lijm voor steen

Goede PU lijm voor steen nodig? Kies voor de steenlijmen van Tackmasters

Ga jij binnenkort aan de slag met het verlijmen van stenen? En ben je op zoek naar een goede PU lijm voor steen? Dat snappen wij van Tackmasters als geen ander. Je wilt immers een superstrak eindresultaat. Daarom ben je bij Tackmasters aan het juiste adres voor al jouw lijmen, kitten, PUR schuimen en spuitlijmen. In dit artikel geven we alle informatie bloot die jij nodig hebt om aan de slag te gaan met een PU lijm. Zo leggen we je uit wat een PU lijm precies is en welke PU lijm voor steen wij in het assortiment hebben. Ook geven we je enkele tips voor het verlijmen van steen zodat jij achteraf niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Wil je weten wat de eigenschappen van een PU lijm zijn en welke tips wij te bieden hebben voor het verlijmen van steen? Lees dan verder.

Wat is een PU lijm?

PU lijm staat voor polyurethaan-lijm en ontstaat door een chemische reactie tussen isocynaat en alcohol. De uitkomst van deze reactie is gemakkelijk te raden, namelijk urethaan. De lijmverbinding is in staat om tot stand te komen doordat het vocht uit de lucht een reactie opwekt met de urethaan. Dit wordt ook wel polymeriseren genoemd.

Nu we het ingewikkelde en technische verhaal gehad hebben, kunnen we het eindelijk gaan hebben over de eigenschappen van een PU lijm! De belangrijkste eigenschap van PU lijm is dat het een extreem hoge eindsterkte heeft met een goed vullend vermogen. Doordat PU lijm enorm goed is opgewassen tegen zware omstandigheden, is deze lijm perfect te gebruiken voor allerlei soorten steen – zowel binnen als buiten. Daarnaast staat PU lijm bekend als een zeer duurzame lijmsoort. Wist je overigens ook dat PU lijm oplosmiddelvrij is? Dat betekent dat deze vrij is van een oplosmiddel dat vluchtige organische stoffen bevat.

Ook is PU lijm watervast waardoor het prima te gebruiken is in vochtige omgevingen. Houd hierbij wel rekening dat de lijm iets zal uitzetten omdat er een chemische reactie ontstaat met het vocht. Breng de lijm dus nóóit aan tussen de voegen omdat deze dan kan gaan uitbruisen!

Brick Fix: Dé PU lijm voor steen

lijm voor steen

Brick Fix is dé steenlijm in een spuitbus

Nu je bekend bent met de eigenschappen van een PU lijm, is het tijd om te weten welke PU lijm voor steen Tackmasters aanbeveelt. De Brick Fix van Tackmasters is dé PU lijm om steen mee te verlijmen. Deze PU steenlijm is zodanig ontwikkeld dat er meerdere steensoorten verlijmd mee kunnen worden zoals kalkzandsteen, natuursteen, gipsblokken, cellenbeton maar natuurlijk ook betonblokken. Maar dat is nog niet alles… De Brick Fix van Tackmasters beschikt namelijk over véél meer voordelen. Om jou zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, hebben we een klein overzicht opgesteld met met alle voordelen. Zo weet je precies hoe de de Brick Fix van Tackmasters jou van dienst kan zijn:

  • Sneldrogend;
  • Niet ontvlambaar;
  • Gebruiksvriendelijk en tijdbesparend;
  • Vochtuithardend (uit ondergrond en omgeving);
  • Uitstekende hechting op vrijwel iedere ondergrond;
  • Binnen 30 minuten een sterke belastbare verbinding;

Ook voor de iets kleinere klussen is de steenlijm van Tackmasters uiterst geschikt. Deze steenlijm is namelijk verkrijgbaar in twee varianten, namelijk als handlijm (inhoud 500 mL) en als pistoollijm (inhoud 750 mL). Heb je een iets grotere klus en wil je zeker ervan zijn dat je niks mist bij je bestelling? Kies dan voor een volledige steenlijm set. Deze set is met zorg door Tackmasters samengesteld zodat jij gegarandeerd zonder stagnaties kunt beginnen aan jouw klus!

Hoe lang moet een PU lijm voor steen drogen?

De PU lijm voor steen van Tackmasters – de Brick Fix – staat bekend om zijn zeer korte droogtijd, namelijk 30 minuten. Echter betekent een opgedroogde lijm niet dat deze ook uitgehard is. Een opgedroogde lijm betekent namelijk enkel dat alle vloeibare componenten van de lijm zijn opgelost. De lijm is hierdoor dus nog niet optimaal gehecht aan het oppervlak. Wanneer je de PU lijm niet de tijd geeft om optimaal te hechten aan het oppervlak, kan het zo zijn dat deze later loslaat, wat zonde zou zijn van jouw werk! Tackmasters adviseert de volgende regel in gedachte te houden wanneer je aan het werk bent met een PU lijm voor steen. 

Gehaast werken is niet nodig. Werk daarentegen rustig aan zodat je later nog wat kunt corrigeren voordat alles muurvast zit.

Is de PU lijm voor steen van Tackmasters écht zo goedkoop?

Ja, de PU lijm voor steen van Tackmasters is écht zo goedkoop! We snappen dat dit misschien ongeloofwaardig lijkt, maar we zijn daadwerkelijk de goedkoopste van Nederland en België. Wij garanderen dat je nergens deze kwaliteit steenlijm goedkoper vindt. De reden hiervoor is dat wij in grote bulk rechtstreeks inkopen bij de fabrikant. Er zit dus geen schakel meer tussen, wat vaak wel het geval is bij andere leveranciers. Onze steenlijm is vergelijkbaar met de beruchte illbruck PU 700, PU stone adhesive van den Braven en de Hoveniers PU Steenlijm van Bostik.

Bestel jouw PU lijm voor steen direct online!

Ga jij binnenkort aan de slag met een PU lijm voor steen? Kies dan voor de beste steenlijm van Tackmasters: de Brick Fix van Tackmasters. Bestel deze gebruiksklare, snel uithardende en gebruiksvriendelijke steenlijm vandaag nog en je kunt morgen al aan de slag! Wanneer je bestelt bij Tackmasters, weet je daarnaast ook zeker dat je zo goedkoop mogelijk uit bent omdat wij de laagste prijs garanderen. 

Heb je een vraag over één van onze producten of wil je persoonlijk advies ontvangen voor jouw klus – zowel binnen als buiten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren experts delen graag al hun kennis en ervaringen met je zodat jij optimaal voorbereid bent voor jouw klus. We helpen je graag.