staal lijmen

Staal lijmen als een professional

Met de tips van Tackmasters begin jij goed voorbereid aan je klus. Bij het lijmen van staal is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wij vertellen graag meer over de juiste benodigdheden en hoe het lijmen van staal precies werkt. Lees alles over het lijmen van staal en ontdek onze Strong Bond High Tack lijm. Bestel de lijm voordelig online! Wil je liever persoonlijk advies? Onze experts geven jou graag meer informatie. 

Staal lijmen: de voordelen

Wil je een stalen voorwerp repareren of een stalen onderdeel monteren? Dan is het belangrijk om de juiste lijm te gebruiken. Alleen dan ben je zeker van een hoogwaardig eindresultaat. Gebruik onze Strong Bond High Tack wanneer je staal gaat lijmen. Waarom? We vertellen later meer over deze topper. Na het lijmen van het staal ontstaat er een duurzame, oersterke en waterdichte verbinding. De lijmverbinding is bestand tegen corrosie en slijtage. En niet onbelangrijk, de naadloze afwerking is een lust voor het oog! 

staal lijmen

Alle benodigdheden bij de hand

Voor je aan de klus begint, is het belangrijk om alle benodigdheden te verzamelen. Kies als eerste een hoogwaardige lijm die geschikt is voor staal, zoals Strong Bond High Tack. Met schuurpapier kun je het staal mooi glad maken. Daarna raden wij aan om een ontvetter of andere cleaner te gebruiken zodat het oppervlak schoon en vetvrij is. Een kitpistool voor kokers of worsten zorgt ervoor dat het lijmen gemakkelijk is. Met onze handige kitspatels zorg je voor een strak eindresultaat. 

Staal lijmen met de tips van Tackmasters

Klaar om staal te gaan lijmen? Lees eerst onze tips:

  • Bereid het oppervlak goed voor: door het staal goed te schuren en te reinigen met een ontvetter begin je met een goede basis aan deze klus. 
  • Breng de lijm aan: zorg dat je de lijm gelijkmatig aanbrengt met behulp van een handig kitpistool. Druk de stalen delen stevig tegen elkaar. 
  • Een goede afwerking: Wacht geduldig tot de kit uitgehard is. Om zeker te zijn van een mooi eindresultaat kun je ruwe randen weer glad maken met schuurpapier. Wil je de lijm overschilderen? Met Strong Bond High Tack is dat geen enkel probleem. 

Bestel Strong Bond High Tack voordelig online

Wanneer je staal gaat lijmen raden wij aan om onze Strong Bond High Tack te gebruiken. Deze lijm heeft een hoge aanvangskleefkracht en enorme eindsterkte (2,8 n/mm² oftewel 28 kg/cm²). De lijm hardt snel uit en is blijvend elastisch. Strong Bond High Tack is makkelijk aan te brengen met een kitpistool. Deze lijm is veelzijdig inzetbaar op allerlei materialen. Bestel de lijm voordelig online en profiteer van de laagste prijzen van Nederland en België! Wanneer je voor meer dan €35 besteld, is de verzending helemaal gratis. Dankzij de snelle levering kun jij aan de slag met het lijmen van staal. Heb je nog vragen? Neem gerust contact op met onze experts. Zij geven jou graag meer informatie.