Steen lijmen: kies een hoogwaardige en duurzame lijm (ook voor buiten!)

Wil je steen lijmen maar weet je niet zeker of dit de juiste oplossing is of welke soort lijm je precies nodig hebt voor bijvoorbeeld een toepassing buiten? Tackmasters geeft alle informatie met betrekking tot jouw specifieke klus. Wij vertellen je graag alles over de voordelen van steenlijm en waarom je stenen zou moeten lijmen (in plaats van metselen). Lees verder en ontdek het zelf

Voordelen van steen lijmen (i.p.v. metselen)

Iedereen kent het traditionele metselen van stenen. Echter, tegenwoordig is ook het lijmen van stenen een populaire toepassing – ook voor een toepassing buiten. Stenen lijmen resulteert namelijk in smallere voegen tussen de stenen waardoor je als eindresultaat meer steen ziet. Ook krijg je meer sterkte en is steenlijm heel duurzaam! Daarnaast is steenlijm voor allerlei doeleinden inzetbaar en maakt dit het dus een uitstekend alternatief voor mechanische bevestiging en mortels.

Er zijn talloze opties om aan de slag te gaan met het verlijmen van stenen. Wij lichten je graag onze keuze voor welke steenlijm toe en zetten hierbij ook alle voordelen voor je op een rijtje.

Tackmasters Brick Fix

Stenen lijmen pistoollijm
Tackmasters Brick Fix is dé hoogwaardige en duurzame lijm voor steensoorten

Tackmasters Brick Fix is een gebruiksklaar, watervast, snel uithardend polyurethaan 1K lijmschuim. Deze lijm is speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van diverse steensoorten, zoals beton, gips, cellenbeton, (kalkzand) steenblokken en natuursteen. Een wijde variëteit aan mogelijkheden dus! Binnen 30 minuten staat een sterke belastbare verbinding garant. En wist je dat onze steenlijm zowel binnen als buiten toepasbaar is? Ook als je stenen buiten wil lijmen zit je hiermee dus goed.

Onder invloed van luchtvochtigheid hardt deze steenlijm uit tot een hoogwaardige en duurzame lijmverbinding. Hiermee is de Tackmasters Brick Fix het ideale product voor de verlijming van steenachtige materialen op diverse ondergronden en dus een perfect alternatief voor mechanische bevestiging en mortels. Daarnaast is deze watervaste constructielijm ook te gebruiken voor diverse producten zoals (hard) hout, metaal, kunststof en dergelijke.

Verbruik: ca. 16 m¹ bij lijmdikte van 5 cm breed.

Sneldrogend, uitstekende hechting en gebruiksvriendelijk

Alleen die drie voordelen zijn eigenlijk al genoeg reden om ervoor te kiezen om uw stenen – al dan niet binnen of buiten – te lijmen met Tackmasters Brick Fix. Doordat deze lijm een wijde variëteit aan mogelijkheden heeft, levert het gebruik ook diverse voordelen op. Wij hebben alle voordelen voor je op een rijtje gezet zodat je snel een duidelijk overzicht hebt.

  • Sneldrogend
  • Binnen 30 minuten een sterke belastbare verbinding
  • Uitstekende hechting op vrijwel iedere ondergrond
  • Vochtuithardend (uit ondergrond en omgeving)
  • Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend
  • Niet ontvlambaar

De Tackmasters Brick Fix is verkrijgbaar in twee varianten, namelijk als handlijm (inhoud 500 mL) en als pistoollijm (inhoud 750 mL).

Bestel direct online of krijg persoonlijk advies

Wil je zelf stenen buiten lijmen? Of voor een toepassing binnen? Zoek dan niet verder en kies voor de Tackmasters Brick Fix. Deze hoogwaardige, duurzame steenlijm zorgt voor een watervaste lijmverbinding. De lijm is niet voor niets speciaal ontwikkeld voor het verlijmen van steensoorten en is dan ook geschikt voor verschillende ondergronden. Heb je een vraag over deze lijm of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Onze specialisten staan je graag te woord, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan.