor kitten gaan in plaats van metselen? Wanneer je buiten aan de slag gaat met stenen heeft kitten veel voordelen. Wij zetten ze op een rijtje voor jou: 

  • Kitten gaat een stuk sneller dan metselen en je hoeft niet te wachten tot het cement uitgehard is. 
  • Kit is uiteindelijk vaak sterker dan mortelvoegen, waardoor je kunt rekenen op een stabieler eindresultaat. 
  • De kit kan dunner aangebracht worden dan mortel, waardoor de ruimte tussen de stenen kleiner is. 
  • Kit biedt betere isolerende eigenschappen dan mortel, wat bij sommige projecten goed van pas kan komen. 

Kortom, metselen is niet nodig! Ga lekker aan de slag met kit. Maar welke kit dan precies? 

#1 kit voor stenen: Brick Fix

Wanneer je buiten aan de slag wil met het kitten van stenen is er maar één oplossing: Brick Fix! Deze kit is gebruiksklaar, watervast en snel uithardend. Je kunt met deze kit zowel gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken, natuursteen en meer steensoorten verlijmen. Binnen 30 minuten na het kitten hardt deze kit uit tot een hoogwaardige en duurzame lijmverbinding die bovendien al belastbaar is. Brick Fix komt dus perfect van pas bij jouw buiten project met stenen!

Tip! Brick Fix is verkrijgbaar als Brick Fix Gun, Brick Fix Hand of het voordelige Brick Fix Gun pakket

Tips voor het kitten van stenen

Wanneer je buiten stenen gaat kitten is een goede voorbereiding belangrijk. Zorg dat alle stenen schoon (vrij van stof en vuil) en droog zijn. Breng de kit gelijkmatig aan op de stenen en zorg ervoor dat je niet te veel kit gebruikt. Plaats de stenen vervolgens voorzichtig op elkaar. Zorg ervoor dat ze precies op de juiste plaats zitten. Met een rubberen hamer kun je de stenen in de perfecte positie tikken. Laat de kit goed uitharden en dan kun je genieten van het eindresultaat! 

Bestel Brick Fix online

Jeuken je handen al? Geen zorgen, bestel Brick Fix en alle andere benodigdheden eenvoudig online in onze webshop. Bestel bijvoorbeeld meteen een pur pistool, reinigingsmiddel en doekjes mee. Je profiteert bij Tackmasters van de laagste prijzen van Nederland en België. Bestel je voor meer dan €35? Dan is de verzending ook nog eens helemaal gratis. Heb je nog wat vragen? Neem gerust contact op met onze experts voor tips en advies op maat.