stenen blokken lijmen

Stenen blokken lijmen? Ontdek onze #1 steenlijm en volg het handige stappenplan!

Wil jij een prachtig stenen muurtje maken in je tuin? Plantenbakken of traptreden van stenen blokken? Alles is mogelijk wanneer je stenen blokken gaat lijmen. Maar welke lijm is in dit geval de beste keuze? Ga voor Brick Fix, dé #1 steenlijm. Wij vertellen graag meer over dit topproduct en geven jou een handig stappenplan voor het lijmen van stenen blokken. Voor je het weet kun jij genieten van het eindresultaat. Lees verder om meer te weten te komen en bestel alle benodigdheden voordelig online. 

#1 Steenlijm: Brick Fix!

Brick Fix steenlijm is een gebruiksklaar, watervast, snel uithardend polyurethaan 1K lijmschuim. Speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips, beton, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Het lijmschuim hardt uit tot een hoogwaardige en duurzame lijmverbinding. Binnen 30 minuten heb je al een sterke en belastbare verbinding. Een perfect alternatief voor mechanische bevestiging! Wanneer je stenen blokken gaat lijmen komt Brick Fix dus goed van pas. Deze steenlijm is verkrijgbaar als Brick Fix Gun en Brick Fix Hand

Tip! Ga voor het voordelige Brick Fix Gun pakket

Kun jij wel wat inspiratie gebruiken?

Stenen blokken zijn erg leuk om in je tuin te gebruiken. Even lijmen, en genieten van het eindresultaat! Met stenen blokken kan je direct een gezellige sfeer creëren in je tuin. Laat je verbeelding de vrije loop en maak de meest prachtige plantenbakken, traptreden, afscheidingen, muurtjes en nog veel meer. Kies een kleur en materiaal dat goed past bij jouw tuin. Wanneer de stenen blokken bij de natuurlijke elementen in je tuin passen, ontstaat er een schitterend geheel. Zie jij het al voor je? 

stenen blokken lijmen

Stenen blokken lijmen? Volg ons stappenplan

Het lijmen van stenen blokken is helemaal niet ingewikkeld, je hebt de klus zo geklaard! Volg ons handige stappenplan om er zeker van te zijn dat het eindresultaat een succes wordt. 

Stap 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je van start gaat met het lijmen van de stenen blokken, is het belangrijk om de juiste benodigdheden bij de hand te hebben. Zorg dat je de volgende materialen klaar hebt liggen: 

Stap 2: Ondergrond reinigen

De ondergrond waarop je de stenen blokken gaat lijmen en de stenen blokken zelf moeten schoon, droog en vrij van stof en vuil zijn. Gebruik een geschikt reinigingsmiddel om de ondergrond en de stenen grondig schoon te maken. Laat alles vervolgens volledig drogen. Controleer ook even met de waterpas of de ondergrond vlak en recht is. 

Stap 3: Het lijmen van de stenen blokken

Breng de Brick Fix steenlijm gelijkmatig aan op de achterkant van een stenen blok. Zorg ervoor dat je voldoende lijm aanbrengt om een sterke hechting te garanderen. Druk het stenen blok stevig tegen de ondergrond en wrijf het een paar seconden aan. Herhaal deze stap bij het lijmen van alle stenen blokken. Zorg ervoor dat de blokken goed uitgelijnd zijn en controleer regelmatig of ze waterpas staan. 

Stap 4: Laat de lijm uitharden

Na het lijmen van de stenen blokken is het belangrijk om de lijm voldoende tijd te geven om uit te harden. De uithardingstijd van Brick Fix kun je vinden op de verpakking. Zorg ervoor dat de gelijmde blokken niet worden blootgesteld aan zware belasting tijdens het uithardingsproces. Zodra de lijm is uitgehard kun je gaan genieten van het eindresultaat! 

Bestel alle benodigdheden voordelig online

Wil jij meteen aan de slag met het lijmen van stenen blokken? Kies een paar mooie blokken uit en bestel alle benodigdheden voordelig online in onze webshop. Bij ons kun je terecht voor Brick Fix steenlijm, een pur pistool, reinigingsmiddel, doekjes en meer. Dit alles tegen de laagste prijzen van Nederland en België! Bestel je voor meer dan €35? Dan is de verzending ook nog eens helemaal gratis. Kom je er niet uit? Neem gerust contact op met onze specialisten voor tips op maat.