sanitair kit wit

Ook sanitair kitten doe je met de #1 van Nederland

Nieuwe badkamer of toilet? Dan is het belangrijk om alle randen van het tegelwerk, de hoeken en natuurlijk het sanitair goed af te kitten. Hiermee voorkom je dat vocht en water achter de tegels en het sanitair kan komen en bespaar je jezelf een hoop gedoe. Lees hieronder welke kit je het beste kunt gebruiken, waar je op moet letten en hoe je te werk gaat bij sanitair kitten zodat je verzekerd bent van jarenlang plezier van jouw nieuwe badkamer of toilet. 

Een nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer is vaak een flinke investering in je huis. Natuurlijk wil je er daarom het liefst zo lang mogelijk probleemloos van kunnen genieten. Dan is het niet alleen zaak dat je goede spullen gebruikt en ervoor zorgt dat alles vakkundig gemonteerd en aangesloten wordt, maar ook een goede afwerking is essentieel. De grote hoeveelheid vocht, dampen en schoonmaakmiddelen waaraan het nieuwe sanitair, het tegelwerk en de vloer wordt blootgesteld vormt een bedreiging voor jouw mooie nieuwe spullen. Door de vochtige omstandigheden in deze ruimte liggen schimmels bovendien op de loer en deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid. Al is het vaak het laatste klusje, is het daarom toch heel belangrijk dat er veel aandacht besteed wordt aan alle randen, naden en sanitair kitten. 

De beste kit

Hoewel de meeste kitsoorten wel bestand zijn tegen een zekere hoeveelheid vocht is niet elke kit is geschikt voor gebruik in vochtige ruimte. Hier is namelijk sprake van langdurige blootstelling aan vocht, water, schoonmaakmiddelen en mogelijk ook schimmel. Ga je kitten in een vochtige ruimte let er dan dus altijd op dat jouw kit geschikt is hiervoor. Siliconenkit en ms polymeerkit zijn beide zeer goed bestand tegen invloeden van onder andere weer, water, uv, en schimmel. Meer over onze helden voor de badkamer lees je hieronder:

Silicon Sealer, de meest gekozen sanitair kit.
  • Tackmasters Silicon Sealer Siliconenkit. Siliconenkit hecht op praktisch alle ondergronden en materialen. Deze kit is goed bestand tegen UV, water, vocht, schoonmaakmiddelen en schimmel. Het is niet corrosief voor metalen. Een andere belangrijke eigenschap is dat het elastisch blijft, ook na volledige uitharding. Siliconenkit is niet overschilderbaar, maar wel verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.
  • Tackmasters Unibond Polymeerkit. Polymeerkit is geschikt voor verlijmen, monteren, afdichten en voegen. Polymeerkit hardt uit tot een duurzaam, elastisch blijvend rubber. De kit is kleurvast, UV-, weer-, water-, vocht-, schimmel- en verouderingsbestendig en niet corrosief voor metalen. Unibond Polymeerkit is perfect overschilderbaar en verkrijgbaar in meerdere kleuren. 

Enkele tips

  • Tip #1 Snijd de spuitmond schuin af.
  • Tip #2 Werk vanuit de hoeken in een vloeiende beweging.
  • Tip #3 Houd de kitspuit in een hoek van 45 graden.
  • Tip #4 Wrijf na met een met afwasmiddel ingesmeerde kitspatel.
  • Tip #5 Voor de finishing touch ook nog een keer nastrijken met een in afwasmiddel gedoopte vinger.

De goedkoopste

Goedkoop is duurkoop wordt vaak gezegd. Maar gelukkig gaat deze vlieger niet op als het om kit gaat. De kitten en lijmen van Tackmasters zijn voordelig geprijsd, maar doen zeker niet af op kwaliteit. Onze kit is betrouwbaar en duurzaam waardoor je verzekerd bent van een goed en langdurig resultaat. 

Bestel vandaag nog online

Alle benodigdheden voor jouw klus bestel je heel eenvoudig en snel online in onze webshop. Kijk voor je een bestelling plaatst daarom ook nog even bij ons assortiment accessoires of hier nog iets tussen zit wat je goed kunt gebruiken. Hier vind je namelijk diverse soorten kitpistolen, spuitstukken, kitspatels en een handige kitkoker opener. Stuk voor stuk handige en betrouwbare materialen die jouw helpen bij jouw klus. Bestel voor 16:00 en je kunt morgen al beginnen met sanitair kitten.