RVS vlonderschroeven Torx

Onze AISI 410 RVS C2 vlonderschroeven Torx zijn de beste vlonderschroeven die je op de Nederlandse markt kunt vinden! Deze AISI 410 RVS C2 vlonderschroeven zijn extreem sterk en het is bijna onmogelijk om deze vlonderschroeven te breken in tropisch hardhout. Deze RVS C2 vlonderschroeven zijn gemaakt om zonder voor te hoeven boren direct te kunnen monteren zonder dat deze af breken.

Hardhout soorten waar deze schroeven uitstekend voor te gebruiken zijn:

  • Azobe
  • Bankirai
  • Meranti
  • Angelim-vermelho

Uiteraard zijn deze schroeven ook uitstekend te gebruiken in overige houtsoorten als grenen, vuren, lariks douglas, steigerhout etc.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de AISI 410 RVS C2 vlonderschroeven Torx?

Laten we beginnen bij het materiaal waar deze schroeven van gemaakt zijn, deze zijn gemaakt van roestvaststaal C2 wat harder is dan A2 of A4 kwaliteit schroeven. Dat is niet het enige want in deze schroeven zit ook extra gehard edelstaal verwerkt (martensitisch roestvrij staal) wat de schroeven een stuk sterker maakt.

Een bijkomend voordeel van deze toevoeging is dat het de RVS schroeven magnetisch maakt waardoor deze aan je bitje blijven plakken, RVS schroeven in A2 of A4 kwaliteit zijn nooit magnetisch. Deze schroeven zijn van RVS en roesten natuurlijk niet. 

AISI 410 RVS C2 vlonderschroeven Torx zijn niet alleen extra gehard maar ook nog eens gewaxed waardoor deze gemakkelijker en met minder weerstand het hout in draaien. Dan de punt van de schroef dit betreft een geknipte snijpunt welke in principe het voorboor werk uitvoert en er voor zorgt dat er voldoende hout weg gefreesd wordt zodat de schroef niet vastloopt of het hout uitsplijt.

Mochten de schroeven er ooit weer uitgehaald moeten worden adviseren wij wel voor te boren. Daarna volgt er een gedeelte schroefdraad wat opgevolgd wordt door haaks opstaande freesribben welke ervoor zorgen dat de vlonderplank iets meer ruimte krijgt om te kunnen werken en wat uitscheuren voorkomt.

Dan komen we uiteindelijk uit bij de kop en dit is een heel mooi fijn tuitvormig kopje ook wel trompetkop genoemd, deze is ook voorzien van freesribben waardoor de schroef heel mooi verzinkt in het hout. Omdat de kleine kop taps toe loopt zal deze heel mooi verzinken zonder dat er hout en splinters omhoog gaan staan wat vaak bij schroeven met een grotere of plattere kop wel het geval is.

Uiteindelijk zijn deze schroeven voorzien van een diepe Torx bitpassing wat veel grip geeft bij het indraaien en er voor zorgt dat het bitje niet over de schroeven heen ratelt en daardoor de schroef beschadigd.

Met al deze aspecten bij elkaar maakt het deze hardhout/vlonderschroef de beste in zijn soort! Het zijn misschien niet de allergoedkoopste RVS vlonderschroeven maar wat scheelt het als je nooit meer gefrustreerd raakt om afgebroken schroeven te moeten verwijderen en niet meer hoeft voor te boren of hoeft te soevereinen dan boekt u echt heel veel tijdwinst en tijd = geld!

Wist je dat we deze top kwaliteit schroeven ook met een zwart kopje kunnen leveren?
Deze AISI 410 RVS C2 hardhoutschroeven heten dan potdekselschroeven, het kopje is zwart gepoedercoat en kan dus tegen een stootje.

Speciaal voor het monteren van zwarte rabat- of potdekselplanken, overige schuttingplanken of bijvoorbeeld Zweeds rabat in zwarte kleur, door de zwarte kleur zijn de schroeven daardoor nauwelijks zichtbaar wat een extra fraaie uitstraling geef