steenlijm

Alles wat je moet weten over de beste steenlijm schuim

Ga je aan de slag met het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder: gips, beton, steenblokken, natuursteen en cellenbeton? Lees dan vooral verder. We geven je alle tips voor het lijmen van deze steensoorten, inclusief de beste steenlijm schuim voor jouw toepassing. 

Steenlijm schuim gebruiken?

Gebruiksklaar!

Wil je de steenlijm van schuim gebruiken? PU steenlijm kan goed tegen vochtige omstandigheden. De steenlijm zal alleen iets meer uitzetten, aangezien hij een reactie aangaat met het vocht. Houd hier dus extra rekening mee tijdens het aanbrengen van de steenlijm, zodat de lijn niet tussen de voegen uit kan bruisen.

Daarnaast is onze steenlijm ook heel goedkoop. Dit komt doordat wij onze producten in grote bulk rechtstreeks inkopen bij de fabrikant, bij ons zit er geen schakel meer tussen. 

Stenen lijmen met purschuim: tips

Misschien heb je nog niet eerder gewerkt met een steenlijm van schuim. Uiteraard leggen we je graag uit hoe je je stenen op de beste manier kunt lijmen met purschuim. Dit is namelijk geen hele moeilijke klus, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Volg onderstaande tips voor een perfect eindresultaat:

 1. De ondergronden moeten stabiel, schoon en stof- en vetvrij zijn. 
 2. Losse deeltjes verwijderen en direct voor de verwerking poreuze ondergronden licht met water bevochtigen. 
 3. Niet poreuze oppervlakken moeten droog blijven. 
 4. De ideale verwerkingstemperatuur is ongeveer + 20 graden °C. Te koude blikken voorzichtig in lauw water opwarmen. Nooit boven de 50 °C verwarmen, anders kan de bus barsten. 
 5. Het monteren van het rietje of van de bus op het pistool dient met het ventiel naar boven te worden gedaan (dus onder het pistool draaien). De bus daarbij niet scheef inzetten of te vast aandraaien. 
 6. Na het monteren de bus ca. 20x goed schudden.

Voordelen van steenlijm schuim

Wij vertellen je graag waarom je gebruik moet maken van onze steenlijm. Zie alle voordelen op een rijtje:

 • Eenvoudige en arbeidsvriendelijke verwerking
 • Tijdbesparende verwerking
 • Direct klaar voor gebruik
 • Sterke verbinding na korte droogtijd
 • Goede hechting op diverse ondergronden
 • Reageert d.m.v. luchtvochtigheid

Welke steenlijm is het beste?

Watervast!

Op zoek naar een kwalitatieve steenlijm? Dan raden wij het Tackmasters Brick Fix Gun steenlijm pistool aan. Deze steenlijm is ook speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, waaronder gips, beton, cellenbeton, (kalk) zandsteenblokken en natuursteen alsmede te gebruiken als watervaste constructielijm voor diverse producten zoals (hard) hout, metaal, kunststof en dergelijke. Het is een gebruiksklaar, watervast, snel uithardend polyurethaan 1K lijmschuim. 

Let op! Deze lijm is niet geschikt voor PE, PP, PC, PMMA, PTFE, silicone, zachte kunststoffen, neopreen en bitumineuze ondergronden. Ook is deze niet bestand tegen toepassingen onderwater. De lijm biedt een barrière tegen vocht, maar laat waterdamp migreren door de lijm. Dit product mag alleen verwerkt worden in een goed geventileerde omgeving. Verkleuring kan eventueel optreden in bepaalde omstandigheden.

Advies nodig over het lijmen met steenlijm?

Voilà, na dit artikel weet je zeker een hoop over het lijmen van steen. Maar ook welk product je het beste kunt gebruiken om stenen te lijmen met purschuim. Heb je nog vragen over onze steenlijmen of wil je wat meer informatie? Neem gerust contact op. Onze specialisten staan graag voor je klaar.